FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 24 december 2001

FOK! wenst je fijne feestdagen

Beste FOK!kers,

Het is kerstavond en morgen is het Christmas Time. Via deze weg wil de FOK!crew iedereen die regelmatig op FOK! leest en post een fijne kerst wensen, gevolgd door een gelukkig FOK!vol nieuwjaar.



namens:
Ali Salami, ALTER-EGO, Aphrodite, Arjen, astra, Atrimar, Breuls, Catootje, Cynix ®, Danny, Dasu, Dinosaur_Sr, Doc, dutchie, Ellen, Golfer, Herald, HighLander, IndemnitY, Isabeau, iteejer, Jorma, Karin, KingShakur, Knut, Knorretje, Lithion, Lois, LWaS, lzandman, Machiel, methos, nickholder, ProgressiveHouseDude, puntloos, rafterman, RemCOW, rickmans, risk one, R@b, sataN, slakkie, TARAraboemdijee, Ted, Trainspotter, twi, twired, Tyme, Verbal, Vork, WitchFynder, WouterB, Xortes, yvonne, [Efink]

Big Brother krijgt weer een vervolg

"Hoe lang kun je een formule uitkauwen?" Dat zullen velen zich waarschijnlijk afgevraagd hebben bij het het bericht dat Big Brother 2000 een vervolg kreeg. Echter: deel 3 krijgt ook een vervolg.
Het begon in 1999 als een totaal nieuwe formule, en nieuwsgierig dat Nederland was keek iedereen mee met de belevenissen van de eerste BB'ers. Big Brother werd gevolgd door Big Brother 2000, en net toen je dacht: dit kan nooit meer leuk worden kwam Yorin met Big Brother The Battle. De serie laat het echter niet bij een trilogie: er komt een vierde deel.

TV-producent Endemol is met de HMG (RTL/Yorin) in onderhandeling over de nieuwe versie, die "nog spectaculairder met weer een nieuw concept" wordt, aldus HMG-directeur Dick van der Graaf.
Hij wilde er verder overigens nog niets over kwijt.

Arafat vindt reisverbod Bethlehem misdadig

Yasser Arafat noemt het een misdaad dat Israël hem heeft verboden de nachtmis bij te wonen in de Geboortekerk in Bethlehem. De Palestijnse leider zei eerder dat hij desnoods te voet naar Bethlehem zou reizen, maar hij heeft nu laten weten dat hij in Ramallah blijft.

In een toespraak op de Palestijnse televisie sprak hij van 'tanks, betonnen controleposten en onderdrukkende wapens van de agressor', die hem het bezoek aan Bethlehem onmogelijk hebben gemaakt.

Israël heeft Arafat verboden over Israëlisch grondgebied naar Bethlehem te reizen, omdat het vindt dat hij Palestijnse militanten harder moet aanpakken. Een belangrijke eis van Israël is de arrestatie van de daders van de moord op minister Rehavam Zeevi, twee maanden geleden.

Het reisverbod is Israël op veel kritiek komen te staan, onder meer van de Europese Unie en het Vaticaan.

'Kalifaatstaat heeft banden met bin Laden'

De Turkse minister Yücelen heeft gezegd dat de Turkse organisatie Hilfet Devleti, ook bekend onder de naam Kalifaatstaat, die onlangs in Duitsland tot verboden organisatie werd verklaard, banden heeft met terroristenleider Osama bin Laden. Yücelen bracht afgelopen weekeinde een officieel bezoek aan Duitsland.

In Nederland is de organisatie niet verboden. Bekend is dat de organisatie hier enkele honderden aanhangers heeft. De Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD) zegt de Kalifaatstaat scherp in de gaten te houden. De BVD hult zich verder in stilzwijgen over de informatie waarover zij beschikt.

De Kalifaatstaat streeft naar de vestiging van een islamitische staat in Turkije. Momenteel zijn daar kerk en staat strikt gescheiden.

Argentinië gaat geld bijdrukken

De nieuwe Argentijnse interim-president Adolfo Rodríguez Saá laat extra geld bijdrukken. Dit om de economische crisis in zijn land te beteugelen. Argentinië is feitelijk gesproken eigenlijk failliet, het land kan nauwelijks nog voldoen aan zijn schuldverplichtingen. Het land staat 132 miljard dollar in het rood en de werkloosheid is 18%.

