Blokker boos op euro, asielbeleid en multiculturele samenleving

JanJaap had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Detailhandelsconcern Blokker trekt in zijn jaarverslag van leer tegen de euro, het asielbeleid en de multiculturele samenleving.

OVERVALLEN
Winkelbedrijf Blokker heeft vorig jaar te maken gehad met een 'verontrustend' aantal roofovervallen. In het voorwoord bij het jaarverslag schrijft eigenaar Jaap Blokker dat "de Nederlandse politici inmiddels tot hun verrassing hebben moeten vaststellen dat de meeste winkelovervallen worden gepleegd door daders van niet-Nederlandse afkomst. Onze verkoopmedewerkers waren daar echter niet door verrast. Zij wisten uit eigen ervaring dat het er in onze samenleving alle schijn van heeft dat winkel- en straatroven vooral een monocultureel verschijnsel zijn."

Blokker legt de verantwoordelijkheid voor de problemen bij "beroepsmoralisten die een complete asiel- en illegalenindustrie op gang hielden, samen met gezagsdragers die Nederland als gidsland presenteerden en met hun tolerantie de drugsmaffia vrij spel gaven."

ZORG
Er er is volgens Blokker nog veel meer mis. "Want terwijl in ons 'verzorgingshuis' één miljoen WAO-ers op onze steun kunnen rekenen, zijn éénpersoonskamers in ziekenhuizen nauwelijks meer beschikbaar, maar twee bolletjesslikkers in één cel onbespreekbaar." Er moet in ieder geval meer politie op straat, vindt Blokker. En dat blauw moet op straat, in plaats van zich 'blauw' schrijven achter bureau's.

EURO
Met de euro heeft Jaap Blokker nog steeds weinig op, nadat de ondernemer in het vorige jaarverslag al had gefulmineerd tegen de invoering van 'een munt zonder staat'. Jaap Blokker waarschuwt de Nederlandse regering goed op Frankrijk, Italië en Duitsland te letten, daar de Nederlandse economie ook afhangt van begrotingen van die landen.

Dat Blokker vorig jaar grote winst boekte doordat Nederlanders hun guldens nog kwijt wilden en dat Nederland in feite al jarenlang afhankelijk is van de economie in de rest van Europa cq de hele wereld stoort Blokker kennelijk niet.