Fotoreport: Pro-Palestina Protest

De politie is het ondertussen wel een beetje zat. Flessen vliegen door de lucht, M-E'ers weren behendig vliegende demonstratieborden af en een enkele losgerukte baksteen scheert langs een journalist.


Een eenzame gek danst onverstaanbare leuzen roepend voor het cordon, denkend dat het iets uitmaakt. De organisatie aan de andere kant van het plein heeft de rellen inmiddels in de gaten, en maant constant tot kalmte, "de politie is aan het provoceren!"


De Ordedienst (de Nobelprijswinnaars) weet door een menselijke ketting te vormen, te voorkomen dat het erger wordt dan het al is. Constant pratend met de relschoppers proberen ze de situatie niet nóg meer uit de hand te laten lopen. In het Nederlands en Arabisch wordt er door de politie opgeroepen om het "gooien van objecten te staken".


Ook Mohammed Rabbae komt nog langs om met de politie te overleggen wat er te doen valt. Niet veel, zo blijkt.







Het peleton gaat over tot een charge, nadat er een brandje onstaat (eerste foto). De Dam wordt gedeeltelijk schoongeveegd, richting het Rokin.







Onze afsluiter: de Eenzame Soldaat staat op een paaltje op het Rokin, en salueert als we langslopen.

(eindnoot 18-4/23:43 - Drie eervolle vermeldingen: Motown, Draadnagel en Ann wisten ons de herkomst van de gele vlag te vertellen: de Libanese terreur-, guerilla- of vrijheidsstrijdersorganisatie (ligt eraan in welk kamp je bivakkeert) Hezbollah.)