FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 29 januari 2022

NFL-icoon Tom Brady stopt per direct

American football-grootheid Tom Brady zet per direct een punt achter zijn loopbaan. Dit meldt ESPN. De 44-jarige Brady wordt algemeen beschouwd als de beste speler aller tijden.

De quarterback werd afgelopen week met zijn club uitgeschakeld in de play-offs. Bady zei hierna al dat hij ging nadenken over zijn toekomst. "Ik kan het me niet voorstellen om geen American football te spelen. Maar mijn kinderen worden er ook niet jonger op en ik wil ervoor zorgen dat ze krijgen wat ze nodig hebben”, zo zei Brady, die getrouwd is met het Braziliaanse fotomodel Gisele Bündchen, eerder al.

Met de New England Patriots won hij zes keer de Super Bowl. Vorig jaar kwam daar met de Tampa Bay Buccaneers een zevende titel bij. Ook dit seizoen liet Brady zien nog altijd tot de top te behoren. Hij gooide van alle quarterbacks de meeste touchdown-passes en de superster staat ook bovenaan in het klassement van passing yards (gegooide afstanden met de bal).

Vos verovert achtste wereldtitel veldrijden

Marianne Vos heeft voor de achtste keer de wereldtitel in het veldrijden veroverd. De 34-jarige Nederlandse won de sprint voor haar landgenote Lucinda Brand. De Italiaanse Silvia Persico maakte het podium compleet.

Lucinda Brand zorgde vanaf de start voor een hoog tempo. De uittredende wereldkampioen probeerde de rest onder druk te zetten en in eerste instantie konden Ceylin del Carmen Alvarado en Marianne Vos volgen. Na een nieuwe tempoversnelling van Brand moest Alvarado passen bij Brand, waarna het een duel werd tussen Brand en Vos.

Brand probeerde Vos te lossen door een hoog tempo aan te houden, maar Vos kwam niet in de problemen tegen de uittredend wereldkampioene. Brand liet daarna de snelheid zakken, waarna er in de tweede helft van de wedstrijd vooral naar elkaar gekeken. Vos probeerde het in de voorlaatste ronde met een versnelling, maar de twee bleven samen. In de slotronde bleven ze ook samen, waarna de sprint de beslissing moest brengen en daarin was Vos duidelijk sneller dan Brand. In de achtergrond pakte de Italiaanse Persico het brons.

Zwitsers 1-2'tje op afdaling Garmisch-Partenkirchen

De laatste pre-olympische afdaling in het alpineskiën is achter de rug. In het Duitse Garmisch-Partenkirchen gingen de dames van de Kandahar 1-piste af, waar zondag ook nog een super-G op het programma staat.

Als tweede ging de Oostenrijkse Ariana Rädler naar beneden en zij leek een erg rappe tijd neer te zetten. Nadia Delago uit Italië ging er negen honderdsten van een seconde onderdoor, waarna Rädler's landgenote Cornelia Hütter nog eens zeven honderdsten sneller was.

Corinne Suter was de volgende die de piste aan mocht vallen en dat deed de Zwitserse overtuigend: ze was maar liefst 0,78 seconden sneller dan Hütter. Die mocht toch het podium betreden, want alleen Suter's landgenote Jasmine Flury kwam er nog tussen: op 0,51 seconden zorgde zij voor het Zwitserse 1-2'tje.

Linda de Mol sneert naar 'roddelaars' en zegt verder te zwijgen over TVOH kwestie

In de aanloop tot en na de uitzending van BOOS over seksueel grensoverschrijdend gedrag door medewerkers aan 'The Voice' is Linda de Mol onderwerp geweest van spot, hoongelach en medelijden. Haar partner Jeroen Rietbergen, bandleider bij 'The Voice' verklaarde al voor de uitzending van BOOS regelmatig seks buiten de deur te zoeken en heeft nu halsoverkop therapie gezocht voor zijn seksverslaving.

In plaats van mededogen te tonen voor de vermeende slachtoffers bij 'The Voice' leek Linda vooral bezig met zichzelf en dat werd haar niet in dank afgenomen. In menig praatprogramma ging ze 'gedetailleerd' over de tong en daar lijkt ze nu genoeg van te hebben, ze gooit haar frustraties eruit en zegt verder te zwijgen.

Vanmiddag plaatste ze de onderstaande verklaring op de website van haar magazine Linda.:
"Eerlijk en open alles vertellen, dat was mijn intentie. Zodra ik weer een klein beetje uit het zwarte gat opgekrabbeld zou zijn, zou ik mijn verhaal doen op mijn eigen platform. Ik heb na gisteren besloten helemaal niets meer te zeggen.

Iets dat zo privé is moeten vertellen en uitleggen omdat je constant onder vuur ligt bij een handjevol sensatiezoekende opiniemakers (o.a. Beau, Rob Goossens, Youp en de grote aanvoerster van deze bizarre hetze, die sneue, intens valse Angela de Jong). Waarom zou ik het in Godsnaam nog doen, zo’n interview?

