FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 31 december 2000

Wij heffen ons glas...

Terugblikken is altijd leuk op een Oudejaarsavond. Althans dat vind ik. Blijkbaar is er nog een user onder ons die dat vindt, want tot mijn grote verbazing ontving ik van Lithion de volgende column, die ik jullie dan ook zeker niet wil onthouden. In ieder geval hartelijk bedankt voor deze bijdrage, Lithion.

Ik wens jullie veel leesplezier en ook stiekum namens mij persoonlijk nog even de beste wensen.

MrBig

UPDATE:
Bericht staat nu gewoon geplaatst onder Lithions eigen naam...

FOK! wenst allen een gelukkig 2001

Beste Fok!kers,

Na de kerstkaart van twee weken geleden willen we namens de crew alle Fok!kers van harte bedanken voor het afgelopen jaar, waarin Fok! alleen maar flink gegroeid is. Dankzij jullie allemaal is Fok!Zine nog steeds een succes. Bedankt daarvoor.

Verder natuurlijk voorzichtig met vuurwerk vanavond en hopen dat het komende jaar nog beter, gezelliger en leuker wordt dan afgelopen jaar. Allemaal een heel gelukkig 2001 toegewenst.

De Fok!Crew

PS. Natuurlijk wel even een sfeerfoto

Madonna krijgt rekening van defensie

Breuls had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Newlyweds Madonna en Guy Ritchie hebben van het Britse ministerie van Defensie een rekening van 4500 pond (ruim 16.000 gulden) voorgeschoteld gekregen. Het ministerie heeft het koppel namelijk geholpen bij hun trouwfeest. Valk voor het huwelijk van Madonna en haar Guy werden twee Schotse luchthavens wegens zware mist gesloten. Drie chartervliegtuigen met gasten voor de trouwpartij kregen toen van het ministerie toestemming op de basis van de luchtmacht te landen. En dat kost nou eenmaal geld...

Britney geeft een slecht voorbeeld

Breuls had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het vriendje van Britney Spears, Justin Timberlake van Boyband N'Sync, vind dat zij bij haar optredens een slecht voorbeeld geeft. Volgens Justin kleedt Britney zich in te onthullende kleding. La Spears moet zich van hem minder sexy kleden.

Britney zelf vindt het onzin. Zij zegt dat zij zich zo sexy blijft kleden als ze kan. Ze heeft van haar moeder geleerd dat mensen zich niet moeten schamen voor hun lichaam omdat dat iets moois is.

Is Justin soms bang voor concurrentie?

Politie Delft arresteert 24 mensen

aa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van Delft heeft zaterdag 24 Delftenaren tussen de 14 en 29 jaar aangehouden voor openlijke geweldpleging.

De groep was uit op een confrontatie met een groep uit Ypenburg. Toen de politie daar een stokje voor stak, gooiden de Delftenaren op de Brasserskade met stenen en flessen naar de agenten. De hele groep is gearresteerd. In een nabij gelegen buurthuis zijn 11 wapens en bijna 50 kerstbomen aangetroffen en in beslag genomen.

De politie laat de arrestanten pas in de loop van het nieuwe jaar vrij. Begin januari moeten de leden van de groep voorkomen bij de rechtbank.

Toeristisch topjaar Parijs

Het jaar 2000 was een topjaar voor Parijs. De stad ontving 26 miljoen toeristen. Nooit eerder kwamen in een jaar zoveel toeristen naar de Lichtstad.

Van de bezoekers was 40 procent afkomstig uit Frankrijk zelf. De overige toeristen kwamen uit het buitenland. De grootste groep werd gevormd door de Amerikanen. In Parijse hotels schreven zich dit jaar ruim 2,1 miljoen bezoekers uit de Verenigde Staten in. Op de tweede plaats kwamen de Britten met 1,6 miljoen.

Het grote aantal Amerikanen en Britten moet in verband worden gebracht met de sterkte van de dollar en het pond tegenover de zwakke euro, aldus Christian Mantei, het hoofd van het Parijse Bureau voor Vreemdelingenverkeer.

