Uitslag Feyenoord - Fortuna Sittard

Landskampioen Feyenoord is de competitie begonnen met een gelijkspel. In De Kuip kwamen de Rotterdammers niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Fortuna Sittard. Feyenoord speelde lange tijd met tien man na een snelle rode kaart van aanwinst Bart Nieuwkoop.

Feyenoord kwam na 24 minuten al met tien man te spelen nadat Nieuwkoop van het veld af moest. De rechtsback kreeg in eerste instantie nog geel, maar nadat de VAR ingreep moest de rechtsback met rood direct van het veld. Daardoor hadden de Rotterdammers het overwicht tegen de Limburgers en kregen daarbij enkele kansjes. Ook na de rode kaart bleef Feyenoord de betere ploeg, maar kreeg ook Fortuna kansen om de score te openen. Vlak voor de rust en net erna kreeg Paul Gladon kansen om Fortuna op voorsprong te zetten, maar stuitte op Justin Bijlow.

De grote kans voor Fortuna was echter voor Cordoba. Na een misverstand in de verdediging bij Feyenoord en uitglijden van Bijlow kon de Spaanse aanvaller voor open doel de Limburgers op voorsprong zetten, maar zijn inzet was niet hard genoeg. In de slotfase kreeg Alireza Jahanbakhsh nog een uitstekende kans om Feyenoord naar de winst te schieten, alleen werd zijn inzet over getikt door de doelman van Fortuna.