Prinses Caroline krijgt record aan smartegeld

Het Duitse tijdschrift Gala moet de Monegaskische prinses Caroline een record-smartegeld van 200.000 mark (ruim 225.000 gulden) betalen omdat het zonder toestemming foto's van haar had geplaatst in haar tijdschrift.

Dat heeft de advocaat van de prinses meegedeeld nadat het beroep van het tijdschrift tegen een uitspraak van een lagere rechtbank was afgewezen.

De rechter oordeelde dat de publicatie van de foto's een zware schending van de privacy van de prinses was. Op de foto's was te zien hoe Caroline op de dag van haar huwelijk met de Duitse prins Ernst August von Hannover in januari 1997 alleen in de kerk bad voor haar overleden man Stefano Casiraghi, die bij een ongeluk met zijn raceboot om het leven was gekomen. Een half jaar later bracht Gala foto's van de prinses op haar privé-jacht voor de kust van Palma de Mallorca.

Het is niet de eerste keer dat de Monegaskische prinses een riante schadevergoeding krijgt voor tegen haar zin gedane publicaties. In 1996 moest het sensatieblad Bunte haar 180.000 mark betalen.