EURO2000 partner sjoemelde met kaarten

Het Zwitserse marketingbedrijf ISL, de belangrijkste partner van EURO 2000, is volgens de Franse Justitie betrokken bij zwendel met voetbalkaarten. Volgens ISL France, een dochtermaatschappij van het bedrijf, hebben Franse ISL-vertegenwoordigers tijdens het WK in 1998 op grote schaal kaartjes op de zwarte markt verkocht.

ISL zou op de zwarte markt kaartjes verkocht hebben die eigenlijk bedoeld waren voor sponsors en andere bedrijven. Dit zou blijken uit vertrouwelijke gegevens van de Franse Justitie. Justitie is al twee jaar bezig met het onderzoek. ISL is tijdens het komende EK verantwoordelijk voor de distributie van tienduizenden toegangsbewijzen onder sponsors (oei ! )

De zaak kwam aan het rollen bij de arrestatie van de algemeen directeur en een consultant van ISL France. De directeur en de consultant zouden honderden kaartjes verhandeld hebben die hij nooit had mogen verkopen. De directeur heeft inmiddels schuld bekend. Hij zei gehandeld te hebben om een hogere omzet voor het bedrijf te realiseren.