Ja! Een zomerstop!


Soms vraag ik me af of ik ook een gamer zou zijn geweest als ik in een land woonde waar het altijd mooi weer was. Ik denk eigenlijk van niet. Ik hou van mooi weer en als het dan een keer mooi weer is, dan ga ik eigenlijk nooit gamen. Hooguit met de handheld in de tuin, maar voor de televisie of het beeldscherm zul je me niet vinden.

Dit komt niet omdat ik gamen niet leuk vind, natuurlijk niet. Met mooi weer zijn er ineens zo veel andere dingen te doen en bovendien voel ik me gewoon schuldig als ik op een dag met zon en 25° C binnen ga zitten. Aan de andere kant: als het altijd mooi weer is, dan vervalt het tweede argument eigenlijk. In Nederland zijn we blij met de mooie dagen die we hebben, maar als het altijd zo is dan weet je niet beter.

Toch denk ik dat we als Nederlanders meer van de mooie dagen moeten genieten en vind ik dat we als gamers misschien maar een drie maanden durende zomerstop moeten houden, laten we zeggen van juni t/m augustus. Alleen op regenachtige koude dagen (die zijn er ook nog zat) mag er gegamed worden en de rest van de tijd is alleen een handheld in de tuin, op het balkon of aan het strand (in elk geval buiten) toegestaan! Zeg nou zelf, in de zomer komen er toch niet veel games uit en met zweethanden een controller vasthouden is geen pretje.

Het lijkt er op of zelfs de publishers van games er rekening mee houden, de meeste games komen immers in de donkerste dagen van het jaar (vlak voor kerst) uit en dan kan je zonder schuldgevoel gamen zoveel je wilt, want buiten komen wil je toch niet in die kou! Bovendien is een zomerstop ook goed om de handen eens goed tot rust te laten komen en om je ogen eens wat anders te laten zien dan pixeltjes. Verder kun je in de zomermaanden wat kosten besparen op de energie-rekening door je consoles uit te laten staan, zodat je met kerst een extra game kunt kopen. De hele zomer kun je er naartoe leven dat je in de herfst weer lekker kan gaan gamen, want dan regent het toch!