Column: Bel en win!

"Rita, bedankt dat je ons wat meer wilde vertellen over je oud-Groningse kleiwerkverzameling. En dan nu terug naar ons spel, damens en heren. Speel mee en win vijf-en-twintig-honderd euro. Vijf-en-twintig-honderd euro...cash, handje contantje, helemaal voor jou! Je hoeft ons alleen maar even te bellen op 0900-8810 en het antwoord te geven op de volgende vraag: hoe heet de vader van Charlie in Goede Tijden Slechte Tijden? Is dat A. Jef Alberts, B. Koos Alberts, C. Karel Aalbers, of D. Laura Alberts? 0900-8810. Nul ne-gen hon-derd acht acht één nul.

Als jij het antwoord op deze vraag weet, ben je één telefoontje verwijderd van vijf-en-twintig-honderd euro. Het is dinsdagmiddag, het zonnetje schijnt. Jij kan zomaar weglopen met vijf-en-twintig-honderd euro. Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar je bent gek als je nu niet belt. Vijf-en-twintig-honderd euro als jij ons kan vertellen wie de vader van Charlie in Goede Tijden Slechte Tijden is. Is dat Jef Albert, Koos Alberts, Karel Aalbers of Laura Alberts? En als je twijfelt om te bellen, gewoon doen! Je bent een dief van je eigen portomonee als je het niet doet. 0900-8810 is het nummer wat je moet bellen voor vijf-en-twintig-honderd euro cash.

Hebben we al een beller aan de lijn? Nee? Wat raar. Ik kan vandaag iemand gelukkig maken met vijf-en-twintig-honderd euro en ik heb niemand aan de lijn. Je moet gewoon even bellen naar 0900-8810 als je het antwoord denkt te weten. Is het Jef, Koos, Karel of Laura? We hebben het hier over vijf-en-twintig-honderd euro...Nee! Ik trek gewoon even de stoute schoenen aan en maak er drieduizend euro van! De jury kijkt afkeurend, maar ik doe dit gewoon speciaal voor jou. Ik verhoog het bedrag tot drieduizend euro. Drieduizend euro als jij het antwoord weet op de vraag. 0900-8810 is ons nummer en wie weet ben jij wel de winnaar van dit spel. Drieduizend euro...stel je eens voor wat je daar allemaal mee kan doen. En dat met één telefoontje!

Ik kijk de jury vragend aan. Hebben wij al een beller? Nee? Geen beller? We hebben nog geen beller. Dat betekent voor jou dat je nog altijd kans maakt op die geldprijs van drieduizend euro. Maar wees er snel bij, want voor je het weet is iemand je voor en gaat die persoon ervandoor met dit bedrag. 0900-8810 is het nummer dat je moet bellen als jij weet hoe de vader van Charlie uit Goede Tijden Slechte Tijden heet. Weet je wat? Ik ga je gewoon op weg helpen. De jury vindt van niet...ik ga het toch doen hoor! Ik geef je dit zomaar cadeau: Laura Alberts is NIET de vader van Charlie uit Goede Tijden Slechte Tijden. Zo, die zit in de knip. We houden Jef, Koos en Karel over. Nul ne-gen hon-derd acht acht één nul voor drieduizend euro. Geen beller, goh.

Driedui...hebben we een beller? Echt waar? Welja, dat werd tijd."

"Hallo?"
"Hallo, met Anton."
"Ha die Anton, waar bel je vandaan?"
"Amstelveen."
"Oh, gezellig, Brabant."
"Noord-Holland."
"Tuurlijk. Anton, jij denkt het antwoord te weten?"
"Ja, het is Jef."
"Dat is he-le-maal goed Anton! Dan haal ik de plaatjes erbij!"
"De wat?"
"De plaatjes."
"Oh. Ben ik nog niet klaar dan?"
"Neenee...Anton, jij mag drie plaatjes uitkiezen en dan zien we of jij drieduizend euro gewonnen hebt."
"Ok."
"Anton, vertel."
"Het hondenhok."
"100 euro Anton! De volgende."
"Euh..de strandbal."
"25 euro, nog eentje Anton!"
"Doe maar dat bruine ding met die oren."
"Helaas, een mispoes! Je hebt 125 euro gewonnen Anton!"
"Ja."
"Ben je er blij mee?"
"Ja. Ook wel."
"Gelukkig maar! Geniet er maar van he!"
"Ja."
"Dag Anton!"
"Dag."

"Zo, dat was Anton. Dolgelukkig met zijn prijs! En dat was meteen het einde van ons programma. Na de reclame kunt u gaan kijken naar Puzzeltijd met John Williams en daarna spelen Mike en Gaby Telefun met muziek van Arno Kolenbrander look-a-like Fons Poef. En morgen ben ik er gewoon weer. Tot dan, dag!"