Saá voert tevens een een nieuwe valuta in, die ook een wettig betaalmiddel wordt. De reden hiervan is dat de pesos (nog) een gegarandeerde waarde heeft.

De maatregelen zullen op hele korte termijn even helpen, maar op het moment dat de pesos gedevalueerd moet worden (tegenover de dollar) zullen veel dollarschulden van overheid, bedrijven en particulieren niet langer afbetaald kunnen worden. Zondag staakte Saá al de betaling van rente op buitenlandse schulden.

Ritsma definitief niet naar EK allround

Rintje Ritsma doet definitief niet mee aan de Europese titelstrijd allround. De Friese schaatser, werd maandag afgemeld door trainer Geert Kuiper. Ritsma wil zich volledig toeleggen op de 1500 meter.

Op die afstand plaatste de 'beer uit Lemmer' zich in het weekeinde in Heerenveen voor de Olympische Spelen. Rutger Elsinga, eerste reserve, vervangt Ritsma in Januari op het EK in Erfurt.

Ritsma liet zaterdag al, na zijn derde plaats op de 1500 meter bij het olympisch kwalificatietoernooi in Heerenveen, weten weinig zin te hebben in het EK allround. De TVM'er verklaarde de komende tijd te willen gebruiken voor pure snelheidstraining.

Brandalarm legt treinverkeer Schiphol stil

Maandagavond is het treinverkeer van en naar Schiphol op last van de brandweer tijdelijk stilgelegd. De NS moest het verkeer stil leggen nadat gebeurde nadat het brandalarm in de Schipholtunnel was afgegaan. Het bleek loos alarm te zijn.

De treinen konden na een half uur weer gaan rijden. In de tunnel is enige rookontwikkeling geweest, waarschijnlijk door vastgelopen remmen van een trein, zei een woordvoerder van de luchthaven Schiphol. De rook is door de brandweer, die ter plaatse is geweest, weggezogen.
Treinreizigers liepen door de stillegging van alle treinen een vertraging van ongeveer een half uur op.

Eerste gipsvlucht aanstaande donderdag

Aanstaande donderdag wordt alweer de eerste gipsvlucht naar Nederland gevlogen. De Internationale Ambulance bv haalt pechvogels op in het Franse skioord Chambery en in het altijd witte Innsbruck in Oostenrijk. De vlucht met gipsklanten komt rond 14.00 uur op Rotterdam Airport aan.

De ANWB denkt dat tijdens deze kerstvakantie ongeveer 120.000 Nederlanders op wintersport gaan. De organisatie verwacht dat het hele seizoen ongeveer 1200 gewonden naar Nederland moeten worden teruggebracht.

Extra briefje van 1 miljoen euro?

B03S had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Niet alleen de ons bekende euro-biljetten zullen op 1 januari aanstaande in onze portemonnees komen, ook een door de Amerikaan Bob Bednar gemaakt biljet van € 1.000.000 komt op de valutamarkt.

Deze Amerikaanse valuta-expert was niet van plan valse biljetten op de markt te brengen, hij wil op deze manier een 'ode brengen aan de euro'. Toch is het nieuwe papiertje van één miljoen euro voorzien van allerlei geavanceerde echtheidskenmerken.

Ze zijn online te koop voor $9,95. De oplage is beperkt tot 150.000 en elk biljet wordt vergezeld van een echtheidscertificaat.

Recordkou in Duitsland

In de bergen van de Zuid-Duitse deelstaat Beieren is in de nacht van zondag op maandag een temperatuur van 45,9 graden onder nul geregistreerd. Dat heeft het Duitse meteorologisch instituut maandag bekendgemaakt.

Sinds 1970 is het in Beieren niet zo koud geweest. Ook in de naburige deelstaat Baden-Württemberg was het in de nacht van zondag op maandag zeer koud. In het dorp Alb werd een temperatuur van 36 graden onder nul gemeten.

Zwitserland

Voor zover bekend in de meethistorie had Zwitserland maandag de koudste 24 december in zijn geschiedenis. Het koudst werd het in een dorp in het kanton Neuchâtel. Daar werd een temperatuur van 37,8 graden onder nul geregistreerd. In het grootste deel van het Alpenland kwam de temperatuur overdag niet boven het vriespunt.

