FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 1 november 2001

Gebroeders Baan starten nieuwe onderneming

Hate KinYin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De gebroeders Baan, de grondleggers van Baan Company, hebben een nieuwe software-onderneming opgericht.

Dit blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel, die door de Volkskrant onderzocht zijn. Het nieuwe bedrijf, dat opereert onder de naam Triffit, is via hun moederbedrijf Vanenburg Group opgericht.

Bij het in Putten gevestigde bedrijf werken op dit moment acht mensen. Triffit zou zich bezighouden met de verkoop van software die wordt ontwikkeld door de Software Factory, een in India gevestigde onderneming die eveneens onderdeel uitmaakt van de Vanenburg Group.

Vorig jaar hebben Jan en Paul Baan flink wat geld verdiend met de verkoop van het Amerikaanse bedrijf TopTier aan SAP, de belangrijkste concurrent van hun oude bedrijf Baan Company. Met dit geld, ruim 800 miljoen gulden, wordt nu de ontwikkeling en verkoop van de nieuwe software van Triffit gefinancierd. Triffit heeft nu al de bijnaam Baan II gekregen.

De bilnaad gaat bloot

Na de navel, gaan de billen bloot. Lee Cooper, een van de grotere jeansfabrikanten, maakt sinds september dit jaar broeken met een diepe inkijk op de bilnaad: de Butt Couture jeans. En volgens de fabrikant vindt de nieuwe broek in Engeland, Wales en Schotland inmiddels gretig aftrek.

De broek heeft aan de achterkant een opening tussen broeksband en broek zodat een stukje 'reet' te zien is. Een heuse 'bouwvakkers-look' dus. De producenten van Lee Cooper zeggen geïnspireerd te zijn door mannen en vrouwen die veel meer op de looks van hun zitvlak gefocust zijn. "Vrouwen en mannen die een jeans aanschaffen willen weten hoe hun achterste in de broek 'staat'. Door onderzoek weten we dat dit lichaamsdeel het meest begerenswaardig gedeelte is in een jeans.", aldus Vidler, managing directeur van Lee Cooper.

Met deze subtiele (?) inkijk accentueert Butt Couture het zitvlak, zonder meteen alles prijs te geven. Het is de bedoeling van het bedrijf dat de Butt Couture over enkele maanden ook de rest van Europa verovert.

VS: Oorlog gaat tijdens de ramadan door

De Verenigde Staten zullen géén gevechtspauze houden tijdens de ramadan. De VS is van mening dat ze zich in Afghanistan geen pauze kan permitteren.

We blijven bezorgd over mogelijke nieuwe terreurdaden en kunnen de strijd tegen het terrorisme niet onderbreken, zo zei een woordvoerder vandaag. Eerder had de VS al laten weten dat moslimlanden in het verleden ook gewoon doorvochten tijdens de ramadan.

Indonesië, Pakistan en nog een paar moslimlanden hadden wel gevraagd om bombardementen tijdens de islamitische vastenmaand te staken.

Bin Laden roept Pakistani op tot verzet

De Arabische televisiezender al-Jazeera heeft vandaag een brief van Osama bin Laden openbaar gemaakt. Daarin roept bin Laden Pakistaanse moslims op zich bij hem aan te sluiten.

Bin Laden zegt in zijn brief dat de moslims in Pakistan in het geweer moeten komen tegen een "christelijke kruistocht tegen de islam", verder hekelt hij de Pakistaanse regering, die zich achter de Amerikaanse militaire acties tegen Afghanistan heeft geschaard.

Premier Blair heeft in een reactie verklaard dat de Pakistaanse president Musharraf nu extra steun van het Westen verdient. "Wij moeten in deze moeilijke tijd duidelijk zijn in onze steun voor president Musharraf en het Pakistaanse volk."

Fox gaat de fout in

Suijk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse sportzender Fox Sports World is afgelopen weekend flink de mist in gegaan bij het integraal uitzenden van de competitiewedstrijd Ajax - Willem II. De zender zond namelijk eerst de tweede helft uit om vervolgens doodleuk te vervolgen met de eerste helft. Dit leidde tot enkele vreemde situaties met name wat betreft het scoreverloop en het wisselbeleid van Ajax. Zo zagen de kijkers dat Van der Vaart in de 39ste minuut werd gewisseld voor Knopper. "He is finished for the day", aldus de Amerikaanse verslaggever. Na de rust speelde de Heemskerker echter gewoon weer mee bij Ajax en scoorde zelfs het vierde doelpunt. Ook de wissels Yakubu/Heitinga en Mido/Machlas zorgden voor de nodige verbazing bij de 'buitenlandse' Ajacieden. Zouden ze de spelregels opeens veranderd hebben in Nederland, dat dit zo maar kan?

