Moordenaar Bulger maakt uitstapjes

Eén van de moordenaars van James Bulger, Rober Thompson, heeft in het geheim bezoekjes gebracht aan een winkelcentrum, vertelt een voormalige gevangene. Een man die een tijd lang in een jeugd-afdeling heeft gezeten met Robert Thompson, zegt dat de dader, samen met zijn familie, tripjes mocht maken naar het Trafford Centre in Manchester.

Managers van het winkelcentrum verklaarden geschokt te zijn door de uitspraken van de ex-gedetineerde, Leon McEwan. McEwan, die een straf uitzat voor brandstichting en een overval, doet deze uitspraken over Thompson in de Manchester Evening News.

Hij meldde:"Bobbie ging over het algemeen twee keer per week met z'n familie er op uit. Ze gingen overal naartoe, parken en plaatsen als het Trafford Centre." Een woordvoerder van het winkelcentrum wilde geen commentaar geven, maar de krant haalt een bron aan die zegt: "Het management is angstig om de naam van Thompson aan haar winkelcentrum te hebben kleven, vanwege diens daden en het feit dat hij James Bulger uit een winkelcentrum mee heeft genomen."

Een woordvoerder voor het ministerie van binnenlandse zaken weigerde commentaar te geven op vragen omtrent uitstapjes in openbare ruimten door jeugd-delinquenten en het beleid van een specifieke gevangenis. Hij voegde wel toe: "We bekijken de situatie altijd per geval. Er is hieromtrent geen eenduidige richtlijn. Er is geen specifieke regel vanuit het ministerie van binnenlandse zaken."

James Bulger werd in 1993 in Engeland door 2 kinderen van 10 jaar meegenomen uit een winkelcentrum en bij een nabije spoorlijn om het leven gebracht. De moord op het 2-jarige jongetje bracht een immense schok in heel Groot Brittanië teweeg en zorgde voor verschillende uitbarstingen van woede onder het volk.