Almelose wijk in shock na vuurwerkdode

Roni had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de wijk de Oosteres in Almelo, waar in de nieuwjaarsnacht een 29-jarige man om het leven kwam na het afsteken van zeer zwaar vuurwerk, heerst grote ontzetting. De buurt verkeert in een soort shocktoestand.

Temidden van elkaar gelukkig nieuwjaar wensenden buurtgenoten ontstak het slachtoffer een zogeheten shell-mortier die vlak voor zijn hoofd uiteenspatte. Na een enorme klap zagen omstanders het slachtoffer zwaar verminkt liggen; zijn hoofd en een deel van zijn bovenlichaam waren door de gigantische klap compleet afgerukt. De brandweer is de hele volgende dag bezig geweest met het zoeken naar lichaamsresten van het slachtoffer.

Het slachtoffer was in de Oosteres bij familie op bezoek. Een familielid raakte gewond aan zijn hoofd. Achteraf verbazen de buurtbewoners zich erover dat er niet meer slachtoffers en gewonden zijn gevallen.

De brandweer vermoedt dat in de mortier een zogeheten lawinepijl zat. Die wordt gebruikt om kunstmatig een sneeuwlawine te veroorzaken. Volgens de politie gebruikte het slachtoffer een shell-mortier die geldt als evenementenvuurwerk dat alleen door professionals mag worden gebruikt. Zij houden daarbij als veilige afstand 75 tot 125 meter aan en ze gebruiken daarbij een lanceerinrichting.