Een Ajax-supporter uit Californie trok bij de redactie aan de bel nadat hij een totaal ander scoreverloop van het duel in een E-zine had gezien. Ergens klopte iets niet. Na een korte correspondentie en een grondige bestudering van de tape van Ajax - Willem II kwam de aap uit de mouw. FSW had zich vergist. De verslaggever had vreemd genoeg totaal niet in de gaten dat er iets niet in orde was.

Baby gered uit Europacup

Perceptive had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De cup met de grote oren is blijkbaar te klein voor een baby. Dat werd een fan van FC Barcelona op pijnlijke wijze duidelijk toen hij in het clubmuseum zijn elf maanden oude kind in de beker, de hoofdprijs van de Europacup voor landskampioenen, zette.

Nadat de baby was gefotografeerd met de bokaal, een replica van de in 1992 gewonnen beker, kreeg de vader zijn kind er niet meer uit. Politie en brandweer hadden vervolgens ruim twintig minuten nodig om het jongetje uit zijn benarde positie te bevrijden.

Rioleringssysteem gehacked

Een hacker uit Australië heeft twee jaar cel gekregen voor het hacken van het systeem dat de riolering in Maroochy Shire, Queensland verzorgt. Hierdoor werden miljoenen liters rioolafval verspreid, onder andere in een paar parken en rivieren. Bovendien liep het terrein van een hotel onder.

De vissen en planten in de zwart gekleurde rivier overleefden de vervuiling niet en de omwonenden hadden last van een ondraaglijke stank.

De 49-jarige hacker werkte bij het bedrijf dat het computersysteem voor de riolering had geïnstalleerd. Hij besloot het systeem te hacken nadat hij was afgewezen voor een baan bij de gemeente. Tijdens de rechtszaak werd duidelijk dat de man minstens 46 keer had geprobeerd het systeem te kraken. Uiteindelijk was het hem dus gelukt.

merulez thanks for the newssubmit

Betuwelijn financieel fiasco

Hector had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vandaag presenteert de Algemene Rekenkamer officieel haar harde conclusies uit het onderzoeksrapport 'Aanleg Betuweroute - Projectbeheersing en financiering'. Ook in de Tweede Kamer is de afgelopen jaren veel kritiek op de financiering van de omstreden spoorlijn geuit.

"Over de gehele periode van de uitvoering van de Betuweroute tussen 1995 en heden zijn veel inspanningen verricht om het project in organisatorische en financiële zin te beheersen. Het rendement van deze inspanningen is echter op het belangrijkste punt van de kostenbeheersing teleurstellend gebleken", zo luidt het harde oordeel van de Rekenkamer in het nog vertrouwelijke document.

De aanleg van de goederenspoorlijn zou aanvankelijk zo'n vijf miljard gulden kosten, maar staat inmiddels al voor bijna tien miljard gulden in de boeken. De Rekenkamer rekent in de toekomst op nieuwe tegenvallers, ondanks het 'Malle-Jan-akkoord' genoemd naar een Brabants restaurant uit 1998, dat de kosten moet beheersen.

Vooral voor 1998, toen huidig vice-premier Jorritsma nog de scepter zwaaide op Verkeer en Waterstaat, werden de kostenramingen danig overschreden.

Het ministerie wil pas vandaag op het rapport van de Rekenkamer reageren, maar bronnen melden wel dat de kritiek wordt beschouwd als 'mosterd na de maaltijd'. Ook de kritiek van de Rekenkamer op de gedeeltelijke financiering van de spoorlijn door het bedrijfsleven wordt verworpen. "De minister heeft nooit echt in private financiering geloofd. Daarom trekt de overheid tot 2010 zelf de kar en wordt ondertussen de belangstelling van het bedrijfsleven gepeild", aldus een zegsman.

Limp Bizkit wil geen bekende gitarist

Rockband Limp Bizkit wil een onbekende gitarist als opvolger voor de vertrokken Wes Borland. Dat zegt frontman Fred Durst van de band op de eigen website.
Gezocht wordt naar “onbekend persoon met een geweldige vibe die onze muziek naar een hoger plan tilt”. Durst vindt dat essentieel voor de voortgang van Limp Bizkit.

De band zal volgende maand overal in de Verenigde Staten kleinschalige audities houden om een vervanger voor Borland te vinden.