Japan gevraagd boeddhabeelden te herstellen

databeest had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Japan is gevraagd te helpen bij de reconstructie van twee door de Taliban verwoeste eeuwenoude boeddhabeelden. Dat meldt het Japanse persbureau Kyodo.

De interim-regering van Afghanistan's nieuwe premier Karzai deed het verzoek aan een Japanse afgezant bij de inauguratie van het Afghaanse tijdelijke bestuur zaterdag.

De twee boeddhabeelden waren 1500 jaar geleden uitgehouwd in de bergen van de provincie Bamiyan.

Een Japanse delegatie bezocht Afghanistan al in maart van dit jaar om de Taliban over te halen de beelden die op de Cultureel Erfgoed lijst van UNESCO staan niet te vernietigen.

Fok! berichtte al op 27 februari 2001 over de beeldenstorm in Afghanistan.

Toerist vindt 3 kilo cocaïne

Een 31-jarige toerist uit Nieuwleusen heeft zondag op het strand van Texel een blauwe plastic zak met 3325 gram cocaïne gevonden. De vondst een straatwaarde van ongeveer 200.000 gulden, aldus de politie.

Tijdens een strandwandeling deed de man de bijzondere vondst. In de zak zaten diverse goed verpakte pakketjes met het witte poeder. De cocaïne is uiteraard inbeslaggenomen en wordt vernietigd. De politie is de eerlijke vinder zeer dankbaar dat hij de vondst heeft gemeld. Voor een cocaïneverslaafde had het een ,,feestelijke witte kerst'' kunnen zijn. De herkomst van de drugs is onbekend.

Op een dijk in Den Helder werd enkele maanden geleden ook een dergelijke vondst gedaan: toen ging het om een rugzak met 6 kilo cocaïne. De politie gaat vooralsnog niet uit van een verband tussen beide vondsten.

Dankzij papegaai een natte kerst

Bewoners van twee woningen in Utrecht zien een natte kerst tegemoet dankzij een papegaai. De eigenaar van de vogel had het beest maandag los door zijn huis laten vliegen en was daarna weggegaan. Toen bij de onderburen water langs de muren stroomde, werd de brandweer gebeld.

De uitgerukte brandweer trof een openstaande wasmachinekraan aan vlak naast de kooi van de papegaai. Omdat er niemand in de woning was, gaat de Utrechtse brandweer ervan uit dat de papegaai zich aan de kraan heeft vergrepen.
De totale schade bedraagt 10.000 gulden.

Osama's moeder overtuigd van onschuld

Osama bin Laden is een te goede moslim en een te goed mens om de aanslagen van 11 september op zijn geweten te kunnen hebben. Dat zegt zijn moeder, Alia Ghanem, in een interview met een Britse krant. Ghanem zegt dat ze het niet met de politieke overtuigingen van haar zoon eens is, maar wel veel van hem te houden. ,,Osama is altijd een goede zoon voor me geweest. Ik houd van hem. Ik geloof niet dat hij de verschrikkelijke dingen gedaan heeft waarvan men zegt dat hij ze gedaan heeft. Ik vind niet dat de bewijzen tegen hem waterdicht zijn.''

Ghanem, in Syrië geboren, is de vierde vrouw van de Saudische zakenman Mohammed bin Laden. Zij woont in een buitenwijk van Jeddah. 'Mama bin laden', ontkende dat Osama haar vlak voor 11 september zou hebben gebeld met de mededeling dat zij een tijdlang niets van hem zou horen omdat er iets groots te gebeuren stond. Ze zei dat Osama al zes jaar geen contact met haar heeft opgenomen, omdat hij bang was dat zijn telefoongesprekken werden afgeluisterd en hij dan te localiseren zou zijn.

Als jongetje was Osama verlegen, heel aardig en attent. Als tiener gaf hij evenmin problemen. De nachtmerrie begon ruim twintig jaar geleden toen hij naar Afghanistan ging om zich aan te sluiten bij de jihad. ,,De jaren van oorlog en het harde leven dat hij als volwassene heeft geleid hebben hem veranderd,'' aldus Ghanem.