Als alles wat ik zeg door deze ‘experts’ weggezet wordt als ‘verdraaien, liegen, in de doofpot stoppen, macht uitoefenen, verbloemen’. Als zelfs het feit dat ik de verhalen van twee meisjes die vertrouwelijk bij ons hun trieste relaas deden over Ali B niet aan mijn broer verteld heb, omdat dat de uitdrukkelijke wens was van de slachtoffers, uitgelegd wordt als onverantwoordelijk of niet geloofwaardig.

En niemand zegt: “Als Linda het een goed idee heeft gevonden deze meisjes in contact te brengen met Tim Hofman voor een uitgebreid onderzoek, bewijst dat eens te meer dat ze geen idee had van het wangedrag van haar eigen man bij The Voice.” Natuurlijk wist ik dat niet. En mijn broer sprak de volledige waarheid toen hij zei slechts van één incident op de hoogte te zijn.

De leugen zit bij iemand anders, iemand die een ernstige verslaving blijkt te hebben. Dat is een kenmerk van verslaving namelijk, de waarheid verdraaien, maar die is inmiddels voldoende kapot gemaakt, dus om hem nog meer voor de bus te gooien lijkt me overbodig. En ik gun het bovenstaande types niet om bij bijvoorbeeld Boulevard of in hun roddelkrant smullend en hijgend quotes uit mijn verhaal te verdraaien en wederom uit hun verband te rukken.

Ik zeg helemaal niets meer en trek me voorlopig terug om eindelijk samen met mijn kinderen, die zielsveel van hun bonusvader hebben gehouden, aan het verdriet toe te komen. En me te laten steunen door mijn familie, want ja, we zijn er voor elkaar. Als ik weer ga werken doe ik dat uitsluitend met lieve mensen. En daar zijn er gelukkig heel veel van, getuige de immense bak post die ik dagelijks krijg.

We zijn rijk en machtig, dus dan moet je kapot. Van mijn rijkdom deel ik jaarlijks de helft met mensen die het financieel zwaar hebben. De macht is gratis af te halen.

Aan de slachtoffers wil ik tot slot zeggen: via LINDA. kunnen jullie met mij in contact komen. Ik zou het fijn vinden jullie persoonlijk te kunnen vertellen hoe erg ik het vind en dat ik er iets aan gedaan had als ik het geweten had, maar ik wist het niet.

Linda de Mol"

Zie ook:

 Blad van Linda de Mol was langer van vermeend wangedrag Ali B op de hoogte

Linda de Mol: 'Mijn hart huilt voor alle vrouwen die leed is aangedaan'

Linda de Mol legt werk neer na Voice-schandaal, verbreekt relatie met Rietbergen

Ali B reageert op #BOOS: 'nooit seks gehad of gezocht met een kandidaat TVOH'

Nachthoreca en festivals over mogelijk 1G-beleid: "Levert een hoop gedoe op"

Sinds een aantal dagen mag de horeca open tot 22.00 uur met zitplaatsen voor gasten. Festivals en nachtclubs zijn hier alleen nog niet mee geholpen, daarom neemt het kabinet een 1G-beleid in overweging om dit soort evenementen door te laten gaan. Festivalorganisatoren en eigenaren van nachtclubs zijn verdeeld over dit plan, zo meldt AT5.

De maatregel zou betekenen dat iedereen zich moet laten testen voordat een nachtclub of festival mag worden bezocht. Enkel een herstel- of een vaccinatiebewijs is in dat geval niet voldoende om naar binnen te mogen. Door deze maatregel toe te passen, zouden zitplekken niet meer nodig zijn en mag je als bezoeker dus vrij bewegen. Vorige week kwam er uit een onderzoek van de TU Delft dat 1G-beleid het meest effectief is om coronabesmettingen tegen te gaan.

Festivalorganisatoren Marike de Maar en Mitchel Bovenlander denken verschillend over het plan. De Maar vindt het niet optimaal: "Maar het is wel een beginstap. Iedereen heeft zo veel behoefte om bij elkaar te komen, het duurt te lang."

Volgens Bovenlander, organisator van onder andere het Amsterdams Verbond, is het niet haalbaar om alle festivalgangers te laten testen: "Natuurlijk wil ik open, maar er moet wel praktisch worden nagedacht", zegt Bovenlander. "De GGD heeft nu al moeite met de capaciteit, laat staan als er straks op Koningsdag miljoenen mensen willen feesten. Het levert een hoop gedoe op."

Keuze maken
Het 'Overleg Amsterdamse Clubs' heeft onder leiding van voorzitter Pieter de Kroon overlegd over de mogelijkheden voor nachtclubs. Bij de groep zijn zo'n twintig clubs betrokken met allemaal gemiddeld duizend bezoekers per avond. "In een heel weekend zit je dan toch al aan bijna 100 duizend mensen die weer uit willen gaan", zegt De Kroon.

"Voorop staat dat we het gevoel hebben dat we hiervoor niet serieus zijn genomen. Het is fijn dat we nu eindelijk worden genoemd in de persconferenties. Maar ik ben bang dat als jongeren moeten kiezen tussen zich laten testen en een illegaal feest, dat de keuze snel gemaakt is voor het tweede."