Op de website schrijft Durst “Ik weet zeker dat minstens een van jullie een topgitarist is." Hiermee doelt hij op de fans van de band. “En reken maar dat ik die persoon vinden zal!”

Verderop erkent hij overigens dat het “moeilijk is om in de voetstappen van Wes te stappen”.

Imam Haselhoef blijft bij uitlatingen

Na imam Abdullah Haselhoef's uitlatingen over homoseksualiteit, en de discussies die hier op volgde, heeft FOK! hem gevraagd te reageren.

Zie Imam: Doodstraf voor 'betrapte' homo's

Via e-mail laat de Rotterdamse imam weten dat een ieder die kritiek heeft op zijn uitlatingen naar aanleiding van wat er in de kranten geschreven werd, naar het betreffende interview zou moeten luisteren. Dit kan nog steeds op de website van Spiegels.

Haselhoef legt verder uit dat hij geen voorstander van de doodstraf voor homoseksuelen is, "maar ik accepteer de letter van een interpretatie van het islamitisch recht. Dat geeft tegelijkertijd aan dat hoewel de doodstraf in deze geeist kan worden, het mijns inziens niet mogelijk zou moeten zijn om deze straf, gezien de vele onmogelijke randvoorwaarden, toe te passen."

"En als het toegepast zou worden, dan alleen in een land waarin de bevolking gekozen heeft om zich aan een dergelijke soort islamitische wetgeving te houden".

Vandaag werd ook bekend dat de imam maandag zal praten met de homo-belangenorganisatie COC. Hij hoopt dat de gesprekspartners daarna opnieuw het vertrouwen jegens elkaar kunnen uitspreken, zo zei Haselhoef woensdag. Het COC vond de uitspraken "dom, kwetsend en onzorgvuldig''.

De deelnemers aan het gesprek zullen het waarschijnlijk niet eens worden over de teksten in de koran over homoseksualiteit, zei Haselhoef. Maar het moet volgens hem toch mogelijk zijn daarover een open gesprek te voeren en 'het eens te worden over de manier waarop we in Nederland met scheiding van kerk en staat, waar ik een groot voorstander van ben, en in achtneming van de grondwet en dus ook het verbod op discriminatie met elkaar willen omgaan."

Eigen Journaal voor Sinterklaas

Sinterklaas neemt in populariteit toe. Dat viel vorige week al op FOK! te lezen. De populariteit van de Goede Sint zal zich dit jaar ook uiten op televisie in een eigen Journaal.
De publieke omroep zendt Vanaf 14 november dagelijks een nieuwsuitzending rond de goedheiligman uit in het programma Z@ppelin.

De presentatie zal in handen komen van Dieuwertje Blok, zo heeft de NOS laten weten. De Sinterklaas-Journaals zijn elke dag vanaf 17.45 uur te zien. Dagelijks is om tien voor negen de herhaling van de vorige dag te zien, speciaal voor de scholen.

De uitzendingen zijn een samenwerking van KRO, NPS, Teleac/NOT, TROS en VPRO.

Spelindustrie krijgt gelijk van Hooggerechtshof

Kubstudent had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Spelletje kunnen nog steeds gewoon gespeeld worden in Amerika. Het Amerikaanse hooggerechtshof heeft een verordening van de Amerikaanse stad Indianapolis die jongeren onder de achttien verbiedt onbegeleid seksueel getinte of gewelddadige spellen te spelen naar de prullenmand verwezen. Met het besluit komt een einde aan een hoog oplopende juridische strijd. Spelfabrikanten moeten zich in de Verenigde Staten regelmatig verdedigen in de rechtszaal, met name na de verschillende incidenten waarbij tieners klasgenoten hebben doodgeschoten.

De strenge wet was direct het mikpunt van kritiek toen het een jaar geleden van kracht werd. Beheerders van speelhallen zouden gewelddadige games een apart plekje moeten geven, door een gordijn van de andere arcadespellen gescheiden.

De machines moesten daarnaast ook voorzien zijn van duidelijke waarschuwingen, zoals dat bijvoorbeeld ook bij rookwaren het geval is. Het was ook de verantwoordelijkheid van de uitbater om ervoor te zorgen dat minderjarigen minstens drie meter van de verlokkelijke spellen vandaag bleven. Spelen mocht alleen als de minderjarige toestemming hadden van hun ouders.

Pim Fortuyn aangeklaagd om racisme

Jan-pieter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Maar liefst drie organisaties hebben gisteren in Rotterdam aangifte gedaan tegen Pim Fortuyn. Hij is aangeklaagd vanwege zijn 'kwetsende en onnodig grievende uitlatingen' over moslims en de islam.

