Nostradamus en Britney meest gezocht

'Nostradamus' is de grootste stijger in de lijst met zoekopdrachten die Google het afgelopen jaar kreeg te verwerken.
Dat is één van de dingen die blijkt uit het jaaroverzicht dat de grote zoekmachine heeft samengesteld. Andere grote stijgers waren dit jaar CNN, World Trade Center, Harry Potter en miltvuur.

Duidelijk is dat de aanslagen op de VS op 11 september flinke sporen hebben nagelaten: in de top20 van vaker voorkomende zoektermen staan maar liefst tien termen die direct of indirect met de aanslagen hebben te maken.

Zoekopdrachten naar Pokemon, de Olympische Spelen, de Amerikaanse verkiezingen en Big Brother namen daarentegen af. Ook Gnutella en Napster verloren terrein. Daarvoor in de plaats kwamen dit jaar AudioGalaxy en KaZaA. Big Brother werd dit jaar afgelost door de zoekterm 'Loft Story', de Franse versie van het reality-tv programma.

Britney Spears is de meest gezochte vrouw van dit jaar op Google. De voormalige BayWatch-ster Pamela Anderson eindigt toch nog op de tweede plaats, terwijl zangeres en actrice Jennifer Lopez, op de derde plek, aan een duidelijke opmars bezig is.
Bij de mannen wordt vaak Nostradamus ingetypt. De 16-eeuwse toekomstvoorspeller wordt gevolgd door Osama bin Laden en rapper Eminem.

Het overzicht is door Google samengesteld op basis van de meer dan 150 miljoen zoekopdrachten die het dagelijks krijgt.