Wij heffen ons glas...

Een toost op Bram Peper, die de eer aan zichzelf hield, omdat hij z'n privé-chauffeur iets te veel privé gebruikte. Eigenlijk zou ik op meer politici moeten toosten, maar niet iedereen is zoals Bram. Jorritsma zou aftreden, als haar iets te verwijten viel bij de Bijlmerramp. Van Aartsen kan even goed met Kok overweg als van Gaal met de pers en Tineke Netelenbos is ongeveer even populair in Nederland als Jantje Smit. Nee, Bram Peper een grote slok voor je, ook namens Westerterp, want we gaan ervan uit dat als je uit jezelf opstapt, je ook niet het lef hebt om terug te keren. Het ga je goed.

Ook Nina Brink verdient een toost dit jaar, want iedereen begrijpt dat als je geld nodig hebt, je alle aandelen, ter waarde van een half miljard verkoopt en niet met enkele miljoenen gaat lopen schnabbelen. Je maag verdraagt immers alleen maar Tibetaanse scharrelkippeneieren en Birmese varanenmelk. Is het je eigen bedrijf? Ach, ouderwets gelul. Snel en veel geld is het motto en als je vrienden daar financieel de dupe van worden, dan hadden ze maar geen vrienden moeten worden. Proost Nina, en tot gauw op de golfbaan.

Een toost op Ruud van Nistelrooy die ook een magere jaarwisseling tegemoet gaat. Z'n deal met Manchester United van 65 miljoen gulden ketste wegens een blessure af en moet hij het nog steeds met het hongerloontje van PSV doen. Ruud, we denken allemaal aan je en hopen binnenkort weer in Nederland van je magistrale voetbal te genieten.

Een toost op het Nederlands elftal en met name op Frank Rijkaard. Na alle kritiek van de oefenwedstrijden heeft hij een mooie ‘fuck you!’ uitgeschreeuwd door samen met het team er een prachtig EK van te maken. Al jaren is Nederland smaakmaker van de grote nationale voetbaltoernooien. De eerste wedstrijd moesten we winnen met een penalty, de laatste verloren we door een penalty, ironischer kan het bijna niet. Eén advies aan Rijkaard: laat je niet omlullen om bij de NOS al die voor-, na- en tussenbeschouwingen te doen, want bij iedereen gaat de knop automatisch om.

Een dronk ook op Shell, dat in Zweden beboet werd wegens het maken van prijsafspraken, maar de Nederlandse overheid en de NMa om de tuin wist te leiden en hen met te weinig bewijs achterliet. Een knap staaltje boekhouden jongens, moet je me zeker over vertellen op de volgende meeting van de rotary.

Hulde wederom voor de telecom-bedrijven dat onze kneuzenregering wist te foppen door de UMTS-veiling naar hun eigen hand te zetten. Die bedrijven hebben waarschijnlijk hun financiële experts van Real Madrid geleend, dat het voor elkaar kreeg om met een schuldenlast van honderden miljoenen guldens toch nog een nieuwe speler van 135 miljoen aan te schaffen. Misschien moeten de bestuursleden van Baan daar eens op excursie gaan. Al met al een mooi boekhoudkundig jaar.