Pim's uitspraak in het Rotterdams Dagblad van 28 augustus is met name de reden van de aanklacht. Hierin roept hij onder meer op tot een koude oorlog tegen de islam. Volgens de aangevers is dit in strijd met de anti-discriminatiebepalingen in de Nederlandse wet.

"De islam zie ik als een buitengewone bedreiging, als een ons vijandige samenleving", zei Fortuyn ook in het bewuste interview. Later zou hij soortgelijke uitspraken ook in andere media herhalen.

Ruimtesonde stuurt eerste opnames Mars

merulez en (L)KinYin(L) hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse ruimtesonde 2001 Mars Odyssee heeft zijn eerste opname van de Rode Planeet naar de aarde gestuurd. Op de infraroodfoto is de zuidpool van Mars te zien, aldus de Amerikaanse ruimte-vaartorganisatie NASA. De foto is op 22.000 kilometer hoogte gemaakt. De temperatuurverschillen op de planeet zijn er duidelijk op te zien.

De Odyssee werd een week geleden in een baan om de planeet gebracht, na een reis van zes maanden. De sonde gaat zoeken naar sporen van water en dient ook als voorbereiding voor toekomstige missies naar Mars. De Odyssee zal rond de planeet blijven cirkelen en geen landing maken.

30-tal nepagenten opgepakt in Amsterdam

merulez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amsterdamse politie heeft een bende van ongeveer dertig nepagenten opgerold. De gearresteerde mannen kwamen allemaal uit de buurt van de Bulgaarse stad Varna. De leden van de bende hebben maandenlang voornamelijk Aziatische toeristen geld afhandig gemaakt door zich voor te doen als agent of geldwisselaar.

De politie kwam aanvankelijk een kleine groep Bulgaarse nepagenten op het spoor. Die werden nauwlettend in de gaten gehouden en leidden de politie naar de rest van de groep.

Vooral Aziatische toeristen waren slachtoffer van de bende. Sinds hun arrestatie komen er nog nauwelijks aangiften binnen van deze manier van oplichting, aldus een politiewoordvoerder.

Om de toeristen op te lichten gebruikten zij maar twee trucs. In de meeste gevallen vroegen de nepagenten de toeristen naar hun identiteitspapieren. Als bij het zoeken of tonen van de papieren geld te voorschijn kwam, sloegen de nepagenten hun slag.

De tweede methode was een wisseltruc. De Bulgaren boden dollars aan tegen een zeer gunstig tarief. Na afloop van de razendsnel uitgevoerde transactie bleek de gedupeerde met slechts enkele 1 dollarbiljetten in de hand te staan.

Hobbyfilm aangezien voor Star Wars-trailer

Rubbertje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Deze week maakte George Lucas bekend dat de trailer van Star Wars: Attack Of The Clones komende vrijdag zijn debuut zal maken in de Amerikaanse bioscopen. De trailer zal vertoond worden voorafgaande aan de nieuwe film Monsters Inc, die op vrijdag in première gaat.

Een Amerikaans tv-station dacht op het zelfde moment een unieke scoop in handen te hebben; met veel bombarie kondigde News 4 Utah aan dat ze op slinkse wijze aan de trailer waren gekomen en hem deze week zouden uitzenden. Toen de "trailer" vertoond werd zag een verbijsterde Star Wars-fan zijn eigen filmpje, geheel bestaand uit materiaal uit de voorgaande Star Wars-films, voorbijkomen. Het tv-station was er via internet aan gekomen.

Een woordvoerder van News 4 Utah kon niet verklaren hoe het station het filmpje voor de nieuwe trailer aan heeft kunnen zien.

Afgedankte klompen zijn "in"

sipke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mocht je nog oude klompen hebben liggen dan kan je daar goed geld aan verdienen. Want buitenlandse toeristen nemen geen genoegen meer met een paar nieuwe klompen om als souvenir mee naar huis te nemen. Ze geven de voorkeur aan een stel afdankertjes. "Het liefst kopen toeristen klompen waar de stront en boerenlucht nog aan kleeft", aldus eigenaar Paul Nijhuis van de gelijknamige klompenfabriek in Beltrum.

Omdat de vraag naar afdankertjes steeds meer toeneemt gaat de fabriek statiegeld heffen op klompen. Wie bij Nijhuis nieuwe koopt en zijn oude inlevert krijgt 5 gulden korting.