Of het beleid daadwerkelijk wordt doorgevoerd is nog onduidelijk. Het kabinet heeft aangegeven in gesprek te willen met eigenaren van nachthoreca om over de mogelijkheden te praten. "Ik hoop dat we zo snel mogelijk weer open kunnen", zegt De Maar. Of het zinvol is om evenementen op zo'n manier door te laten gaan vraagt Bovenlander zich nog af: "Natuurlijk houden we ons aan de regels, maar ik denk dat het niet werkbaar is."


De radicaalste complotdenkers van Nederland, zo zijn ze met elkaar verweven

"Een man met een fakkel voor het huis van minister Sigrid Kaag, een bedreiging aan het adres van Jaap van Dissel en een molotovcocktail door het raam van een journalist. Drie incidenten waarbij alle uitvoerders geloofden in complottheorieën - dáárom gingen ze over tot actie. Nu moeten ze voor de rechter verschijnen. Het lijken opzichzelfstaande incidenten. Uitgevoerd door eenlingen, die vanwege hun overtuiging in staat zijn om over te gaan tot een gewelddadige daad", Nieuwsuur-journalist Rudy Bouma legt het netwerk uit dat deze waanzinnigen aan elkaar verbind.

Ottawa: massaal protest tegen Canada's vaccinatieverplichtingen

Canada's hoofdstad Ottawa is vandaag het toneel van een "massaal" protest tegen de verplichte COVID-19 vaccinaties. Er worden konvooien van honderden voertuigen uit het hele land verwacht.

Het zogenaamde "vrijheidskonvooi" - dat uit het oosten en het westen komt - begon als protest tegen een vaccinverplichting voor grensoverschrijdende truckers, maar is veranderd in een demonstratie tegen het strenge coronabeleid onder premier Justin Trudeau.

Het was de bedoeling dat de konvooien vandaag rond het middaguur aankomen, maar gisteren blokkeerden al tientallen voertuigen de wegen voor het parlement. In totaal worden zo'n 2.700 vrachtwagens verwacht, zei een bron bij de federale regering.

"Deze demonstraties zijn landelijk georganiseerd en massaal", zei politiechef Peter Sloly van Ottawa vrijdag. "We weten niet waar er allemaal gedemonstreerd gaat worden en wie we allemaal kunnen verwachten".

Sloly voegde eraan toe dat zijn teams video-opnames zullen maken van "alle aspecten van de demonstratie" en waarschuwde dat iedereen die de wet overtreedt zal worden gearresteerd.

Trudeau zei vrijdag in een interview met de Canadese pers dat hij bezorgd was dat het protest gewelddadig zou worden, en zei deze week dat het konvooi een "kleine minderheid" vertegenwoordigde die "niet de standpunten van alle Canadezen vertegenwoordigt".

Trudeau kondigde in oktober, aan de vooravond van de verkiezingen, een vaccinatiemandaat aan voor federale werknemers, en vorige maand legden zowel Canada als de Verenigde Staten een mandaat op voor truckers die de grens over steken voor hun werk.

De leider van de Conservatieven, Erin O'Toole, is tegen de vaccinatiemandaten en heeft zijn steun betuigd aan het protest. Hij beloofde een aantal truckers te ontmoeten en plaatste een video op sociale media waarin hij Trudeau de schuld gaf van mogelijke problemen in de toeleveringsketen die het truckersmandaat kan veroorzaken.

De Canadian Trucking Alliance, die zo'n 4.500 transporteurs vertegenwoordigt, is tegen het protest en zegt dat dit "niet de manier is waarop men het oneens is met het regeringsbeleid". Ongeveer 90% van Canada's internationale truckers en 77% van de bevolking is twee keer gevaccineerd tegen COVID-19.

Sloveense schansspringers oppermachtig in gemengde landenwedstrijd

In het Duitse Willingen komen 's werelds beste schansspringers dit weekeinde nog één keer in actie alvorens de Olympische Spelen in Beijing van start gaan. Dat gebeurde eerst met een gemengde landenwedstrijd, daarna komen de vrouwen en mannen beiden individueel ook nog twee keer in actie.

Na de eerste ronde was de leiding niet heel verrassend in handen van Slovenië, dat met Ema Klinec en Ursa Bogataj twee sterke vrouwen had, vergezeld door Cene Prevc en Anze Lanisek. Thea Minyan Bjørseth, Silje Opseth, Halvor Egner Granerud en Marius Lindvik volgden namens Noorwegen op gepaste afstand en streden met Duitsland, Oostenrijk en Japan om de tweede plek.

In de finaleronde sprong Katharina Althaus Duitsland ruim naar de tweede plek, wel ver achter Slovenië - Japan, Oostenrijk en Noorwegen moesten aanpoten. Prevc en Markus Eisenbichler hielden het verschil gelijk, Duitsland's tweede plek werd zo verstevigd. Bogataj vergrootte de Sloveense voorsprong, Juliane Seyfarth deed het minder goed en dus werd Duitsland gepasseerd door Oostenrijk (Marita Kramer) en Noorwegen.

Bij de laatste groep springers kwam de Sloveense winst niet meer in gevaar, Lanisek vergrootte de voorsprong zelfs nog meer. Een dijk van een sprong van Lindvik bracht Noorwegen ineens nog naar een ruime tweede plek, mede doordat de Oostenrijkse slotspringer Stefan Kraft flink door de hoeven zakte en de Duitser Karl Geiger er ook niet aan te pas kwam - Oostenrijk werd derde.

