Eendhoven de crimineelste

Toen PSV kampioen werd, was ik al niet blij, maar ja, ik woon dan ook in Amsterdam, dus verwacht van mij geen uitzinnige vreugdedans als zo'n poenerige club lampenkappen de schaal de lucht in gooit. Maar dat er dan beelden van het Stadhuisplein (Mijn God! Die originele naamgeving! De patatkraam heet daar zeker Het Patatkraam?) werden uitgezonden, maakte het er niet beter op. Jan Joost van Gangelen moet dan Eendhovens volk interviewen.
- Gefeliciteerd.
- Eendhoven de gekste!
- En wat ga je nu doen?
- Zuipen. Kotsen. Nog meer zuipen.
- Jaja. Verder niks?
- Tieten roepen! Kut roepen!
- O. Ja. Oké. Terug naar jou, Humberto.

Kut roepen. Dat doen ze in Eendhoven dus kennelijk als ze kampioen worden. Ik geef toe, het is de vierde keer op rij, echt reden voor feest is het dan misschien allemaal niet meer, maar toch. Om dan als een Tourettelijer over het Stadhuisplein te gaan hossen en maar roepen van tieten, kut, kut, tieten, tieten, tieten, kut, kut, kut en weer braken en weer zuipen en nog meer braken: ik weet niet of ik met zulke fans wel kampioen zou durven worden, zou ik gezegend zijn met het talent van een - ik noem - Lucius of Marcellis. Ik zou denk ik op de slotdag van de competitie zoveel mogelijk eigen goals willen scoren.

Maar let bygones be bygones, ze zijn kampioen geworden en als ik intelligente teksten van Amsterdamse fans wil horen ("Het doet me werkelijk deugd dat de kampioensschaal dit jaar weer eens op het bordes boven de Stadsschouwburg aan den volke kan worden getoond. Wat ik verder vandaag ga doen? Ik ben voornemens enige abri's te slopen teneinde aan mijn enthousiasme uiting te geven, daarna zal ik wat kunstwerken gaan aanschaffen in het Spiegelkwartier, maar deze keer zal ik niet betalen") dan moet ik maar moeten wachten tot 2022, als Ajax misschien weer eens kampioen wordt.

Dat Eendhovenaren op hun eigen wijze blij zijn met kampioenschappen, dat went misschien op den duur. Maar wat lees ik in de krant? Nu is Eendhoven alweer de crimineelste stad van Nederland! Als ik het goed begrijp ben je al gerold voor je goed en wel de trein met als eendbestemming Eendhoven bent binnengestapt. Stap je te Eendhoven uit, dan word je op het perron nog gegangbangd, waarna je met schrijnende lichaamsopeningen bij de EHBO aangekomen ook nog het slachtoffer wordt van pinpasfraude. Zou dat ook reden zijn voor een Eendhovens feestje? En hoe zou dat in zijn werk gaan? Peter R. de Vries op het Gevangenisplein, live:
- Gefeliciteerd.
- Eendhoven de gekste!
- Wat gaat u nou doen?
- Zuipen, kotsen, weer zuipen, tieten roepen, kut roepen.
- Ja maar, dat deden de voetbalfans ook al, toen PSV kampioen werd?
- Tieten! Kut! Tieten! Tieten! Kut! Kut! Kut! Tieten!

Mijn inschatting: we kunnen Eendhoven elk denkbare prijs toekennen, meer dan Tieten en Kut zal er vermoedelijk niet uitkomen. Eendhoven, stad met de meeste incestkelders van Nederlanders. Over naar jou, Jaap Jongbloed. Gefeliciteerd, wat ga je nou doen? Tieten roepen, kut roepen. Eendhoven, stad met de meeste inteeltmismaakten, over naar jou, Cees Grimbergen, gefeliciteerd, hoe geef je dat nou een plekje, kut roepen, Eendhoven, de stad met meer TBS-ontsnapten dan stoeptegels, over naar jou Pieter Paulusma...

Ik weet bijna zeker dat de uitzendingen van TV8 (of hoe heet die lokale zender in Eendhoven) vrij eentonig zullen zijn. Het weerbericht met Sjors den Eendhovenaar: Morgen tietenweer, donderdag kutweer. En ook als we Eendhoven geen prijs toekennen, maar we gaan er heen voor een stukje spontane gewonemensenjournalistiek, zo van: hallo, je hebt geen prijs gewonnen, wat ga je nu doen vandaag, o gewoon, tieten roepen, kut roepen, zuipen, braken, zuipen, kut roepen, tieten roepen, zuipen, kut roepen, braken, tieten roepen, zuipen...


Dus eh. Resumerend: Tieten! Kut!