Peper moet Rotterdam terugbetalen

LWaS meldde ons dat de gemeente Rotterdam oud-burgemeester Peper gevraagd heeft ongeveer 64.000 gulden terug te betalen. Het gaat om uitgaven die Peper als burgemeester heeft gedeclareerd, maar die achteraf als strikt privé zijn aan te merken, zo heeft een woordvoerder van de gemeente meegedeeld.

In een brief die Peper donderdag heeft ontvangen, krijgt de oud-burgemeester het verzoek binnen één tot twee weken te reageren. De Rotterdamse gemeenteraad wil de zaak uiterlijk eind mei afgehandeld hebben. De woordvoerder sluit niet uit dat sommige posten niet hoeven te worden terugbetaald, als Peper met een bevredigende verklaring komt.

Het verzoek tot terugbetaling komt voort uit het onderzoek naar declaraties van voormalige Rotterdamse collegeleden dat is uitgevoerd door de Commissie tot Onderzoek van de Rekening en het accountantskantoor KPMG. Toen het resultaat van dat onderzoek in maart vorig jaar bekend werd, zag Peper zich gedwongen af te treden als minister van Binnenlandse Zaken.

De Rotterdamse gemeenteraad heeft het college van B&W indertijd opgedragen een moreel beroep te doen op de betrokken oud-bestuurders om onterecht gedeclareerde privé-uitgaven terug te betalen. Peper heeft elk contact hierover steeds afgehouden.