De perfecte vagina

Perfectie lijkt tegenwoordig de standaard te worden. Het perfecte plaatje, waardig genoeg om op Facebook te plaatsen. Het perfecte lichaam voor de perfecte partner om samen die perfecte kinderen te maken en het perfecte gezinnetje te vormen. Maar voordat die familieplannen vorm gaan krijgen? Eerst nog even alle perfecte vakanties en ieder weekend het perfecte feest ondergaan. Voor die perfecte foto's natuurlijk.
 
Nu is dit op zich niks nieuws. Je dromen gaan altijd verder dan de huidige stand van zaken in je leven en dat is hartstikke gezond. Maar is het zo verkeerd om af en toe ook eens wat grenzen te onderkennen? Perfectie is namelijk een nogal frustrerend streven. Zelfs topsporters halen maar een paar keer in hun carrière dat absoluut perfecte moment, waar een jaar later een andere sporter weer overheen gaat. En dan hebben we het over mensen bij wie op slechts één vlak in hun leven het talent en de omstandigheden 100% meewerkten!
 
Als meisjes van amper twintig – en soms nog jonger – bij de plastische chirurg komen, zou je hier 189 goede redenen bij kunnen bedenken. Brandwonden? Een litteken wegwerken? Ernstig overgewicht? Rugproblemen vanwege te grote borsten? Een trauma door een gebrek aan borsten? Allemaal begrijpelijk. Maar lippen opspuiten? Rimpels wegwerken als je twintig bent? Van cupmaat B naar cupmaat C? Liposuctie voor een beetje buik?
 
"Doe iedere ochtend een paar sit ups trut! Dan is dat buikje ook zo weg!"
 
Ik snap het doel ook niet echt. Stel je voor. Je bent een eenentwintigjarige jongedame en je ziet er best oké uit. Met een beetje make-up en een leuk rokje ga je al snel van 'best oké' naar 'lekker ding'. Als je dan nog een klein beetje verder over de top gaat, kun je letterlijk iedere kerel in de kroeg krijgen. Dat scheelt al snel een paar duizend euro aan kont- of borstimpantaten, opgepompte lippen en weggezogen buikvet.
 
Waar zijn deze jongedames eigenlijk bang voor? Voor afwijzing? Stel je dan eerst eens even de kerel voor die een jongedame afwijst omdat haar kont en lippen niet op die van Kim Kardashian lijken. Die is ofwel homo of een gigantisch grote eikel. Niks aan verloren dus. Als je vriendelijk naar de kerel naast hem lacht, garandeer ik je in ieder geval een avondje gratis drank.
 
O ja! Vaginacorrecties! Dat is dus ook echt een ding en ook daar staan juist jongedames voor in de rij! Zijn jullie helemaal gestoord geworden? Opnieuw: in een paar extreme gevallen zal het zijn nut hebben. Maar sodemieter verder toch op joh! Google het maar eens: “Vrouw uit bed getrapt vanwege lelijke kut.” Weet je wat dan je enige 100% hit is? Een column van mij uit 2013, over … een lelijke kut!
 
Perfectie is een mooi streven en geweldig om zo nu en dan mee te maken. Met perfectie als levensdoel zul je echter een leven lang teleurgesteld worden. Maar als je heel regelmatig mooi, prima en goed genoeg meemaakt, heb je eigenlijk al een geweldig leven. Een perfect leven zou ik haast zeggen.