Uranium gevonden op Al-Qaeda basis

Anti-Talibanstrijders in Afghanistan hebben eerder deze maand onder een basis van het terroristennetwerk al-Qaeda een hoeveelheid uranium-238 aangetroffen.
Volgens een Britse krant is de vondst van uranium bevestigd door Amerikaanse functionarissen.

Het radioactieve materiaal zou gebruikt kunnen worden voor een zogeheten "vuile kernbom", een conventionele bom waarmee nucleair materiaal 'vervoerd' en verspreid kan worden. Nabij het vliegveld van Kandahar, in een tunnelcomplex onder een voormalige basis, werd het uranium, maar ook dodelijk cyanide, gevonden.

Het Amerikaanse weekblad Newsweek meldt zelfs dat al-Qaeda genoeg materiaal heeft voor de productie van een "vuile bom".

Het zou overigens voor het eerst zijn dat er daadwerkelijk uranium is gevonden.

Nostradamus en Britney meest gezocht

'Nostradamus' is de grootste stijger in de lijst met zoekopdrachten die Google het afgelopen jaar kreeg te verwerken.
Dat is één van de dingen die blijkt uit het jaaroverzicht dat de grote zoekmachine heeft samengesteld. Andere grote stijgers waren dit jaar CNN, World Trade Center, Harry Potter en miltvuur.

Duidelijk is dat de aanslagen op de VS op 11 september flinke sporen hebben nagelaten: in de top20 van vaker voorkomende zoektermen staan maar liefst tien termen die direct of indirect met de aanslagen hebben te maken.

Zoekopdrachten naar Pokemon, de Olympische Spelen, de Amerikaanse verkiezingen en Big Brother namen daarentegen af. Ook Gnutella en Napster verloren terrein. Daarvoor in de plaats kwamen dit jaar AudioGalaxy en KaZaA. Big Brother werd dit jaar afgelost door de zoekterm 'Loft Story', de Franse versie van het reality-tv programma.

Britney Spears is de meest gezochte vrouw van dit jaar op Google. De voormalige BayWatch-ster Pamela Anderson eindigt toch nog op de tweede plaats, terwijl zangeres en actrice Jennifer Lopez, op de derde plek, aan een duidelijke opmars bezig is.
Bij de mannen wordt vaak Nostradamus ingetypt. De 16-eeuwse toekomstvoorspeller wordt gevolgd door Osama bin Laden en rapper Eminem.

Het overzicht is door Google samengesteld op basis van de meer dan 150 miljoen zoekopdrachten die het dagelijks krijgt.

Lord of the Rings trekt 155.000 bezoekers

De film The Lord of the Rings 'de fellowship of the ring' heeft de eerste vijf dagen in Nederland 155.000 bezoekers getrokken.

Met deze cijfers heeft de film het niet beter gedaan dan Harry Potter, die in het eerste weekend 276.000 bezoekers trok. Daarbij moet wel gezegd worden dat The Lord of the Rings echter alleen in de Engelstalige versie in 113 zalen draait, terwijl Potter zowel in het Engels als in het Nederlands in 250 zalen was te zien. The Lord of the Rings heeft ook een andere leeftijdsgrens dan Potter; waar de tovenaarsleerling wordt ingeschaald voor alle leeftijden, zijn de hobbits van Tolkien alleen te bezoeken door mensen boven de twaalf jaar.

De verwachting is dat de kaskraker de komende weken nog veel meer bezoekers naar de bioscopen zal lokken. In de voorverkoop zijn inmiddels bijna 100.000 kaartjes verkocht. Bovendien heeft een groot aantal bioscopen al aangegeven zo snel mogelijk met meer kopieën te willen gaan draaien om aan de vraag naar kaarten te kunnen voldoen.

Priester gelooft niet in Kerstmis

Een anglicaanse priester in Ierland, die niet in Kerstmis gelooft, is voor drie maanden geschorst ,,om over zijn uitspraken na te denken''. De priester zegt dat Jezus Christus niet de zoon van God is.

Andrew Furlong van Clonmacnoise zette zijn niet mis te verstane opvattingen op zijn website, iets wat grote verbazing wekte bij zijn volgelingen. De man is nu 30 jaar priester, maar had hier nooit eerder over gesproken.