Man (85) ligt 9 uur lang dood op straat in Parijs: 'Niemand keek naar hem om'

Frankrijk is geschokt door de dood van een 85-jarige man. De man overleed vorige week woensdag, na een val op straat in de sneeuw. Urenlang negeerden voorbijgangers hem.

Het gaat volgens The Guardian om de bekende Zwitserse fotograaf René Robert. Hij maakte een avondwandeling en gleed uit. Daarna lag hij negen uur lang op de koude keien zonder dat er iemand naar hem omkeek. Uiteindelijk schakelde een dakloze in de vroege morgen de hulpdiensten in, maar de fotograaf was al overleden aan onderkoeling.

Het overlijden temidden van 'onverschillige voorbijgangers' roept veel  boosheid en onbegrip op.  

Bekende Twitch-streamer xQc lastiggevallen wegens te veel GTA RP

Als je bekend bent met Twitch en zijn bekendste streamers dan heb je ongetwijfeld van Félix "xQc" Lengyel gehoord. De afgelopen tijd heeft hij zich volledig gestort op GTA RP, een zeer populaire fan-made spin-off van GTA V Multiplayer waarin streamers verwikkeld zijn in een zeer uitgebreid rollenspel. Dit is hem op flink wat kritiek komen te staan van zijn achterban.

Het gaat zover dat xQc's socials de afgelopen maanden non-stop belaagd worden door ontevreden volgers en abonnees. Niet alleen vanwege de overvloed aan GTA RP-content maar ook wegens de vele 'reaction videos'. Je kunt je afvragen wat er leuk is aan het bekijken van reacties van mensen, maar getuige de enorme hoeveelheid kijkers op het kanaal van xQc blijkt er toch markt voor te zijn. Ook het fan-based Twitter-kanaal xQcOWUpdates, dat met grote regelmaat updates plaatst over xQc's activiteit wordt lastiggevallen door ontevreden volgers. "Het is echt belachelijk hoe onaangenaam mensen kunnen worden puur omdat hun favoriete streamer niet de spelletjes speelt die zij graag willen", zegt de accounthouder van xQcOWUpdates.

De beroemde streamer heeft zelf nog niet gereageerd op de recente berichtgeving, maar heeft recent wel aangegeven dat hij vooral GTA RP speelt omdat games vandaag de dag "dogshit" zijn en er niets beters is om te spelen. xQc begon zijn streamercarrière als professioneel Overwatch-speler en heeft sindsdien een fanbase opgebouwd van meer dan 35.000 maandelijkse betalende abonnees met kijkeraantallen die per stream grotendeels de 60.000 overschrijden. 

Benzineprijs naar een nieuw recordhoogte: 2,147 langs de snelweg

Benzine en diesel waren in ons land nog nooit zo duur. De adviesprijs voor een liter benzine bedraagt sinds vandaag 2,147 euro. Voor een liter diesel moet 1,842 euro betaald worden. De brandstofprijzen waren al hoog, maar door het conflict tussen Rusland en Oekraïne, zijn de prijzen aan de pomp verder omhoog gegaan.

Als je niet langs de snelweg tankt zul je waarschijnlijk een stuk goedkoper uit zijn. Het loont om even te checken waar je het voordeligst kan tanken.

Momenteel ligt de prijs voor een vat ruwe olie rond de 90 dollar en men verwacht dat de prijs in het derde kwartaal van 2022 op zo'n 100 dollar zal uitkomen. Meer hierover bij RTL.

Manifestatie tegen seksueel geweld op Museumplein: 'No blame, But Change'

Op het Museumplein is de manifestatie tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag begonnen. 'No Blame, But Change', zoals de manifestatie heet, is tot stand gekomen vanwege de beerput die open is gegaan rond om The Voice of Holland. Zo meldt AT5.

De demonstratie zou in eerste instantie worden gehouden op de Dam, maar vanwege de grote drukte die wordt verwacht werd het verplaatst naar het Museumplein. Vanaf 12.00 uur zullen onder anderen cabaretière Karin Bloemen, de directeur van Amnesty International Dagmar Oudshoorn en advocaat Richard Korver spreken.

Voor iedereen een podium
Afgelopen dinsdag liet initiatiefnemer Mandy Sleijpen weten het belangrijk te vinden om zowel slachtoffers als experts een podium te geven. "Het gebeurt iedere dag: op het werk, op straat, in families. Het is heel belangrijk dat we een stem laten horen met slachtoffers, maar ook met mensen die er verstand van hebben. Dat we laten zien dat we niet alleen zijn en het probleem groter is dan we denken."

"Ik ben zelf slachtoffer geworden van seksueel misbruik in mijn kindertijd", vervolgt Mandy. "Toen alles rondom The Voice in het nieuws kwam, had ik zoiets van: ik wil iets doen." Na wat rondbellen mondde dat uit in het plan voor een manifestatie. "Ik wil mijn stem laten horen."

"Schending van vrouwenrechten"
Ook burgemeester Halsema merkt dat het onderwerp leeft in de stad. "Ik merk dat het moraal nauwer wordt, dat is heel goed nieuws. Er wordt veel preciezer gezegd, wat accepteren we wel en wat accepteren we niet. Je merkt in de jonge generatie vrouwen dat ze daar scherp op zijn en hun grenzen hardop stellen", vertelde Halsema gister in het 'Gesprek met de Burgemeester' op AT5.