Opvallend is dat er de laatste paar jaar steeds meer Chinezen naar Parijs komen. In 1997 werden er 150.000 bezoekers uit China geteld, in 2000 waren dat er 400.000. Een grote trekker was de nieuwjaarsviering, die ook in de internationale media veel aandacht kreeg. Verder waren er het afgelopen jaar ruim 5.000 culturele manifestaties.

Al met al kan gesteld worden dat Parijs sex-appeal heeft, aldus Mantei. De stad is nog nooit zo sexy geweest, zei hij. Het afscheid van 2000 wordt ook groots aangepakt. Lichtshows, muziek en een enorme laserstraal moeten met oud en nieuw een half miljoen feestgangers naar de straten van Parijs lokken. Precies om middernacht zal de Eiffeltoren, die sinds het begin van 2000 duizenden witte lampjes had, baden in blauw licht. Veertig mensen hebben de gloeilampen voorzien van blauwe hoesjes.

Oudste munt Europa verdwijnt

Op de Griekse effectenbeurs is vrijdag afscheid genomen van de oudste munteenheid van Europa, de drachme. Per 1 januari is Griekenland officieel aangesloten bij de Europese Monetaire Unie, en zal de drachme bij Griekse financiele instellingen voor alle transacties in het girale geldverkeer worden vervangen door de Europese munteenheid. De drachme blijft nog wel een jaar in omloop.

De oudste drachme is ongeveer in 650 voor Christus voor het eerst geslagen. Deze eerste munt was een handvol pijlen waard. Vandaar de naam drachme, die in het Grieks een handvol betekent. In de oudheid was de zilveren munt het betaalmiddel in de delen van de wereld die onder de Griekse invloedssfeer vielen. In later tijden verdween de munt eeuwenlang van het toneel, maar toen Griekenland in de negentiende eeuw onafhankelijk werd van het Ottomaanse Rijk, werd de klassieke munt nieuw leven ingeblazen.

In Griekenland wordt niet erg sentimenteel gedaan over het afscheid van de drachme. De steun voor de invoering van de euro is hoog in Griekenland. Volgens peilingen staat zo'n 70 procent van de Grieken achter de toetreding tot de eurozone. We gaan een nieuw tijdperk in, en het is een verandering ten goede, verklaarde Panagiotis Alexakis, de voorzitter van de effectenbeurs van Athene.

Zwitserse gletsjers smelten

De Zwitserse gletsjers blijven smelten. De kans op overstromingen en modderstromen wordt daardoor steeds groter, blijkt uit een studie van het federale instituut voor technologie ETH Zuerich.

Van de 76 tot nu toe geinspecteerde gletsjers zijn er 68 duidelijk aan het smelten. Slechts drie namen in omvang toe en vijf bleven er gelijk, schrijft ETH-glacioloog Martin Hoelzle vrijdag in de krant Neue Zuercher Zeitung.

Als voorbeeld van het aanhoudende smelten wees Hoelzle op het afbreken in juli van de tong van de Allalinengletsjer in de zuidelijke Valais-Alpen. De een miljoen kubieke meter grote ijsmassa stortte van de steile berg naar beneden. Een jaar eerder viel ook al een deel van de Gutzgletsjer nabij de plaats Grindelwald in de vallei.

Hoelzle zei dat het smeltende ijs rond en op de gletsjer meertjes vormt die kunnen leiden tot overstromingen en modderstromen.

Sinds de 19e eeuw houdt de Zwitserse overheid de toestand van de gletsjers nauwlettend in de gaten. Ook in Noord- en Zuid-Amerika smelten de gletsjers, een gevaarlijke ontwikkeling omdat daardoor het waterpeil in de oceanen kan toenemen.

Man onsteekt vuurwerk met slijptol

Een 18-jarige Hagenaar heeft zaterdagmiddag per ongeluk een Chinese rol aangestoken toen hij aan het werk was met een slijptol. Het illegaal vuurwerk lag opgeslagen in het keukentje van een uitzendbureau aan de Pletterijstraat. Een vonk van de slijptol zette de rol in brand en zorgde voor een enorme klapper en brand in de keuken van het pand. Ook bovengelegen panden liepen rookschade op. Er vielen geen gewonden.

De eigenaar van het uitzendbureau krijgt een proces-verbaal voor het illegaal vuurwerk. De bewoners van bovengelegen panden overwegen de veroorzaker van de schade aansprakelijk te stellen.