,,Ik geloof niet in de traditionele opvatting over Kerstmis dat God mens werd en als baby in Bethlehem werd geboren'', aldus de 54-jarige Furlong in een toelichting op zijn uitspraken. ,,Met alle respect voor het geloof van anderen ben ik van mening dat Jezus en Johannes de Doper dwalende eindtijdprofeten waren. Jezus was geen Verlosser, hij was niet bovenmenselijk en ook niet goddelijk.''

De anglicaanse bisschop Richard Clarke van Meath en Kildare wijst de uitspraken van de priester van de hand. De uitspraken van de priester zijn voor hem aanleiding om hem voor drie maanden uit zijn functie te ontheffen . ,,Mijn positie is nu behoorlijk onzeker'', zegt Furlong. ,,Ik ben nu geschorst. Het is best mogelijk dat ik over drie maanden mijn bevoegdheid niet terugkrijg.''

'Stop proef met nieuw politie-uniform'

De politievakorganisatie ACP wil dat de proef met nieuwe politie-uniformen onmiddellijk wordt stop gezet. Volgens een woordvoerder van de ACP moet de proef beëindigd worden om de dragers ervan niet langer in gevaar te brengen.

In september werd met de proef begonnen. Ruim 250 agenten, werkzaam door het hele land, gingen de nieuwe kleding testen. De opvallendste veranderingen zijn het hoofddeksel, een cap, en een parka met daarover een koppel met bewapening.

Met name op de parka en de daarover gedragen koppel is veel kritiek. Een knelpunt is dat de koppel afgedaan moet worden als de jas wordt uitgetrokken. Ook kan de koppel in sommige situaties losraken, waardoor het politiepistool in verkeerde handen kan vallen. Volgens de zegsman hebben daardoor al een aantal proefpersonen besloten om de proefjassen niet meer aan te trekken.

De parka is duidelijk een mislukking volgens de ACP. ,,De combinatie van deze jas en de koppel verhoogt de onveiligheid van de agenten. We vinden daarom dat de proef gestopt moet worden. In onze ogen moet er een andere jas komen, die over de koppel valt'', zegt de woordvoerder.

'Schoenbom' niet zwaar genoeg voor ramp

De man die zaterdag in een Amerikaans verkeersvliegtuig werd overmeesterd omdat hij een aanslag wilde plegen met springstof in zijn schoen, had het toestel niet ernstig kunnen beschadigen.

Volgens bronnen bij de Franse politie zaten in zijn schoenen poedervormige explosieven van een hoeveelheid die onmogelijk hadden kunnen zorgen voor het neerstorten van het toestel.

De man zat in een vliegtuig van Parijs naar Miami. Hij had volgens Amerikaanse onderzoekers 200 gram pentriet in zijn schoenen, en een zelf in elkaar geknutseld ontstekingsmechanisme. Het explosief in de schoenen was echter niet krachtig genoeg om de Boeing-767 van American Airlines te laten exploderen.

Het zou wel een aardige knal en enige schade aan de binnenkant van het vliegtuig hebben veroorzaakt. Mensen die zich dan in de nabijheid van de man zouden bevinden ten tijde van de explosie zouden schade kunnen oplopen aan de oren en mogelijk problemen met ademhalen krijgen door de druk.

Oud premier Zijlstra overleden

Oud-premier Jelle Zijlstra (ARP) is op 83-jarige leeftijd in Wassenaar overleden na een jarenlange ziekte. Zijlstra werd in 1966 een 1/2 jaar premier, na de roemruchte Nacht van Schmelzer. Zijlstra werd daarna president van De Nederlandsche Bank.

Zijlstra startte zijn loopbaan in de politiek in 1952 toen hij aantrad als minister van Economische Zaken in het derde kabinet-Drees. Hij vervulde deze functie meerdere jaren en in verschillende kabinetten, totdat hij in 1959 minister van Financiën werd in het kabinet-De Quay.



Wim Kan maakte Jelle Zijlstra op oudejaarsvaond van 1966 'onsterfelijk' door het lied 'Waar we heengaan, Jelle zal wel zien', op de melodie van Yellow Submarine van The Beatles te zingen. Verschillende artiesten bewerkten dat nummer tot carnavalskraker.

