Bloedbad school Erfurt: 18 doden

De schietpartij in een Duitse school is uitgelopen op een bloedbad: Op de school in Erfurt zijn 18 mensen doodgeschoten.

Onder de slachtoffers zijn leerkrachten en leerlingen van de school, en de dader. Ook is een politieagent doodgeschoten. Verder is er sprake van zeker zes gewonden. De doden zouden overal verspreid door het schoolgebouw liggen.

Ninja-pak

Vanmorgen drong een ex-leerling zwaarbewapend het schoolgebouw in Erfurt binnen, en begon in het wilde weg om zich heen te schieten. De politie heeft het gebouw doorzocht en gaat uit van één schutter. Hij ging gehuld in een ninja-pak rond elf uur de school in. De 19-jarige oud-leerling van de school had eerder zonder diploma het gymnasium verlaten.

Aanvankelijk bestond de indruk dat er sprake was van twéé daders. De schutter zou onlangs van school zijn gestuurd. Kort na de eerste schotenwisseling nam hij enkele tientallen leerlingen in gijzeling, waarop de politie het gebouw binnendrong.

Over de precieze omstandigheden en de ontknoping van het drama bestaat nog geen duidelijkheid. De dader zou zelfmoord hebben gepleegd. De lichamen, voor een deel zwaar verminkt, liggen overal.

update

De Duitse tv zegt dat de slachtoffers bestaan uit 14 leraren, 2 leerlingen, één agent en de dader.

De schutter zou een pumpgun gebruikt hebben, een geweer dat door kan blijven schieten.

Met dank aan: Eric, NorthernLights, DarkTower, AEJT, Iggy, Wooly Mammoth.