Halsema kan vanwege haar rol als burgemeester er niet bij zijn vandaag, maar dat had ze wel graag gewild. "Ik moet terughoudend zijn in het deelnemen aan demonstraties, vooral over politieke onderwerpen. Alleen dit zie ik niet als een politiek onderwerp, dit gaat om de schending van vrouwenrechten. Alleen ben ik morgen ook verantwoordelijk voor de openbare orde."Het nutteloze feitje van de dag: Bootje varen in de Efteling

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

In de Efteling zijn veel attracties waar je in kan, maar wist je daar er ook een attractie was waar je met boten kon varen zonder er zelf in te zitten? In 1980 werd namelijk 'bootjes met afstandsbediening' geopend, je kon daar op de Vonderplas spelen met radiografisch bestuurbare bootjes. De modelbootjes konden over de grote plas varen tussen een decor van kastelen, huisjes en eilanden. Omdat niet iedereen de bootjes braaf rond liet varen maar ze lieten botsen had de technische dienst van de Efteling het druk met het repareren van boten.

In 1982 verhuisde de attractie naar een vijver in Oosterpark (het huidige Ruigrijk). De bootjes werden vervangen door kleinere meer botsbestendige exemplaren die bestuurd konden worden vanaf de wal met een stuurwiel van een boot. Met een schip varen kostte daar destijds een gulden. In 2005 werd de attractie, die nooit echt heel populair was, gesloten en in 2009 verdween de vijver.

De bootjes in 1980 (Foto: Efteling Facebook/Eftepedia)
De bootjes in 1980 (Foto: Efteling Facebook/Eftepedia)

De Radiografisch bestuurbare bootjes na de verhuizing (Foto: Eftepedia)
De Radiografisch bestuurbare bootjes na de verhuizing (Foto: Eftepedia)

Microsoft op vingers getikt inzake Game Pass-informatievoorziening

Dankzij een onderzoek in online gaming-abonnementen door de Competition and Markets Authority (CMA) in het Verenigd Koninkrijk, zal Microsoft spoedig enkele aanpassingen doen in zijn Game Pass-dienst. Zo zal Microsoft bijvoorbeeld binnenkort niet langer geld innen van inactieve Game Pass-abonees.

"Gamers moeten heldere en tijdige informatie krijgen wanneer zij zich inschrijven voor lidmaatschappen en abonnementen die automatisch hernieuwen", zo luidt de uitspraak van CMA chief executive Michael Grenfell in een recent persbericht"We zijn daarom blij dat Microsoft volledig meewerkt aan deze onderneming om consumenten te beschermen".

De volledige lijst van veranderingen is in te delen in vier onderdelen: betere informatie vooraf, terugbetalingen, (het niet aanrekenen van en actief informeren van) inactieve lidmaatschappen en betere informatie over prijswijzigingen. Hoewel deze verbeteringen aanvankelijk alleen voor het VK zouden gelden, heeft een Microsoft-vertegenwoordiger tegenover website The Verge kenbaar gemaakt dat de wijzigingen uiteindelijk wereldwijd zullen gelden. Het onderzoek van CMA begon al in 2019 en ook Sony en Nintendo worden onderzocht, al is nog niet bekend of zij ook met aanpassingen komen.

Sega stopt na 50 jaar met Japanse arcade-business

Na meer dan 50 jaar stopt Sega definitief met de Japanse arcade-business. Alle nog bestaande arcade wordt verkocht aan Genda Inc., een bedrijf dat opereert onder de vleugel van GiGo. De bestaande Sega arcadehallen zullen dan ook hernoemd worden naar GiGo.

Deze beweging van Sega naar het uitfaseren van arcade begon al in 2020, wat in het bijzonder een beroerd jaar was voor de omzet in de arcade-business. Toen al werd zo'n 85 procent van de arcade-aandelen overgeheveld naar Genda. Nu volgt dus de rest.

Vanzelfsprekend is dit onderdeel van een langere trend waarbij arcadehallen steeds meer verdwijnen omdat mensen veel meer mogelijkheden hebben om thuis te gamen. Toch heeft Japan het het veel langer volgehouden dan vele andere landen. 

Sega Arcadehal (Bron: Eurogamer)
Sega Arcadehal (Bron: Eurogamer)

Ook Elden Ring heeft weer meerdere 'poison swamps'

Met de releasedatum die steeds dichterbij komt volgen de Elden Ring-nieuwtjes elkaar ook snel op. In een gesprek met concullega Game Informer heeft Miyazaki nu aangegeven dat er wederom meerdere beruchte 'poison swamps' aanwezig zijn in Elden Ring, want 'hij kan het niet helpen...'.

Tegen Game Informer zegt Miyazaki dat hij recent weer zijn 'liefde voor het maken van giftige moerassen' heeft gevonden. De beruchte poison swamps zijn al sinds het eerste deel van Dark Souls een ding. In dat eerste deel zat waarschijnlijk ook de meest befaamde, Blighttown, niet in de laatste plaats omdat die ook een enorm negatieve invloed had op de framerate van veel spelers. Vervolgens zagen we het fenomeen terugkomen in Harvest Valley uit Dark Souls II, Farron Keep in Dark Souls III, de Ashina Depths in Sekiro: Shadows Die Twice en de uiterst origineel genaamde Poison Swamp in Bloodborne. 