Meer info over de loopbaan van Jelle Zijlstra.

Sylvana Simons in nieuwe late-night talkshow

Sylvana Simons gaat in januari een nieuwe talkshow op de late maandagavond bij RTL4, presenteren. Sylvana die een column in de Veronica-gids schrijft werd o.a bekend met het presenteren van 'Sexquiz on the beach' en de eerste editie van De Bus, op SBS6.

Sylvana die eerder op RTL4 de Vijfuur show presenteerde gaat de talkshow, die 'Met Man en Macht' gaat heten, samen presenteren met Hadassah de Boer. De dertigjarige Hadassah is momenteel verslaggeefster en presentatrice bij de lokale Amsterdamse tv-zender AT5. 'Met Man en Macht' moet een talkshow worden met vrouwelijke overmacht.

Naast Sylvana en Hadassah komen er elke week twee mannen en één vrouw in de show. Samen met de vrouwelijke gast zullen Sylvana en Hadassah die twee heren interviewen over actualiteiten, hun werk en hun leven.

Gasten de komende tijd zijn ondermeer: Tatum Dagelet, Viggo Waas, Bart de Graaff, Rob Kamphues en Jorgen Raymann.

Ronaldo weer geblesseerd

De al veelgeplaagde spits Ronaldo is opnieuw geblesseerd geraakt.
Hij liep de spierblessure op tijdens een wedstrijd van zijn Inter tegen Piacenza. In de 66e minuut ging hij de combinatie aan met Vieri, en bij de pass liep hij waarschijnlijk de spierscheuring op.
"Ronaldo heeft weer last van de spierscheuring die hij eerder dit seizoen opliep tegen Lecce", vertelde Inters clubarts Andrea Combi. "Het is geen serieuze blessure en hij kan naar Brazilië vertrekken voor de kerst. Bovendien zal hij daar enkele tests ondergaan."

Hartoperatie voor Van der Vegt

Voormalig speler van Willem II en FC Zwolle, Henry van der Vegt heeft in Duitsland een hartoperatie ondergaan. De speler van Udinese had al meer dan een jaar niet meer gespeeld vanwege hartritmestoornissen.

Aan het begin van vorig seizoen gaf de speler zelf al aan dat een voortzetting van zijn actieve voetbalcarrière bijna uitgesloten was, maar er is een kleine kans dat de operatie hem op weg zal helpen. De nu 29 jarige middenvelder zal het komende jaar moeten zien of een terugkeer op het hoogste niveau tot de mogelijkheden behoort.

De bioscopen doen het goed

De Nederlandse bioscopen hebben het goed gedaan in 2001. Afgelopen jaar was een waar topjaar voor de exploitanten. Er zijn meer dan 23 miljoen kaartjes verkocht, het hoogste aantal sinds twintig jaar.

Het succes is met name te danken aan goedlopende films als Bridget Jones's Diary, Harry Potter en Pearl Harbor. Daarnaast wordt er in het staartje van het jaar nog een run op Lord of the Rings verwacht.

Het AD wist te melden dat het bioscoopbezoek ten opzichte van vorig jaar met 5 procent steeg. Wel een kanttekening volgens een woordvoerder van de Nederlandse Federatie voor de Cinematografie: een steeds kleiner deel van de bevolking bezoekt de bios, maar de groep die wel gaat, doet dat steeds vaker. Vandaar de stijging. Het betreft ongeveer 32 procent van de bevolking.

Virtueel lingerie kopen bij Hunkemöller

Zwaluw had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De lingerieketen Hunkemöller heeft sinds kort een eigen webwinkel. Een van de redenen voor de opening daarvan was dat er nog steeds veel mannelijke klanten met het schaamrood op de kaken door de winkels rennen, of zelfs niet naar binnen durven.

Hunkemöller verwacht dat de omzet van de webwinkel uiteindelijk vergelijkbaar zal zijn met die van een groot Hunkemöller-filiaal. Men hoopt de winkelschuwe man via de webwinkel toch tot aankopen over te kunnen halen. Waar anderen de anonimiteit als nadeel van het webwinkelen ervaren, is dat voor voor mannen juist een voordeel. Even klikken en het lingeriesetje wordt binnen drie dagen thuis of op een andere locatie afgeleverd.

