Keuze

Stel, de volgende situatie doet zich voor:
Op een ochtend word je wakker. De avond ervoor heb je niet zoveel bijzonders gedaan, beetje televisie gekeken en vervolgens op de bank in slaap gevallen. Met vereende krachten lukt het nog om in bed te komen. Niets aan de hand allemaal.

Je doet je ogen open, kijkt naar je ochtenderectie. "Gelukkig, het werkt nog allemaal" zeg je tegen jezelf. Als vrouw zijnde zul je de onmiddellijke behoefte hebben om een kuub aan ochtendzeik te gaan lozen, maar dit terzijde. Wat levensbepalend voor jezelf kan zijn, bevindt zich aan je voeteneinde.

6 Mannen met lange leren jassen, gewapend met jachtgeweren, MP5's en dikke Desert Eagles. Daar, zomaar in de beslotenheid van je slaapkamer. Niets is zo privé als je naar slaap stinkende slaapkamer. Misschien komt een warm toilet of een klamme badkamer, waar je zonet een half uur hebt staan douchen, redelijk in de buurt. Maar niets is zo behaaglijk als de dekens van je dekbed, je zure kussen en die plek kwijl naast je hoofd. In je slaapkamer ben je voor je gevoel veilig. Alle dagelijkse problemen, weersomstandigheden en nare dingen vinden plaats buiten je slaapkamer. In je bed, in de slaapkamer, ben je koning of koningin. Je hebt alles zelf in de hand, ook die tegen je aars drukkende scheet.

Maar die 6 mannen staan er nog steeds. Hun wapens staan nog steeds op jou gericht. Ze maken ook geen aanstalten om te zeggen dat het een slechte grap is. Ze staan daar om jou iets te laten doen wat jij niet wilt. Onder dwang, met als enige ogenschijnlijke alternatief dat je gaat sterven. Doorzeeft met kogels, badend in een bad van bloed, tussen de lakens. Dat is nog het enige wat er rest. Einde leven.

Dus je wrijft jezelf nogmaals goed in de ogen. Hoe vaak of hoe intensief je ook wrijft, ze gaan niet weg.

Maar waarom nu jij? Heb jij iets misdaan? Heb je ooit iemand vreselijk getreiterd? Heb je iets gezien wat je niet had mogen zien? Komt het omdat je vorige week bij de supermarkt iemand bijna van zijn fiets afreed? Of dat je eens een keertje gegoogled hebt naar naakte islamitische vrouwen? Heb je iets in huis wat mensen kan bewegen tot het plegen van moord, wat ze zo graag in hun bezit willen hebben?

De beslotenheid van je slaapkamer is ineens niet meer zo besloten. Je voelt je kwetsbaar, liggend in bed. Slechts een onderbroek, boxershortje, slip, string, pampers, negligeetje nachthemd of t-shirt aan. Naakt kan natuurlijk ook.

Eén van die 6 kerels begint tegen je praten. "Goedemorgen. Wie wij zijn doet er niet toe. Wij zijn er, en jij kan er verder niets aan doen". Toch raar dat je hen niet binnen hebt horen komen. Je had de deur nota bene op het nachtslot gedaan. Maar dat is wel erg naïef gedacht tegenover deze zware jongens.

"We geven je drietal keuzes. De eerste keuze ligt voor de hand; dat wij je doodschieten. Als je slim bent, kies je daar niet voor. De tweede keuze is dat je voor de rest van je leven een permanent orgasme hebt. Je zal te pas en te onpas een orgasme hebben. Je kan het niet beïnvloeden het zal altijd onverwachts komen. De derde keuze is dat je vanaf heden Gilles de la Touret krijgt. Uiteraard heb je hier ook geen invloed op".

De dood, dat klinkt veel te betrekkelijk. Dan lijkt het alsof je het geen kans hebt gegeven. Voor de dood kiezen is voor losers. Te gemakkelijk, the easy way. En misschien ben je eerst zwaargewond, zul je eerst heel veel pijn hebben alvorens je sterft. In een ziekenhuis, aan draadjes en slangetjes. Het laatste wat je dan ziet, is het systeemplafond van een of ander medisch centrum. Waarschijnlijk gebruiken die kerels ook nog eens dumdum kogels, krijg je van die fantastische gaten aan de achterkant van je lijf. Ja, dat gaat veel pijn doen. Slechte keuze dus.

Permanent orgasme. Klaarkomen is niets mis mee. Het is zelfs heerlijk. Althans, het moment dat je klaarkomt. Daarna geeft het zo'n zooitje. Of je nu een man of vrouw bent, het geeft troep. Maar dat went wel. Alleen de laatste keer dat je 6 keer achter elkaar was klaar gekomen, had je een paar dagen een rulle lul. En die ene keer dat je zo botergeil was en jezelf 8 keer had afgetrokken, kon je een week niet meer normaal pissen. Hoe moet het dan wel niet zijn om permanent klaar te komen? Voor een vrouw ligt het weliswaar net iets anders. Ze wordt alleen niet meer serieus genomen, letterlijk en figuurlijk, als ze maar blijft klaarkomen. Een man die klaarkomt kreunt en een vrouw die klaarkomt die schreeuwt. Voor een vrouw dus in dat opzicht een stuk nadeliger, het valt meer op. Mannen moeten er slechts voor zorgen dat broeken dragen die het levensvocht enigszins tegenhouden.

Gilles de la Touret. Altijd schelden wanneer jou dat uitkomt. Heerlijk. Je altijd laten gaan, nooit hoeven te beheersen. Je krijgt er wel wat spastische tikken van, ook wel tics genoemd. Maar ongestoord "TYFUS" roepen. Prachtig, niemand die je wat kan maken. Je hebt een afwijking, so what? Helaas kan niet iedereen dat zien of weten. Toch lastig als je in de supermarkt staat en spontaan bij de bananen "NIGGER!" staat te schreeuwen. Of bij de snackbar teringchinees staat te roepen, terwijl je 2 raspatat oorlog, een bamischijf, 6 frikadellen 3 kroketten en 4 kaassoufflés wilt bestellen. Je komt onbedoeld in situaties terecht waar je niet om gevraagd hebt. Kom je eindelijk eens een leuk iemand tegen, ga je door de zenuwen TYFUSHOER of TYFUSHOND roepen. Om vervolgens doodleuk: "Het is niet wat je denkt" te zeggen

Zowel permanente orgasmes als Gilles de la Touret hebben hun voordelen. Maar als er een zestal wapens op je gericht zijn, in je slaapkamer terwijl je nog in bed ligt, wordt het lastig. Een weloverwogen keuze is dan niet eenvoudig te maken. Of de rest van je leven bij het minste van geringste KUT, TERING, TYFUS of op elk willekeurig moment een forse tinteling tussen je benen.

Wat zou je doen?