De fabrikant, de grootste ter wereld, maakt jaarlijks 500.000 paar klompen. Dat toeristen zich storten op gebruikte klompen, is niet te danken aan een uitgekiend marketingconcept, maar is een toevalstreffer. "We leveren aan souvenirwinkels in de Randstad. Ter decoratie hadden we een aantal afgesleten klompen meegestuurd. Dat leidde tot een ware stormloop op het verzamelaarsobject", vertelt Nijhuis met pretogen.

Vooral Amerikanen, Japanners en Italianen raken bijkans lyrisch bij het zien van de afdankertjes. Souvenirwinkel Dam Square op de Dam in Amsterdam ligt helemaal volgestouwd met klompen, maar sinds de tweedehands 'wooden shoes' de etalage sieren is het een gekkenhuis. "De toerist wil geen 'nep', maar klompen waar die rare Hollanders zelf in gelopen hebben", aldus de eigenaar.

Voor een paar afgetrapte klompen wordt grif enkele tientjes neergeteld. De prijs hangt af van de levensloop van de klomp. Hoe meer die is getekend is, hoe hoger de waarde.

Fortuyn is praatjes milieubeweging zat

Perceptive en nirvana hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Pim Fortuyn, beoogd lijsttrekker van Leefbaar Nederland, vindt dat Nederland geen milieuprobleem meer heeft. "Het hele milieubeleid in Nederland gaat natuurlijk nergens meer over", zegt Fortuyn in het blad van de actiegroep Milieudefensie. Volgens hem gaat het goed met water, lucht en bodem. "We zijn hier volkomen doorgedraaid", vindt Fortuyn, die zegt de praatjes van de milieubeweging zat te zijn.

De kandidaat-politicus gelooft niet dat het verbrandingsgas CO2 leidt tot opwarming van de aarde. Hij vraagt zich af hoe erg het eigenlijk is dat de aarde opwarmt. "Ook in Egypte en Bangladesh kunnen ze de dijken best verhogen. Ze moeten daar een keer de handen uit de mouwen steken, meneer! Dacht u dat wij de Deltawerken cadeau hadden gekregen?"

Het enige milieu-aspect waar Fortuyn zich zorgen over maakt is de troep die mensen op straat gooien. "Zwerfvuil? Wat is dat nu weer voor misleidende term. Dat zwerft daar niet zomaar", aldus Fortuyn. "Wat een onfatsoenlijke mensen en wat een onfatsoenlijke overheid die niet genoeg afvalbakken neerzet."

Pakistaanse Christenen krijgen klappen

jopiek had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een politieman houdt de wacht in een tentje voor de St. Dominic in Bahawalpur. Binnen in de kerk vieren ongeveer zeventig christenen de eredienst. Plotseling scheuren zes gemaskerde mannen op motoren het terrein op. Ze schieten de politieman dood. Twee kinderen spelen voor het kerkgebouw. Het volgende moment zijn ze dood. Vier van de zes mannen stappen de kerk binnen en sluiten de deur achter zich.Ze jagen een regen van kogels door de kerk. Een paar minuten later zijn er nog eens veertien mensen dood: weer een kind, de predikant, nog vijf mannen, zeven vrouwen. Dat gebeurde afgelopen zondag.

Pakistan wordt 'geregeerd' door mensen die vergelijkbaar zijn met de Taliban. Ondanks het relatief kleine percentage dat fundamentalistische moslims uitmaken op de Pakistaanse bevolking, hebben zij meer invloed op de regering dan waar zij recht op hebben.
"Fundamentalistische moslims organiseren direct enorm grootscheepse marsen wanneer ze het niet met de regering eens zijn. Daarbij schuwen ze geweld niet." aldus Jenö Sebök van Open Doors.

In de ogen van veel moslims hebben aanvallen van Amerika op Afghanistan niets te maken met een strijd tegen terrorisme. Veel moslims zien Amerika als een christelijk land dat aanslagen pleegt tegen moslims. Christenen in Pakistan worden over één kam geschoren met de vijand, die moslims aanvalt.

Geen straf vrouw die dode baby bewaarde

merulez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Openbaar Ministerie in Groningen zal een 19-jarige vrouw uit Groningen die maandenlang haar dode baby bewaarde, niet strafrechtelijk vervolgen. Het OM maakte woensdag bekend dat de vrouw verminderd toerekeningsvatbaar is. Medebewoners vonden het babylijkje 11 mei in een blik op het balkon van de flat van de vrouw aan de Aquamarijnstraat. De 19-jarige bewoonster bekende dat ze in september vorig jaar was bevallen in haar ouderlijk huis. Daarbij was niemand aanwezig.