En mocht het onverhoopt toch niet passen kan het altijd worden geruild. Ook in een traditioneel Hunkemöller-filiaal.

Smeets stopt met Tour de France

Studio Sport icoon Mart Smeets doet in 2002 voor de laatste keer verslag van de Tour de France.

Smeets, die komende zomer de Tour voor de 30e keer verslaat, vindt het mooi geweest. Volgens hem wordt het tijd dat de jongere garde de verslaggeving van het wielerevenement overneemt. Dit heeft een woordvoerster van de NOS maandag meegedeeld.

Smeets presenteerde jarenlang de Tour de France samen met Jean Nelissen. Laatst genoemde werd een paar jaar terug door de NOS opzij geschoven ten favure van o.a Eric Breukink.
=


Wanneer Smeets helemaal met presenteren van Studio Sport stopt, is niet bekend.

Klein deel NS-personeel saboteert reisschema

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Personeel van de NS maakt zich wel degelijk schuldig aan sabotage. NS-directeur personeelzaken H. Noten zei eerder dat een klein deel van het NS-personeel stelselmatig (expres) treinen te laat laat vertrekken. CNV-bestuurder W. Kusters heeft vandaag die uitspraken bevestigd.

Volgens Noten zouden de NS-personeelsleden dit doen om NS-topman Huisinga tot opstappen te dwingen. ,,Ik hoor die verhalen de laatste maanden ook'', reageerde Kusters.

Het zou gaan om 1% van het rijdend personeel. Gekoppeld aan de apatische stemming in sommige regio's kan zoiets grote gevolgen hebben. In totaal bestaat het rijdend personeel bij de Nederlandse Spoorwegen uit circa 6000 medewerkers.

Tommy Lee: "Ik ben wel een goede ouder"

Het gekibbel tussen Pamela Anderson en Tommy Lee gaat vrolijk door. Eerder schreven we al dat Pamela niet vindt dat Tommy een erg goede vader is voor zijn kinderen. Ze eist daarom alleenrecht over de voogdij. Nu komt Tommy met een tegenoffensief: Pamela is een slechte moeder, vindt hij. Ze verwaarloost haar kinderen en feest teveel.

Tommy meent dat hij het als ouder veel beter doet dan zijn ex. De rocker benadrukt ook het wilde uitgaansleven dat Pamela nu met haar nieuwe vriend Kid Rock zou leiden. Pamela weet hier tegenin te brengen dat de kinderen bang zijn van hun vader.

Het verzoek van Anderson, om Lee's bezoeken aan de kinderen te filmen, is door de rechter afgewezen. Lee was daar ontzettend blij mee en vindt het een eerlijke beslissing. "Ik wil gewoon graag tijd doorbrengen met mijn kinderen."

Overvallers gepakt dankzij scannerluisteraar

Dankzij een scannerluisteraar heeft de politie in Amsterdam twee jonge daders van overval kunnen aanhouden.

Drie jongens overvielen zondagmorgen het Grens Wissel Kantoor (GWK) op station Sloterdijk. Het trio forceerde daarbij met een hakbijl een deur en bedreigde een medewerker met een vuurwapen. Met een onbekend geldbedrag maakten zij zich per brommer uit de voeten.

De scannerluisteraar zag het criminele drietal rijden in Amsterdam West en tipte de politie. Twee verdachten zijn aangehouden. De overvaller die de buit bij zich droeg is echter nog voortvluchtig.

A'dam: Stille tocht doodgeschoten inbreker

KikkerBikker had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanmiddag wordt een stille tocht gehouden voor de man die twee weken geleden in Amsterdam door een agent werd doodgeschoten.

De inbreker, die in gezelschap was van een tweede man, probeerde zich toegang te verschaffen tot een kledingwinkel op het Bijlmerplein. Toen de politie ter plaatse kwam, sloeg hij met zijn maat per scooter op de vlucht. De agenten zetten de achtervolging in. Op de Arena Boulevard kregen zij de twee te pakken. Er volgde een worsteling. Een politieman loste daarbij het fatale schot.

De deelnemers aan de stille tocht verzamelen zich om 14.00 uur bij buurtcentrum JACO bij de Wibauthal.

