Máxima slaat aanbod voor hockeyen af

Slayher had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onze toekomstige prinses Máxima Zorreguieta heeft het te druk om in haar toekomstige woonplaats Wassenaar te gaan hockeyen bij de plaatselijk hockeyclub. De aanstaande van prins Willem-Alexander heeft vriendelijk bedankt voor het aanbod te spelen in het team genaamd: veterinnen A.

"We hadden haar in een lieve brief gevraagd of ze bij ons wilde komen spelen", aldus de 'teamoudste', Ireen Hogewind-Lippman. "Het Koninklijk Huis antwoordde echter in warme woorden dat Máxima daar helaas van moest afzien vanwege haar drukke werkzaamheden. Maar ze wenste ons verder veel succes en plezier."

De 'veterinnen' van De Kieviten, die hun uitnodiging persoonlijk hebben afgegeven bij Huis ten Bosch, reageren gelaten op de afzegging. "Het zou leuk zijn geweest, maar we respecteren haar besluit", aldus één van de speelsters, Dorine Wentrup. "We wisten dat Máxima in Argentinië had gehockeyd. En niet zo onaardig ook. We dachten: 'ze komt in Wassenaar wonen, dus waarom nodigen we haar niet uit?' In ons elftal kan ze even bijkomen van haar dagelijkse besognes."