Jammer van Nico Dijkshoorn

De redactie van de FP heeft het helaas niet langer kunnen tegenhouden. De twee grootste ego's op FOK!, namelijk Danny en Stefan (aka SunChaser) hebben besloten elkaar brieven te gaan schrijven en daar de Frontpage voor te misbruiken. Bij voorbaat nemen alle 220 crewleden afstand van de hersenspinsels die vanaf vandaag regelmatig hier te lezen zullen zijn. Waar het over gaat? We weten het niet en willen het eigenlijk niet weten. Maar gezien de smaak van beide heren zal het over foute BN'ers, drank, seks en blote tieten gaan. Gelukkig is de Bouwvak begonnen.

from: Sunchaser
to: Danny
Subject: Jammer van Nico Dijkshoorn

Goedemorgen Danny,

Allereerst nog mijn excuses dat ik gisteren zo laat afbelde voor de crewbarbecue. Ik had graag naar Zwolle willen komen, maar er kwam onverwachts iets leuks tussen. Ik had afgelopen week gereageerd op de vacature voor de opvolger van Karl Noten in Nederland in Beweging en wat denk je? De AVRO belde gisterochtend op dat ik diezelfde middag nog op auditie mocht komen. Het is geen geheim dat ik koste wat kost beroemd wil worden en gezien de enorme populariteit van Nederland in Beweging zie ik dat programma echt als een opstapje naar een eigen talkshow in het tijdslot van Pauw en Witteman. Bovendien ben ik net als Karl een kleine, donkere smurf en zullen de kijkers in no time aan mij gewend zijn. En als ze slim zijn verwijderen ze Noten digitaal uit de afleveringen die al zijn opgenomen en monteren ze mij erin.

Zo meldde ik mij gistermiddag dus met een geleende legging in Hilversum bij het AVRO-gebouw. Ik werd doorverwezen naar een gymzaal waar ik erachter kwam dat ik niet de enige was die in de vacature geïnteresseerd was. Half Talpa zat al rek en strek oefeningen te doen. Bridget Maasland rende overdreven hard rondjes door de zaal om warm te lopen, achtervolgd door drie van haar kuthondjes. Frits Barend deed een paar push-ups in een te grote sportbroek zonder slip eronder, evenals zijn dochter Barbara - die is namelijk gewipt door Genee. Erg sneu was de aanblik van Jack Spijkerman die via de intercom te horen kreeg dat hij bij voorbaat was afgekeurd. Ze vonden hem te oud en omdat ze Olga Commandeur al hebben voor de oefeningen achter de eetkamerstoel, maakte hij geen kans. Toch zielig. Geen baan, geen kijkers, geen vrouw. Ik moest wel even slikken toen ik de oude VARA!held met gebogen hoofd het pand zag verlaten. Als er ruimte op tv is voor de dronken schuinsmarcheerder Brandsteder, die niet eens kan tellen, dan moet er toch ook ergens een plek zijn voor Spijkerman. Denk jij ook even mee?

Uiteraard was het wél goed nieuws dat ze geen fossielen voor Nederland in Beweging willen. Nee, dan kunnen ze beter een frisse knul als mij nemen. En ik kan je verklappen dat de auditie bijzonder goed verliep. Ik moest guitig in de camera kijken terwijl ik naar links en rechts slidede en de maat moest aangeven op muziek van Jan Smit. Ik geloof dat ik zeker indruk maakte. Uiteindelijk stond ik dus pas om 22.15 uur weer op het perron van Hilversum Noord en het was te kort dag om nog naar de barbecue te komen. Maar goed, volgend jaar weer een kans toch? En Nikky die naakt de limbo danst terwijl HeatWave de tequila van haar lichaam likt, dat hebben we vorig jaar toch ook al gezien.

Maar wat denk jij, Danny? Maak ik een kans om de nieuwe Nederland in Beweginginstructeur te worden? Ik denk zelf van wel, hoewel Jaap uit de Gouden Kooi óók auditie deed en die deed een radslag toen hij opkwam. De jury zou daar ook wel eens voor kunnen gaan. Verder trouwens geen kwaad woord over die narcistische vetklep, want hij schijnt columnisten aan te klagen of thuis op te zoeken. En ik heb geen zin m’n bier- en vleesvoorraad met die borderliner te delen.

Wat jammer trouwens dat je onderhandelingen met Nico Dijkshoorn op niks zijn uitgelopen. Je vertelde me laatst al dat je bijna een deal rond had met de columnist die FOK! in 1999 groot heeft gemaakt. En wat schetste mijn verbazing: Nico (of Niceau zoals hij zich tegenwoordig schijnt te noemen) is voor je neus weggekaapt door GeenStijl waar zijn briljante kunstcolumns nu bijzonder goed worden gewaardeerd door de lezers aldaar. Je had hier FOK! zeker een enorme boost kunnen geven in deze komkommertijden. Een gemiste kans als je het mij vraagt. Zou GS hem per column betalen denk je, aangezien hij er vijf per week produceert. Een tip mijnerzijds: vraag Patty Brard om columns te schrijven, dat zal ze leren daar.

Maar ik stop nu, want ik zie dat ik een mail van Spong krijg.

Groet, Stefan

PS: Je zult begrijpen dat deze brief voor jou persoonlijk is en niet voor publicatie en verspreiding. Ik vertrouw erop dat je hier dan ook vertrouwelijk mee omgaat.