Bob de Boxer - een Twittersoap

Er zijn verschillende bekende Nederlanders actief op Twitter. Soms zijn ze actief onder hun eigen naam, soms neemt een manager of een fanclub voor hen waar. Soms hebben ze alleen zakelijk nieuws, soms krijg je daadwerkelijk een inkijkje in hun oh zo interessante leven. De sympathieke Ontbijtman Jan de Hoop is daar een voorbeeld van. Hij zit op zijn werkdagen al vroeg in de auto, eet graag bij de schepchinees met man Coen, wandelt graag op het Maasstrandje met zijn hond Bob en hij deelt graag de vakantievideo's online. Als hij niet op tv zou komen, zou hij de saaiste man ter wereld kunnen zijn. Maar Jans openheid over zijn ditjes en datjes heeft inmiddels tot een waar mysterie geleid. Ineens tweet zijn hond Bob ook over haar leven! Een ware Twittersoap met de vraag "who-dunnit" is begonnen.

Bob de Boxer is een geheel eigen leven gaan leiden. Deze 7-jarige dame met onschuldige blik neemt zo nu en dan de macht over de Mac van Jan of de computer van man Coen. Bob blaft niet, maar blijkt zeer breedsprakig te zijn: "Men vindt mij soms wat deftig twitteren voor een hond. Jullie moeten het mij maar niet euvel duiden, Jan heeft het mij zo geleerd!" En hoewel Jan zeer discreet tweet, is Bob iets opener over haar relatiestatus: "Ja, ik ben vrijgezel maar hoop niet dat dit nieuws inhoudt dat er nog meer honden aan m'n kont gaan snuffelen!" Terwijl Jan zich maar afvraagt wie er voor zijn hond Tweet, plaatst Bob gerust nog wat zeer recente zelfportretten online.

Jan kan zich inmiddels ook wel zorgen maken over Bob, want het lijkt er inmiddels op dat deze Royal Canine-lover een doel heeft om hem te vervangen. Zodra Bob de Boxer meer volgers heeft dan haar baasje, neemt zij voor een keer het Ontbijtnieuws van hem over. Jan vreest de concurrentie van zijn hond, dus is hij een zoektocht gestart naar de oorsprong van de berichten van zijn boxer. Hij gelooft niet in de superkrachten van Bob, dus is hij op zoek gegaan naar een menselijke dader. Maar waar te beginnen?

Coen en Sander van de gelijknamige radioshow op 3FM waren hem iets te geïnteresseerd. Na diverse items over Bob de Boxer, besloot Jan dat zij wel erg verdacht waren. RTL Boulevard is erop afgestuurd, maar er kwam geen reactie van deze twee heren. Zij ontkennen er iets mee te maken te hebben. Jan is een lieve man, dus hij gelooft hen. Daarom heeft hij zijn Twitterfans aan het werk gezet en zij denken dat het materiaal van Bob de Boxer is ge-upload vanaf de computer van de producer van de Coen & Sandershow. Ook hij ontkent, maar Jan denkt nu genoeg bewijs te hebben.

Toch komt de soap maar niet verder. Bob de Boxer blijft foto's maken van haar belevenissen: met de kennissen van Jan en Coen op het Maasstrandje, de restjes van de schepchinees, de vogeltjes in de tuin en haar zere pootje, waarvoor ze inmiddels medicijnen krijgt. Maar volgens Bob hoeven haar baasjes zich niet te druk te maken om haar zere pootje: "Ik doe wat rustig aan met Twitter. Er zijn ook vermoedens dat ik een RSI poot heb van al dat getwitter. Vertel dat de dierenarts maar eens.."

Wie is nu de dader? Zijn het Coen en Sander? Is het toch de producer van hun show? Of zou Jan heel stiekem een duistere zijde hebben, en via de tweets van zijn hond meer aandacht willen trekken? Voorlopig zullen wij het nog niet weten, want Bob de Boxer geeft geen kick. Een ding is duidelijk: de onschuldige tweets van Jan laten inmiddels een duidelijke keerzijde zien. Zijn beste vriendin Bob is niet wie zij lijkt te zijn. Maar wie zit er dan achter het account van @bobdeboxer? De Twittersoap gaat door...