Volgens de moeder was het kindje direct na de geboorte overleden. Uit angst dat dat zou worden ontdekt, had ze het lijkje ingepakt en meegenomen naar haar flat. Omdat ze geen afstand van het kindje kon doen had zij het op haar balkon bewaard. Sectie op het lijkje heeft geen duidelijke doodsoorzaak uitgewezen.

Het OM heeft besloten de zaak te seponeren op basis van een uitvoerig psychiatrisch rapport over de vrouw. Daaruit is gebleken dat zij verminderd toerekeningsvatbaar is en dat een strafzaak de hulpverlening in de weg zou staan. De vrouw blijft tijdens een proeftijd van twee jaar onder toezicht van de reclassering.

Microsoft dicht bij schikking met overheid

Microsoft en het Amerikaanse ministerie van Justitie zijn dicht bij een schikking. De overheid voert nu al tijden een proces tegen de onderneming.

Media in de Verenigde Staten meldden woensdag dat er in principe overeenstemming is bereikt en dat er vrijdag een definitief akkoord moet zijn. Dit zou inhouden dat computerfabrikanten de mogelijkheid krijgen hun eigen software aan te sluiten op die van Microsoft. Ook de broncodes, de sleutel van de software, zou min of meer toegankelijk worden.

Microsoft wordt ervan beschuldigd misbruik te maken van zijn marktpositie. Om te voorkomen dat de rechtszaak zich nog jaren zou voortslepen, liet de rechter, en later de overheid, een eerder gestelde eis vallen dat Microsft zich moest splitsen.

Mocht er geen overeenstemming over een regeling buiten de rechter om worden bereikt, dan staan de partijen volgend jaar maart weer voor de rechter. Die moet dan een straf opleggen.

Lopez en haar absurde eisen

Zangeres Jennifer Lopez wil best een steentje bijdragen aan een liefdadigheids-single ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de ramp in New-York. Maar dan moet er wel aan haar overige eisen worden voldaan.

De popster heeft de volgende eisen: een cd-speler, televisie, videorecorder en wastafel met make-up. Verder moet haar kleedkamer geheel wit zijn met daarin ook alles wit: bloemen, tafelkleden, gordijnen, kaarsen en een sofa. Daarnaast wil Lopez beschikken over vers fruit, appeltaart, koekjes, ijs en Evian water op kamertemperatuur.

Jennifer neemt de bewuste single onder andere op met haar ex P. Diddy. Verder doen artiesten als Bono (van U2), Fred Durst (van Limp Bizkit) en Destiny's Child mee.

Emmy-uitreiking zwaar beveiligd

Een aantal veiligheidsmaatregelen zou ervoor moeten zorgen dat de uitreiking van de Emmy-awards in Los Angeles komende zondag probleemloos zal verlopen. Zo mag er tijdens de uitreiking van de awards niet worden gevlogen in het luchtruim boven het Schubert Theatre.

Bij de ingang worden metaaldetectoren ingezet om te voorkomen dat er gevaarlijke voorwerpen onder het publiek terechtkomen. Autobestuurders die richting Schubert Theatre rijden, moeten rekening houden met controles.

Het evenement werd al twee keer uitgesteld in verband met de terroristische aanslagen in New York en Washington en de aanvallen op Afghanistan. J. Zabel, de voorzitter van het Emmy-comité, heeft tegen de Britse omroep BBC gezegd dat de uitreiking van de Emmy's zeker niet opnieuw zal worden uitgesteld. ,,Deze situatie heeft lang genoeg geduurd. Dit is de juiste beslissing.''

Taliban-stellingen gebombardeerd

Amerikaanse B52-bommenwerpers hebben woensdagnacht stellingen van de Taliban in Afghanistan aangevallen. De militaire acties hadden volgens een woordvoerder van de Noordelijke Alliantie plaats op zo'n 25 kilometer van de grens met Tadzjikistan.

Het Pentagon erkende woensdag al de inzet van B52's, vliegtuigen die ware 'bommentapijten' kunnen leggen.

Amerikaanse bommen hebben nu een waterkrachtcentrale in Afghanistan ernstig beschadigd. Het gaat om de grootste dam van het land. De stroom in twee belangrijke steden is daardoor uitgevallen. Dat heeft een minister van het Talibanregime donderdag tegen het Afghaanse persbureau AIP gezegd.