Slaapwandelaar ontwaakt met botbreuken

Een inwoner van Genemuiden is wreed uit zijn slaap ontwaakt toen hij na een val uit een raam ter aarde kwam.

De Genemuidenaar (54), wonend in de Prins Clausstraat, was aan het slaapwandelen geslagen en had daarbij zijn raam opengedaan. In zijn slaap klom hij naar buiten en tuimelde vier meter naar beneden.

De onfortuinlijke man is met verschillende botbreuken in de Zwolse Isalaklinieken opgenomen.

Lid van geheime dienst Taliban opgepakt

Een hoge officier van de geheime dienst van de Taliban is door Amerikaanse commando's opgepakt. Het gaat om Abdul Hak Wasik, plaatsvervangend chef van de geheime dienst van de Taliban.

De Amerikanen spoorden de man op in de provincie Ghasni in Afghanistan. Het is niet duidelijk hoe en wanneer zij hem hebben opgepakt.

Op Amerikaanse oorlogsbodem in de Arabische Zee worden twee belangrijke Talibanleiders verhoord. De Noordelijke Alliantie had hen overgedragen aan Amerika. Volgens de Pakistaanse bronnen gaat het om ex-gouverneur mullah Mohammed Fasil en commandant mullah Nurullah Nuri, beiden uit het noorden van Afghanistan.

Van pedofilie verdachte man vermoord

In zijn huis bij Manchester is een 64-jarige Britse man die werd verdacht van ontucht met jongetjes doodgeslagen. Van de dader(s) ontbreekt elk spoor.

De vermeende pedofiel zou 9 januari terechtstaan omdat hij in de jaren zeventig en tachtig twee jongetjes zou hebben aangerand. De familie van de man reageerde geschokt en houdt vol dat hij onschuldig was, zoals hij zelf al tegen de politie had verklaard. Volgens zij familie leefde de man erg teruggetrokken sinds in de buurt bekend was geworden dat er een rechtszaak tegen hem liep.

Het Britseboulevardblad The News of the World heeft vorige week de felbekritiseerde publicatie van namen van pedofielen hervat. Vorig weekeinde bracht de krant zeven foto's van pedofielen die op de vlucht zouden zijn. Een foto van de man die nu is doodgeslagen was daar overigens niet bij.

Vorig jaar zomer publiceerde het blad ook al tientallen namen. Daarna werd in verschillende steden op weinig zachtzinnige manier actie gevoerd tegen kindermisbruikers. Na aanhoudende kritiek van onder meer de politie staakt het blad zijn campagne.

Wederom rellen met Ajax-supporters

Wedstrijd of geen wedstrijd, dat moet geen reden zijn om niet te rellen moet een aantal "aanhangers" van Ajax hebben gedacht. Een aantal "supporters" hebben gistermiddag huisgehouden in Deventer.

Negentien "voetballiefhebbers" zijn gearresteerd vanwege de vernielingen die ze hebben aangericht, en wapenbezit. Ajax speelde in en tegen Utrecht gisteren, maar deze Ajax-fans waren uit op vergelding. Ze zouden twee weken geleden zijn aangevallen door aanhangers van ADO Den Haag; de Haagse club speelde gisteren uit tegen Go Ahead Eagles uit Deventer. Eén Ajax-supporter is zelfs poging tot doodslag tenlaste gelegd, omdat hij inreed op enkele Haagse fans. Daarbij raakte overigens niemand gewond.

35 miljoen voor Ibrahimovic

Duiveltja had ons via de newssubmit het volgende te melden:

AS Roma bevestigd dat men Zlatan Ibrahimovic van Ajax ziet zitten als opvolger van Gabriel Batistuta, het Argentijnse doelpuntenwonder dat kampt met een hardnekkige blessure. Liedholm, een landgenoot van Ibrahimovic die nog altijd nauw betrokken is bij de club, zei dat "Roma zeer geïnteresseerd is in Zlatan."

Volgens Liedholm is clubpresident Sensi bereid 35 miljoen gulden voor hem te betalen. "Het is zelfs zo dat Roma hem al bijna gecontracteerd had, voordat Ajax hem wegkaapte", aldus Liedholm.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.