Lekker kloten met Wikipedia

Van: SUnChaser
Aan: Danny
Betreft: Kloten met Wiki

Hey D,

Sorry dat ik je zo weinig heb gemaild afgelopen week, maar ik heb een nieuwe hobby. Thuis zijn wij tegenwoordig druk bezig, niet met koken of neuken maar met Mabelen. Oftewel lekker kloten met Wiki vanachter je pc. Het is ook pas sinds deze week dat ik me in Wikipedia heb verdiept. Ik kwam de site wel eens tegen onder het Googelen. Als je bijvoorbeeld Karl Noten op Google intypt is de eerste pagina een Wikipediaverwijzing naar onze kindervriend. Ik heb daar natuurlijk meteen een toevoeging op gemaakt: Karl Noten bracht in de zomer van 2007 een single uit onder Karl en de Notenkrakers met Kutjesdag. Een uur later was het eraf, wat ik erg flauw vond, want hoe serieus nemen die mensen van Wiki zichzelf nu helemaal? Het blijft toch een site gevormd door mensen zoals jij en ik. Iedereen kan zijn eigen geruchten, roddels en vermoedens toevoegen zonder dat het wordt gecheckt. Leuk, zo’n online encyclopedie, maar geef mij toch maar die kloeke 26-delige Winkler Prins. Ik gebruik die regelmatig om het wassende water na een regenbui bij ons in de straat tegen te houden. Probeer dat maar eens met je laptop waar je Wikipedia open hebt staan.

Op Wiki kan dus iedereen informatie toevoegen, wat niet eens zo erg is, het houdt je van de straat. Wat wél erg is, is dat hele volksstammen geloven dat wat er staat ook waar is. Nu zal het voor de gemiddelde persoon op Wiki niet veel uitmaken, de info beperkt zich tot een overzicht met muziek, films of tv-programma's. Maar ik snap best dat iemand als Mabel Wisse van Oranje het niet fijn vindt dat ze voor leugenaar wordt uitgemaakt. Het is immers haar woord tegen dat van Jan Peter, die de uitspraak deed. En dat Wiki het als citaat neerzet, daar leest iedereen overheen. Ja, het is een egodingetje voor Mabel, maar wel een heel begrijpelijke. Zou jij jouw Wiki niet veranderen als er staat dat je lul 7 centimeter is terwijl jij weet dat het 11 is?

Kortom. Wikipedia haalt het slechtste in een mens naar boven. Je kunt namelijk de info naar je hand zetten. En dat is nieuw. In een Winkler Prins staan alleen de belangrijkste wereldgebeurtenissen door de eeuwen heen. De Tachtig Jarige Oorlog, Ghandi, Wilhelmina, Mandela. Van dat soort kaliber moest je zijn om in aanmerking te komen voor een vermelding in de encyclopedie. En terecht. Maar op Wiki staat iedereen, elke mongool die een kunstje kan wordt genoemd. Laten we het eens testen. Kelly, omgebouwde vent: Ja, staat erop. Dries Roelvink zeg je? Hoppa Nog eentje?: Nico Dijkshoorn… Klik! En wat dacht je tot slot van Danny Wat moet jij in hemelsnaam met een Wikipagina. Je hebt best goed werk gedaan voor de online samenleving, maar geloof mij, de Winkler Prins had jij NOOIT gehaald. Mocht je overigens vinden dat ik een tikje jaloers klink, dat klopt. Elke lamlul heeft een Wikipagina, behalve ik. Ik heb toch net zo weinig talent als Jannes en Dijkshoorn? Hoe dan ook, ik heb de vrijheid genomen om mezelf even toe te voegen op Wikipedia en wel onder het hoofdstuk FOK! Het was niet helemaal volledig naar mijn zin. Nu maar hopen dat die flauwe gasten van Wiki niet verklappen dat ik het zelf heb veranderd. Hoewel, het spoor zal dan vanzelf terechtkomen vanuit de slaapkamer van Beatrix. Maar hou dat voor je, want voor je het weet staan er roddels op Wikipedia.

De groeten en tot Wiki

S.

PS: Ik wist niet dat jij een John de Wolfportret op je rug had getatoeëerd. Zo leer je nog eens wat van Wikipedia.