KPN stopt sponsoring Eredivisie

Jacky_Durand had ons via de newssubmit het volgende te melden:

KPN stopt na het lopende voetbalseizoen met de sponsoring van de eredivisie van het Nederlandse voetbal. Het telecombedrijf verbreekt ook de relatie met de KNVB. Het einde aan de tienjarige samenwerking scheelt het Nederlandse voetbal 10 miljoen gulden per jaar.

KPN vindt dat zijn investeringen te weinig publiciteit opleveren. Het bedrijf zegt dat de Eredivisie NV dat het gemaakte afspraken niet is nagekomen. KPN had de internetsite www.kpn-eredivisie.nl voor clubs willen lanceren, maar kreeg niet het exclusieve recht voor gebruik van voetbalbeelden op internet. ,,Dat was wel de afspraak'', zegt een woordvoerder van KPN, ,,maar Eredivisie NV verkocht ook rechten aan Canal+.''

Ook was de KPN niet blij dat bij het begin van het nieuwe seizoen een logo werd geïntroduceerd met de naam ,,Eredivisie'' in plaats van ,,KPN Eredivisie''.

Een woordvoerder zegt overigens dat de lastige financiële positie, 50 miljard gulden schuld en 4800 voorgenomen ontslagen, ook een rol speelt. ,,In zoverre dat we al onze lopende contracten tegen het licht houden. Dan is de vraag of ze wel genoeg geld opbrengen.''
Bij het voetbal was dat onvoldoende het geval, waarna KPN besloot te stoppen. Een co-sponsorschap werd niet overwogen. ,,Of je zit er helemaal in, of helemaal niet. We kunnen ons geld op dit moment beter besteden'', aldus de woordvoerder.

Máxima lied ongewenst in Alkmaar

Haarlem, IJmuiden, Zaanstad en Alkmaar staan vandaag op het programma van prins Willem-Alexander en zijn verloofde Máxima Zorreguieta voor hun kennismaking met de provincie Noord-Holland. Het muziekduo Bakerstreet leek het een leuk idee om een door hun geschreven Máxima-lied ten gehore te brengen op het Waagplein in Alkmaar.

De Rijksvoorlichtingsdienst is daar echter faliekant op tegen. Het nummer 'Hello Máxima', dat Bakerstreet vorig seizoen zong bij Barend & Van Dorp op RTL4, kan volgens de RVD niet door de beugel.

Het is het duo Bakerstreet een raadsel waarom de RVD zich heeft gestoord aan de tekst van het nummer. Het duo had de gemeente Alkmaar aangeboden gratis op te treden voor het wachtende publiek. Daar steekt de RVD dus een stokje voor.

De tekst van het lied waar de Rijksvoorlichtingsdienst zoveel moeite mee heeft, luidt volgens het Duo als volgt:

Hallo Maxima

Hallo Maxima met heel mijn hart
Oh Maxima ik hou alleen van jou

Ik weet Maxima 't was een trage start
maar Maxima ooit wordt jij echt mijn vrouw


Mijn Pa en Moe zijn ook zo blij
Met z'n vieren zij aan zij

Mijn allerliefste meisje dat ben jij
Heel Nederland die houdt van jou

Dus twijfel niet en wordt mijn vrouw
schenk mij je hart en liefste trouw met mij


Hallo Maxima met heel mijn hart
Oh Maxima ik hou alleen van jou

Ik weet Maxima 't was een trage start
maar Maxima ooit wordt jij echt mijn vrouw

oh mijn lieve Maxima ik blijf je trouw
Oh mijn lieve Maxima ik hou van jou

Bin Laden grappen ongewenst op stadhuis

Grappig bedoelde Bin Laden-afbeeldingen mogen niet meer geplaatst worden op het interne computernetwerk van het stadhuis van Den Haag. De Haagse gemeenteambtenaren mogen dat niet meer doen omdat de veelal van internet afkomstige afbeeldingen van Osama bin Laden kwetsend zouden kunnen zijn.

Volgens hun beroepscode moeten ambtenaren religies en geloofsuitingen van anderen accepteren. Afbeeldingen van Bin Laden met Evil-Bert of met het gelaat van de Britse komiek Mr. Bean zouden in het stadhuis tot klachten hebben geleid.

Op internet is het uiteraard "niet verboden": Een hele rits leuke en minder leuke Osama en WTC grappen.

12 maanden voor tentbrand

Twaalf maanden jeugddetentie, dat is de straf die de 16-jarige L. v.d. B. heeft gekregen nav een tentbrand, waardoor de 9-jarige Wendy van Galen uit Strijen aan brandwonden overleed.

