Trucker die beest werd voor de rechter

DaFunLOvinCrimin@L had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Belgische stad Tongeren start maandag het proces tegen een 49-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hasselt. Hij wordt ervan verdacht om in de nacht van 6 op 7 juni 1998 een 78-jarige alleenstaande dame met geweld verkracht, gefolterd en vermoord te hebben.

Gevraagd naar het motief van zijn daden, verklaart de man dat hij tussen juni en augustus van het jaar altijd "dingen" doet en dat dat te maken heeft met de dood van zijn jongere broer, die zelfmoord pleegde in de maand juli. "Als ik dan gedronken heb, moet ik mij op iets of iemand kunnen uitwerken", luidt het.

En die ‘iemand’ was dus in de nacht van 6 op 7 juni een onschuldige bejaarde dame. Het slachtoffer lag dood in bed, met een hoofdkussen op haar gelaat. Een wetsdokter moest vaststellen dat de vrouw kwam te overlijden door verstikking, veroorzaakt door een prop die in haar keel werd geduwd. De weduwe vertoont verder ook diverse kneuzingen, krabletsels, nagelindrukken en gebroken ribben. Haar neusbeen was gebroken, haar linker oor gescheurd en er bevonden zich twee steekwonden ter hoogte van haar linkerborst en haar vagina. Daarna stak hij het huis van de alleenstaande dame in brand.
Bij een huiszoeking in de studio van de verdachte trof de gerechtelijke politie een plooimes en een bebloede jeansbroek en onderlaken aan. Uit DNA-onderzoek blijkt later dat het bloed op de inbeslaggenomen kledingsstukken overeenkomt met dat van het slachtoffer.

De beschuldigde zegt zich nog zeer weinig van de feiten te herinneren en houdt naar eigen zeggen voor dat de feiten het gevolg zijn van seksueel misbruik waarvan hij tijdens zijn jeugd het slachtoffer was.
Het proces gaat mogelijk 4 dagen duren.