Melkzuurbehandeling

Vanessa probeert zich weer in het nieuws te wurmen, and behold, het lukt haar nog ook. Da's op z'n minst tragisch te noemen, daar het nu een kwestie van tijd is voor ze besluit weer een plaat op te nemen. Ze is nu immers weer 'hot' en sinds ze haar gezicht vrijwillig onder de ontstekingen heeft laten prikken vind ze zich allicht weer aantrekkelijk genoeg zich in het openbaar te begeven en het Nederlandse volk de rillingen op de rug en een rochel in de strot te bezorgen met haar astmatische stemgeluid. M'n nekharen gaan al overeind staan bij het idee alleen. Die stem gaat werkelijk door merg en been. Vermenigvuldig het gevoel bij vingernagels die over een schoolbord krassen met een factor 1000 en je komt in de buurt van het gevoel dat Vanessa's stemgeluid me bezorgt.

Wat ik nou niet begrijp is waarom ze niet gewoon iedereen een lol doet en accepteert dat ze ouder wordt. Nee, dat kan natuurlijk niet *pets*, wat zeg ik nou toch weer. Vanessa ouder worden ?
Onmogelijk !
Als je zoveel geld hebt als Vanessa en haar 'hubby', HOEF je helemaal niet ouder te worden. Billen spannen, borsten tot over je schouders liften zodat ze nog even kunnen 'inzakken', vet uit de buik wegzuigen, deuken uit de dijen strijken en bedorven melk in je smoel spuiten en je kunt er zomaar weer tien jaar tegenaan. IJdele chirurgie is in. Hip. The thing to do. Sterker nog; als je je niet laat bijwerken hoor je er niet meer bij tegenwoordig. Dan ben je gewoon een paria, al helemaal in de wereld van de showbiz. Persoonlijk vind ik 't om te kotsen als je je geld uitgeeft aan dat soort operaties, terwijl er duizenden mensen met dat geld een broodnodige, levensreddende operatie kunnen ondergaan. Doneer dat geld voor mijn part, en als je je schaamt voor hoe je eruit ziet, blijf dan alsjeblieft gewoon binnen !

Panorama, die kennelijk dezelfde mening als ik heeft, werd aangeklaagd en moet een rectificatie plaatsen omdat niet bewezen is dat de melkzuurbehandeling (alleen de nŠŠm al) ongezond zou zijn. Ik stel daarom slechts de volgende vraag:
Hoe gezond kan het zijn om bedorven melk in je porieŽn te laten spuiten, zodat zich onderhuids ontstekingen vormen, die leiden tot onderhuidse littekens ?
En als dat gezond is, waarom krijgen we dan Łberhaupt nog medicijnen tegen een ontsteking ? En waarom is verminking iets waar mensen nogal huiverig tegenover staan ?
Verminking is ook verminking als er van buitenaf niets te zien is, behalve dan een overduidelijk nep gladgetrokken huidje met plofwangen.