Het drama vond vorig jaar plaats op een camping in Prec in Kroatië. Samen met twee andere jongens (16 en 14 jaar) was hij al de hele avond aan het klieren op de camping. Ze vielen meisjes lastig in de douchegelegenheid en rolden wc-rollen uit. Daarna bedachten ze het plan om het enige tentje op de camping in brand te steken. De 14-jarige stond op de uitkijk toen de tent werd aangestoken. De andere jongens hielden een aansteker bij het nylontentje dat razendsnel vlam vatte. Wendy van Galen kon nog uit het tentje gehaald worden, maar bezweek korte tijd later aan de talrijke brandwonden.

De drie jongens reisden na het fatale incident gewoon met hun ouders terug naar Nederland. Pas enige weken later kon de politie de jongens aan de hand van getuigenverklaringen oppakken. De rechtbank veroordeelde eerder al v.d. B. en de 16-jarige K.V. tot dezelfde straf. V.d. B. was het daar niet mee eens en ging in hoger beroep. De 14 jarige jongen kreeg destijds van de kinderrechter 240 uur werkstraf en zes maanden voorwaardelijke jeugddetentie.

Zie ook Twaalf maanden geëist voor brand tent

Van der Krogt naar Tussen Kunst en Kitsch

Tussen Kunst en Kitsch van de AVRO krijgt een nieuwe presentator. Een presentatrice wel te verstaan, namelijk Nelleke van der Krogt die nu nog Opsporing Verzocht presenteert.

In het seizoen 2002/2003 volgt zij Cees van Drongelen op die het na 17 seizoenen voor gezien houdt. Van der Krogt's rol bij Opsporing Verzocht wordt volgend jaar overgenomen door Frits Sissing, die nu al aan het programma verbonden is als presentator en plaatsvervangend eindredacteur.

De AVRO laat weten dat de beslissing over de opvolging van de 65-jarige Van Drongelen al vóór de straatoverval in Zuid-Afrika werd genomen. Afgelopen zaterdag werd hij bij die overval neergestoken. Volgens een woordvoerster van de AVRO maakt hij het redelijk goed en keert Van Drongelen naar verwachting eind deze week terug naar Nederland.

FOK! doorbreekt 10M pageviews!

De maand oktober is een historische maand voor FOK!
Voor het eerst in het inmiddels 2 jarig bestaan werd de 10 Miljoen pageviews gepasseerd en daarmee hebben we een flinke fundering gelegd voor de weg naar 20 miljoen.

PAGEVIEWS
Het totaal aantal views liep in oktober op tot 10.974.648, waarvan er 7.384.067 naar het forum gingen, 3.253.225 naar de frontpage en een totaal van 337.374 naar het fotoboek (dat pas sinds 2 weken online is).
Gemiddeld haalde het forum 238.196 views per dag binnen, deed de frontpage het met 104.943 bepaald niet slecht en is 24.098 voor het fotoboek beslist goed te noemen.

REACTIES
Het fotoboek sleurde in de maand oktober 4.332 reacties binnen (gemiddeld 309 per dag). De frontpage deed het beter dan ooit met 25.244 reacties (814 per dag), en het forum spande de kroon met een totaal van 262.946 (8.482 per dag). Een totaal van 292.522 door jullie zélf geplaatste reacties (gemiddeld zo'n 9.436 per dag).

DE GROEISTUIP
We kunnen met een gerust hart zeggen dat FOK! de afgelopen maanden een flinke groeistuip heeft gehad (iets dat zich momenteel uit in trage verbindingen en storingen, waaraan wordt gewerkt). Een klein overzichtje van de afgelopen zeven maanden leert ons dat de views in oktober 2.5x groter waren dan die in april van dit jaar.

MaandGraphPageviews
Oktober 200110.974.648
September 20019.661.037
Augustus 20017.476.903
Juli 20016.211.510
Juni 20015.992.334
Mei 2001~5.200.000
April 2001~4.100.000


Zoals je kunt zien een flinke groei waarvoor we alle users dan ook ontzettend dankbaar zijn. Geeft ons toch wel het gevoel dat we heel veel mensen een plezier doen, en dat onze inspanningen wel degelijk gewaardeerd worden door de massa

Kortom, wederom een resultaat waar we met z'n allen ontzettend trots op mogen zijn.

Wederom een dikke dank je wel aan alle crewleden en natuurlijk alle users en alle anderen die FOK! groot maken en hebben gemaakt.


Danny
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.