Het Zondagse Orakel - Gratis advies van een onderbetaalde columnist

Bakoenin - Een fractuur? Eerst een factuur
Jan duidde met deze column op een geweldige wijze de waanzin waar minister Schippers nu weer mee komt.

“De ziektekosten moeten zichtbaar worden gemaakt om de burger bewust te maken van de kosten.”

Schippers beoogt hiermee dat mensen wel beter nadenken voor ze naar de dokter stappen of om een bepaalde behandeling vragen. Ik lees dat anders. Ik lees:
“Ik heb geen idee waar ik mee bezig ben, maar ik moet die lui wel een berg gruwelijke bezuinigingen door de strot duwen. Misschien hebben die sukkels een beetje begrip voor me als ze weten wat een röntgenfoto kost. Misschien zien ze dan wel af van die chemotherapie. Misschien halen ze hun dementerende moeder dan zelf wel in huis. En misschien – héél misschien – vinden ze mij dan nog best wel aardig.”

Zo zie ik dit namelijk echt. Zo zie ik het hele beleid van dit hele misselijke kabinet. Alles is geoorloofd om er zelf zo goed mogelijk op te blijven staan. Tot ernstige leugens aan toe. Het beleid is op zich helder, maar de media worden vervolgens gebruikt om het allemaal wat minder erg te laten lijken. Met daar wat loze maatregelen tussendoor, om iets van het programma waar mensen hen ooit voor hebben gekozen door te laten schemeren.

Zoals de ‘animal cops’. Of 130 kilometer per uur mogen rijden. Van die domme dingen die geen enkel nut hebben maar nu eenmaal in één van de programma’s van de coalitiepartijen of de gedoogpartij hadden gestaan. Maatregelen om “het gepeupel” tevreden te houden.

Bezuinigingen zijn noodzakelijk. Laat dat nu voor eens en voor altijd duidelijk zijn. Wellicht dat een ander kabinet wat andere accenten had gelegd, maar als er meer geld uit gaat dan binnenkomt, zul je aan de uitgavenkant iets moeten doen. Het is alleen pure onzin om het dan leuker te verkopen dan het is.

Een politicus of politica die zich drukker maakt over zijn of haar imago, verdient het niet ooit nog herkozen te worden.

DriekOplopers - Dion Graus stinkt
Met name de paragraaf over Dion Graus in deze column bevestigt mijn standpunt in dezen. Die lui zijn meer bezig hun imago op te poetsen dan daadwerkelijk werk te verrichten voor dit land.

Dion doet domme dingen. Dion stelt domme vragen. Dion probeert getuigen - gedurende een onafhankelijk onderzoek - suggestieve uitspraken te ontlokken. Dion wordt overklast door de intelligentie van letterlijk iedere getuige en ieder ander commissielid. Dion zet zijn medecommissieleden neer als incapabel omdat ze zijn denkwijze niet volgen. Dion beledigt de getuigen door te suggereren dat deze experts het bankwezen en de economie niet zo goed begrijpen als hijzelf. Dion beschuldigt de media van manipulatie van de beelden van zijn bijdragen aan dit onderzoek. Dion impliceert dat hij het gelijk aan zijn zijde heeft en een complete commissie, de getuigen en de alle media het mis hebben.

Beste Dion. Je staat er niet beter op door alles te ontkennen! Een idioot die ontkent idioot te zijn, ziet er alleen maar debieler uit. Een dom blondje dat extreem vaak benadrukt dat ze echt wel over een dosis intellect beschikt, gaat er alleen maar dommer door klinken. Iemand die vrouwen slaat komt niet over als een zachtmoedig mens door cavia’s te knuffelen.

Heb nu eens ballen! Als je op je bek gaat, wekt niets meer respect dan het gewoon toe te geven. Als je ergens geen verstand van hebt, is het beter je bek te houden. Of je gewoon beter voor te laten lichten.

Misschien nog een goede tip: “Als je denkt de media nodig te hebben omdat je qua kennis en daden nog niet bijster veel kunt laten zien, is het niet slim om diezelfde media van leugens te beschuldigen.”

Gewoon gratis advies van een onderbetaalde columnist aan een overbetaalde autoverkoper en vrouwenmepper.