Pakistaanse Christenen krijgen klappen

jopiek had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een politieman houdt de wacht in een tentje voor de St. Dominic in Bahawalpur. Binnen in de kerk vieren ongeveer zeventig christenen de eredienst. Plotseling scheuren zes gemaskerde mannen op motoren het terrein op. Ze schieten de politieman dood. Twee kinderen spelen voor het kerkgebouw. Het volgende moment zijn ze dood. Vier van de zes mannen stappen de kerk binnen en sluiten de deur achter zich.Ze jagen een regen van kogels door de kerk. Een paar minuten later zijn er nog eens veertien mensen dood: weer een kind, de predikant, nog vijf mannen, zeven vrouwen. Dat gebeurde afgelopen zondag.

Pakistan wordt 'geregeerd' door mensen die vergelijkbaar zijn met de Taliban. Ondanks het relatief kleine percentage dat fundamentalistische moslims uitmaken op de Pakistaanse bevolking, hebben zij meer invloed op de regering dan waar zij recht op hebben.
"Fundamentalistische moslims organiseren direct enorm grootscheepse marsen wanneer ze het niet met de regering eens zijn. Daarbij schuwen ze geweld niet." aldus Jenö Sebök van Open Doors.

In de ogen van veel moslims hebben aanvallen van Amerika op Afghanistan niets te maken met een strijd tegen terrorisme. Veel moslims zien Amerika als een christelijk land dat aanslagen pleegt tegen moslims. Christenen in Pakistan worden over één kam geschoren met de vijand, die moslims aanvalt.