Nieuwe opnames Jupiter

Een onbemand ruimtevaartuig heeft nieuwe opnames gemaakt van Jupiter, de grootste planeet van ons zonnestelsel. De beelden laten stormen zien aan de oppervlakte van Jupiter, aldus de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa. De opnames zijn gemaakt door het ruimtevaartuig Cassini op een afstand van 9,7 miljoen kilometer van Jupiter.

Wetenschappers hopen met de beelden van de planeet meer te begrijpen over de atmosfeer hier op aarde. De onderzoekers hopen meer te weten te komen over het effect van zonnewind op het magnetische veld van Jupiter. Zonnewind bestaat uit door de zon uitgestoten stromen van geïoniseerd gas.

Jupiter is overigens een tussenstop voor de Cassini. De ruimtesonde is op weg naar Saturnus, waar het over vier jaar moet aankomen. Door de zwaartekracht van Jupiter wordt de Cassini verder op weg geslingerd naar Saturnus.

Madonna weer zwanger?

Madonna en Guy Ritchie zijn niet voor niets in het inmiddels wereldberoemde Skibo Castle getrouwd. Het is namelijk de plek waar hun baby Rocco werd gemaakt. Bovendien heeft Guy 12 maanden geleden in Skibo Castle Madonna ten huwelijk gevraagd. Het stel heeft nog meer plannen, want Madonna vertelde haar vrienden dat ze Skibo Castle 3 weken voor het huwelijk had afgehuurd om tijd vrij te maken voor het verwekken van een derde kind.

Bryan Ferry wil veiliger vliegtuigen

Bryan Ferry wil meer aandacht voor de veiligheid van vliegtuigen. Hij noemt het "idioot" dat de deur van de cockpit tijdens de vlucht open is.

Het toestel met de voormalige zanger van Roxy Music aan boord stortte vrijdag bijna neer toen een verwarde man uit Kenia de cockpit binnenstormde en probeerde de stuurknuppel van de piloot over te nemen. De bemanning raakte in gevecht met de gestoordeling , waardoor het vliegtuig enige tijd onbestuurbaar was. De kist van British Airways was onderweg van Londen naar Nairobi.

British Airways heeft een herziening van de veiligheidsvoorschriften toegezegd naar aanleiding van het vorval. De maatschappij houdt als regel dat de deur naar de cockpit open is om een optimale communicatie tussen de cockpit en het cabinepersoneel mogelijk te maken.

Tribune stort in

Zeker 70 toeschouwers zijn gisteren gewond geraakt tijdens de voetbalfinale om het Braziliaans kampioenschap. Halverwege de eerste helft van de wedstrijd tussen Vasco da Gama en Sao Caetano stortte een deel van de tribune in. Het duel werd onderbroken en anderhalf uur later definitief gestaakt.

Het ongeluk vond plaats in een vak achter een van de doelen. Supporters probeerden daar weg te komen van een vechtpartij op een hoger gelegen deel van de tribune. Door de toenemende druk begaf een omheining van de tribune het, waardoor tientallen toeschouwers naar beneden stortten.

Lees hier verder.

Stoppen met roken met mobieltje

Wie in Japan wil stoppen met roken heeft er binnenkort mobiele hulp bij: voor ongeveer 5 piek per maand kan men zich abonneren op steunende teksten per GSM.

Op zware momenten kan de "stopper" met een druk op de knop opmerkingen als "Houd vol, nog 1 dag!" op het scherm laten verschijnen. De service is ontwikkeld door geneeskundigen aan een universiteit in Tokio. De dienst start in februari en zal enkele honderden aanmoedigingskreten en tips bevatten.

Ook Duitsland heeft Big Sister

Ook bij de Duitse BB-finale is gisteren een vrouw winnaar geworden. Het is de 23-jarige rechtenstudent Alida. De overwinning van de tweede Duitse Big Brother kon haar niet meer ontgaan toen Harry kort na elven het Big Brotherhuis in Hürth verliet. De derde finalist, Frank, was toen al buiten.

Alida krijgt 250.000 D-mark voor haar overwinning. Op 27 januari begint bij onze oosterburen alweer een nieuwe serie Big Brother uitzendingen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.