Indringer steekt in op vrouw in Hoorn

In Hoorn is afgelopen maandag een 50-jarige vrouw zwaargewond geraakt nadat ze diverse messteken kreeg toegediend door een indringer in haar huis aan de Westerdijk. De steekpartij vond maandagavond rond kwart voor elf plaats.

Een man betrad de woning via een openstaand raam. Binnengekomen opende hij een deur, die toegang gaf tot de badkamer waarin zich de 50-jarige bewoonster van het pand bevond. De inbreker begon direct met een mes op haar in te steken. De vrouw begon te schreeuwen waarna haar dochter naar haar toe rende. Zij werd vermoedelijk door de inbreker in het achterhoofd gestoken.

De indringer kon vlak na het incident nog in de woning door de man des huizes en zijn zoon, die op het hulpgeroep van de twee vrouwen afkwamen, worden overmeesterd. De man raakte daarbij ook gewond. Vader en zoon hadden de grootste moeite om de zich hevig verzettende inbreker in bedwang te houden. Pas met de hulp van twee gealarmeerde buurmannen lukte dat.

De 50-jarige vrouw is ernstig verwond geraakt; snij- en steekwonden in haar gezicht, hals en lichaam. Ook werd ze in haar pols gesneden, waarbij haar pezen werden doorkliefd. Zij is in het MCA Alkmaar geopereerd.

De verdachte, een 35-jarige inwoner van Hoorn, is overgebracht naar het politiebureau. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.