"Ik weet hoe spelers over deze gebieden denken", zegt Miyazaki, "maar als ik eenmaal bezig ben kan ik mezelf niet helpen. Het gebeurt gewoon". Een tikkeltje sadistisch wellicht, maar het hoort er ook wel een beetje bij. Dat wordt dus weer moss clomps (of equivalent) farmen straks in Elden Ring.

Het beruchte Blighttown uit Dark Souls
Het beruchte Blighttown uit Dark Souls

Ambitieuze 2022-roadmap getoond voor Sea of Thieves

Nieuwe adventures, sea forts en nieuwe content voor Pirate Legends staan op de agenda voor de nabije toekomst van Sea of Thieves. Er was recent een enorme preview-event voor de piratengame waarin talloze details en ambitieuze plannen voor 2022 uit de doeken zijn gedaan.

De eerste major update komt in de vorm van Adventures & Mysteries. Dit zijn beide verhaalgedreven events die spelers in staat stellen om een storyline te volgen terwijl ze het ruime sop doorkruizen. Adventures zijn gelimiteerde verhalen die op een maandelijks schema werken. Daarnaast zijn er Mysteries, die als een soort toevoegende content werken, zijdelings aan de Adventures en afhankelijk zijn van community-input. Spelers zullen de koppen bij elkaar moeten steken om puzzels binnen én buiten de game op te lossen. Voor een wat betere uitleg van deze modi kun je het beste de trailer onderaan nog even bekijken.

Adventures worden op 17 februari geïntroduceerd in de game onder de noemer Shrouded Islands. Daarnaast verschijnt seizoen 6 in maart, waarin nieuwe sea forts worden geïmplementeerd, die ook weer verbonden zijn aan de eerste set adventures. Bekijk voor de fijnere details de preview-event hieronder nog even terug.

Blizzards nieuwe survivalgame is al bijna 5 jaar in ontwikkeling

De recent aangekondigde survivalgame van Blizzard is kennelijk al bijna vijf jaar in ontwikkeling. Hoewel de aankondiging enorm schaars is qua details, we hebben zelfs nog niet eens een titel, heeft het er in ieder geval voor gezorgd dat zowel actieve als ex-medewerkers van Blizzard er openlijk over kunnen spreken.

Daaruit blijkt dat onder andere de mensen die bij het project betrokken zijn of waren er behoorlijk hyped voor zijn, zelfs oud-medewerkers die anderszins zeer kritisch zijn op Blizzard zelf. Daarnaast blijkt dat de nieuwe survivalgame al vier en half jaar in ontwikkeling is. Ook weten we dat de game al in een speelbare staat is aangezien Blizzard-baas Mike Ybarra op Twitter vermeldde dat hij het spel al 'meerdere uren' heeft gespeeld. Hopelijk verschijnen er spoedig meer details over het spel.

Halo Infinites gemankeerde Big Team Battle mode komende week op de schop

Sinds de release van Halo Infinite hebben spelers moeite met de Big Team Battle-modus, voornamelijk vanwege problemen in matchmaking. De ontwikkelaar geeft aan deze problemen te tackelen in een nieuwe update, die op zijn vroegst aanstaande donderdag verschijnt.

De BTB-modus is al sinds de release in november problematisch. Behalve algemene matchmaking issues is de gamemodus zeer instabiel, met spelers die regelmatig worden gedisconnect en terug in de lobby worden gegooid. Ontwikkelaar 343 Industries had al eerder een hotfix uitgebracht die de problematiek moest aanpakken maar die loste uiteindelijk weinig op.

Nu heeft community manager John Junyszek min of meer belooft dat de nieuwe patch 'de kernproblemen met BTB' moet aanpakken. Junyszek geeft aan dat ze intern een succesvolle playtest hebben gedaan die dit bevestigt. Op zijn vroegst verschijnt de patch dus op donderdag 3 februari. 

Barty bezorgt Australië na 44 jaar eindelijk weer succes op Australian Open

Ashleigh Barty heeft voor eigen publiek de Australian Open gewonnen. De Australische nummer één van de wereld won in Melbourne de finale van de Amerikaanse Danielle Collins met 6-3 7-6 (2) te verslaan.

Barty won de eerste set nadat een break halverwege de openingsset voldoende was. In de tweede set leek Collins het weer gelijk te trekken. De Amerikaanse kwam met 5-1 voor in de tweede set, maar gaf de voorsprong te makkelijk weg aan haar Australische tegenstandster. Collins, die voor het eerst in een grandslamfinale stond, wist nog wel een tiebreak eruit te slepen. Daarin nam Barty al snel een ruime voorsprong en gaf die niet meer weg.

Barty is de eerste Australische winnares sinds 1978, toen Chris O'Neil 44 jaar geleden de titel veroverde. Voor de Australische is het haar derde grandslamwinst. Eerder wist ze ook op Roland Garros en Wimbledon te winnen. 

