Nederland weer twee gouden medailles

Nederland heeft op de Paralympics in Sydney er weer twee medailles bij. In het zwembad wonnen Alwin Houtsma en Syreeta van Amelsvoort goud.

Alwin Houtsma won op de 200 meter wisselslag zijn tweede gouden medaille op deze Spelen in een tijd van 2.18.33. Deze tijd betekende voor de Amersfoortse zwemmer tevens een persoonlijk record. Zilver ging naar Pike Stewart uit Australie in een tijd van 2.22.49, de Hongaar Krisztian Santa won brons in een tijd van 2.24.42.

Bij de dames was Syreeta van Amelsvoort succesvol. De zwemster zwom op de 100 meter vlinderslag een gouden race in een nieuw wereld record van 1.22.354. Het zilver op deze discipline was voor Andrea Cole uit Canada in 1.25.34. Brons werd gewonnen door Dora Pasztory uit Hongarije in een tijd van 1.27.41.

Dus ook op de Paralympics laten we onze voeten aan andere zwemmers zien.

Verder zijn op zaterdag de namen bekend geworden van de vier gewichtheffers, die positief hadden gereageerd op een dopingcontrole. Het gaat om de Roemeen Aurel Berbec, de Iraniër Ali Mahmoudikordheili, de Bulgaar Radko Radev en de Russin Marina Diakkonova.

Het Internationale Paralympische Comité besloot de vier overtreders voor de duur van vier jaar te schorsen. Zij zijn in 2004 niet welkom op de volgende Paralympics in Athene.