Valse nichten

Even met de Vereniging Van Valse Podiumnichten gebeld: “Goedemorgen, Oplopers hier. Zijn de dames Joling en Heuckeroth in de buurt?” Een soort slome falsetstem aan de andere kant vroeg mij om een klein momentje geduld. Hij ging even kijken waar Gerard en Gordon waren. Hij zag ze zo een twee drie niet zitten, want de hele vereniging was erg opgetogen, dus het was een feestgedruis van jewelste. Ook de glijerige telefonist zelf vond het enigjes dat Geer en Goor weer met de Toppers mee gaan zingen. De schat. Na verloop van tijd kreeg ik de heren aan de lijn. Wat ik voor ze kon betekenen, en wanneer we weer een keertje gingen eten in restaurant ‘L’Etoile Brun’, informeerden ze. Chagrijnig bromde ik: “Met jullie eten? Eerlijk gezegd word ik liever niet met jullie in de openbaarheid gezien. En het eten smaakt me ook voor geen meter als jullie in de buurt zijn. Flikker toch op! En is dat echt waar, dat jullie met hangende pootjes weer terugkeren bij die Toppers?” Oh, wat ben jij vals, hahaha. Dat was zo’n beetje de strekking van de reactie van de heren. Nou ja, heren… Daarbij denk ik toch aan een welgemanierder gedrag dat wat deze twee relnichten tentoonspreiden. Geer maakt ons te schande, ook bij onze zuiderburen, door zijn zeer flauwe en platvloerse presentatie van de zoektocht naar een nieuw szangereshje voor K3, en zijn schaamteloze geflirt met de jonge mannelijke deelnemers van Popstars was werkelijk tenenkrommend. En dan die Goor. Presenteerde recentelijk een heel slap aftreksel van wat Gert Jan Dröge veel en veel beter kon. Een geblondeerde nicht met 150 in een auto op een weg waar je 50 mag. Een politieman wordt daarvoor ontslagen, een relnicht bejubeld. Raar land hier, eigenlijk. Maar goed, de heren vonden mijn commentaar op hun terugkeer in de Toppers dus vals. Weet u, wat ík vals vind? Als ze zingen. Zeer regelmatig vals. Behoorlijk vals. Echt heel erg vals. Wat ik zeg: tenenkrommend.

Ik vraag mij trouwens iets af. Het imago van alle Marokkanen in ons land wordt verpest door een zeer kleine minderheid die stelend en rovend onze straten onveilig maakt. Heb ik het erg mis, wanneer ik veronderstel dat het imago van de homoseksuele man op dezelfde manier wordt verpest door idioten als die Gerard en die Gordon? Een hoop platvloerse, verwijfde onderbroekenlol, meer hebben deze mietjes eigenlijk niet in petto. Want fatsoenlijk zingen, ho maar.

Over zingen gesproken. De Nederlandse inburgeringscursus wordt uitgebreid. Heeft de kamer besloten. Nieuwe Nederlanders dienen nu ook het eerste en het zesde couplet van het Wilhelmus te kennen. Bespottelijk. Trouwens, ik schat dat hoogstens tweederde van de oude Nederlanders het eerste couplet foutloos kan zingen, en de tekst van het zesde couplet zal hoogstens bij een kwart van de Nederlanders bekend zijn. Maar Achmed en Yildiz moeten het straks uit hun hoofd kunnen opdreunen. Ik schaam me een beetje. Nog even en we staan naar Stalinistisch gebruik aan het begin van onze werkdag met z’n allen in het gelid het Wilhelmus te zingen.

En nog even en we worden geacht, ook onze bijdrage aan het Eurovisie Songfestival uit het hoofd te leren. Ben je mooi klaar mee. Ik las dat onze inzending dit jaar wordt geschreven door Pierre Kartner. De man achter de smurfen, en de meesterlijke tekst “Uche uche uche, het stikt hier van de mugge”.  Lekker dan. We doen er ook werkelijk alles aan, om ons op internationaal niveau zo belachelijk mogelijk te maken… Maar ja, wat wil je… Het Eurovisie Songfestival wordt in ons land voortaan uitgezonden door de TROS. Onze Nationale Debielen Omroep. Met als presentatrice van het geheel dit jaar die Yolanthe. Menige dikbuikige kansloze bierzuiper zit straks voor de Eurovisiebuis te kwijlen bij het zien van zoveel fraais. Hoe pathetisch… Kwijlen voor zo’n meisje van het kamp.

En nu ik het toch over achterstandswijken heb, de TROS is daar uiteraard erg populair. En uit recent onderzoek is gebleken, dat bewoners van zulke achterstandswijken veel meer gezondheidsklachten hebben dan de gemiddelde Nederlander. Komt door die teringmuziek, ik weet het zeker. Want van die bagger zoals door die Toppers en hun vriendjes wordt uitgekraamd krijg je toch gewoon de acute slingerschijterij? En tja, dat belemmert natuurlijk wel de opname van al die gezonde en belangrijke vezels, vitaminen en mineralen…

Inderdaad, het was een week vol slecht nieuws voor de Nederlandse muziek. Maar het allerslechtste nieuws was natuurlijk het verdrietige overlijden van Ramses Shaffy. Dankjewel voor al het moois. Rust zacht, lieve Ramses…