Microsoft Flight Simulator krijgt DLSS-ondersteuning later dit jaar

Spelers van Microsoft Flight Simulator hebben genoeg om naar uit te kijken dit jaar, waaronder een flinke boost in performance van het spel. Verderop in 2022 krijgt de game ondersteuning voor DLSS wanneer de DirectX12-modus arriveert, waardoor de game beter moet draaien op oudere hardware en hogere resoluties.

De meest recente 'Developer Q&A livestream' heeft flink wat mijlpalen onthuld voor MSFS. Behalve de komst van DLSS- en DirectX 12-ondersteuning later dit jaar, kunnen we aanstaande maandag al de nieuwe World Update 7 verwachten. Hierin worden sterk verbeterde satellietbeelden verwacht en krijgt onder andere Australië nieuwe Points of Interest. In maart volgt World Update 8, waarin het Iberisch Schiereiland flink op de schop gaat, met verbeteringen in content van Spanje en Portugal. Ook Sim Update 8 verschijnt in maart, die voornamelijk focust op bug fixes. In Sim Update 8 worden ook verbeterde 'propellorsimulatie' en 'prop wash model' voor de Cessna en King Air vliegtuigen geïntroduceerd.

Bekijk de volledige stream met ontwikkelaar Asobo Studio hieronder terug. 

Dark Souls-bedenker bespreekt Elden Rings moeilijkheidsgraad

In een interview met PlayStation Blog heeft Dark Souls-baas Hidetaka Miyazaki de moeilijkheidsgraad van Elden Ring bediscussieerd. De Souls-games, waar ook Elden Ring toe behoort, zijn bekend (en geroemd) om hun moeilijkheidsgraad en harde afstraffing bij fouten. Volgens Miyazaki hoopt dat die 'perceptie' veranderd bij Elden Ring.

"Onze benadering bij deze games, niet alleen Elden Ring, is om ze zodanig te ontwikkelen dat spelers aangemoedigd worden om uitdagingen te overwinnen. We proberen de moeilijkheid niet te forceren, of zaken moeilijk te maken omdat het moet. We willen dat spelers hun vindingrijkheid inzetten, de game en de wereld bestuderen, onthouden wat er mis ging bij de vorige poging bij die ene boss, en vooral: leren van hun fouten. We willen niet dat spelers het gevoel krijgen dat ze op oneerlijke manier afgestraft worden", aldus Miyazaki. 

"In Elden Ring hebben we niet zozeer express de moeilijkheidsgraad verlaagd, maar ik denk dat meer spelers de game zullen uitspelen (dan bij vorige iteraties)". De manieren die From Software heeft bedacht om de game wat toegankelijker te maken voor een groter publiek kunnen we grofweg indelen in drie aspecten. Allereerst is er de uitgestrekte open wereld, iets wat we nooit eerder zagen in een Souls-game. Dit stelt spelers in staat om uitdagingen op hun eigen tempo te tackelen en bovendien is het een stuk eenvoudiger om uit benarde situaties te ontsnappen dankzij je razendsnelle knol die je uit het niets kunt oproepen.

Een ander element waardoor het iets newbie-vriendelijker wordt is de benadering die je kunt kiezen. Nieuw in Elden Ring is stealth, een element dat niet bestond in eerdere SoulsBorne-games. Je kunt bijvoorbeeld wachten tot het donker is zodat je minder makkelijk opgemerkt wordt en kampementen eenvoudiger geruisloos kunt aanvallen. Tenslotte is het eenvoudiger om hulp in te schakelen via de multiplayer. Niet alleen dat, ook zijn er nu Spirit Ashes, een soort oproepbare geesten van verslagen vijanden die je kunt oproepen om voor je te vechten of vijanden/bosses af te leiden.

Miyazaki benadrukt min of meer wat creative director Yasuhiro Kitao ook al aanstipte in een recent interview. Miyazaki geeft verder aan dat er weer meerdere eindes mogelijk zijn en dat er uiteraard weer NG+ mogelijkheden aanwezig zijn. Elden Ring komt op 25 februari uit voor PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc.

Ubisoft trekt stekker uit gratis BR-shooter Hyper Scape

Hyper Scape, Ubisofts free-to-play battle royale shooter, zal in de aankomende lente permanent offline gehaald worden. Een reden voor de stopzetting is niet gegeven, maar zal ongetwijfeld te maken hebben met tegenvallende spelersaantallen.

De Franse ontwikkelaar geeft aan dat het een moeilijke beslissing was om de ontwikkeling verder stop te zetten. In Hyper Scape spelen 100 verschillende spelers tegen elkaar in snelle close-quarter FPS-gevechten. De game werd niet erg goed ontvangen op release al kreeg het wel complimenten voor de verticaliteit en snelle beweging in het spel. Uniek aan Hyper Scape was vooral de integratie met streamingplatform Twitch, waarbij het mogelijk was voor kijkers om bijvoorbeeld de snelheid van het spel aan te passen of om healing items te spawnen.

Vanaf 28 april gaat de game definitief op zwart. 

Riiber ongenaakbaar op de noordse combinatie bij Seefeld Triple

Een week voor de Olympische Spelen van start gaan werken ook de mannen in de noordse combinatie hun laatste pre-olympische World Cup-wedstrijden af. Dat gebeurt in Seefeld in Oostenrijk, waar de Seefeld Triple afgewerkt wordt: drie wedstrijden in drie dagen, waarbij het langlaufen elke dag wat langer wordt.

Het schansspringen kon op de eerste wedstrijddag vanwege de wind niet plaatsvinden, dus werd de zogenaamde Provisional Competition Round van een dag eerder gebruikt. Daarin was de teruggekeerde Noor Jarl Magnus Riiber weer een klasse apart: hij mocht maar liefst 57 seconden vóór de Duitser Terence Weber en de Est Kristjan Ilves aan het langlaufen beginnen.

De Oostenrijkers Johannes Lamparter en Philipp Orter volgden op 1:16 en 1:17 minuten, voor onder meer de Duitsers Vinzenz Geiger (+1:23) en Eric Frenzel (+1:26) en met ook nog kansen voor de vierde Duitser, Johannes Rydzek (+1:44), en de Fin Ilkka Herola (+1:48).

Tijdens de 7,5 kilometer langlaufen kwam Riiber uiteraard geen moment in de problemen, bijna een minuut voorsprong was ruimschoots voldoende. Achter hem ontstond al vrij snel een groepje met Weber, Lamparter, Geiger en Ilves, die op vijftien seconden gevolgd werden door onder meer Frenzel, Rydzek en Herola.

Riiber pakte zijn zoveelste overwinning, achter hem werd in de slotkilometer gevochten. Geiger bleek daar de sterkste: de Duitser werd tweede, Lamparter finishte als derde en de moegestreden Weber en Ilves completeerden de top-5.

'Xbox en Certain Affinity werken aan Monster Hunter-achtige game'

Xbox en Certain Affinity werken aan een game die geïnspireerd is door Monster Hunter. Dat meldt journalist Jeff Grubb van GamesBeat. Later zou ook Windows Central op basis van andere bronnen dit gerucht ook hebben bevestigd. De Xbox-exclusive heet op dit moment Project Suerte (codenaam) en het zou sinds 2020 in ontwikkeling zijn. De game zou gevechten tegen grote monsters bevatten en natuurlijk ook multiplayer.

Certain Affinity is geen bekende ontwikkelaar, het is een studio die tot nu toe vooral ondersteunend werk heeft geleverd. Ze hebben 343 Industries bijvoorbeeld met Halo Infinite geholpen. Op dit moment is er verder geen andere informatie, maar wellicht horen we meer van Microsoft zelf over dit project bij de volgende E3.

Elden Ring dungeon-gameplay in beeld

De open-wereld van Elden Ring zit vol optionele dungeons. De ingang van de dungeon kan een grot zijn of een verlaten ruïne. De onderstaande video van Game Informer toont nog een alternatief: een compleet optioneel kasteel. Castle Mourn zit vol horror-achtige wezens die je uiteraard het leven zuur gaan maken.

In deze optionele dungeons kun je vooral weapon arts verdienen, extra skills die je op wapens kunt zetten. Elden Ring komt op 25 februari uit voor PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc.

Evil Dead: The Game uitgesteld naar mei

Evil Dead: The Game is uitgesteld naar 12 mei. De multiplayer co-op en player-versus-player game zou eigenlijk in februari uitkomen. Het wordt gemaakt voor alle consoles en pc. "Toen we begonnen met het ontwikkelen van een gloednieuw game in de Evil Dead-franchise, wisten we dat het erg groovy moest worden. Om dat te kunnen bewerkstelligen, komt Evil Dead: The Game nu in mei uit", aldus ontwikkelaar Boss Team Games.

De game lijkt qua gameplay een klein beetje op Left 4 Dead. Je speelt als een team om een level te overleven, en andere spelers kunnen ook de plaats van de demonen innemen om het moeilijker te maken.

Zaalvoetballers geven ruime voorsprong weg en stranden in groepsfase EK

De Nederlandse zaalvoetballers zijn vrijdag uitgeschakeld in de groepsfase van het Europees kampioenschap. Oranje gaf een 2-0 voorsprong en verloor met 2-3

Tijdens wedstrijd in de Ziggo Dome, dat plaats heeft voor tienduizend toeschouwers, waren 1.250 fans aanwezig. Oranje begon ijzersterk aan de wedstrijd en pakte brutaal het initiatief tegen de Serviërs. Jordany Martinus werd al na twee minuten alleen voor het doel gezet en tikte de bal met de punt van zijn schoen binnen.

Via Yoshua St. Juste werd het kort na rust 2-0. Het broertje van oud-Feyenoord-verdediger Jeremiah St. Juste haalde van afstand uit en zag de bal via een Servisch been in het doel rollen. Daarna ging het in een paar minuten helemaal mis voor de ploeg van bondscoach Max Tjaden. Uit een volley maakte de 36-jarige Slobodan Rajcevic 2-1, door knullig balverlies werd het gelijk en uit een fraaie Servische aanval stond het opeens 2-3.

Oranje wist zich daarna te herpakken en kreeg vijf minuten voor tijd uit een penalty de kans om gelijk te maken. Saïd Bouzambou schoot echter via de paal naast. Ook in de slotfase kreeg Nederland nog een goede mogelijkheden om te scoren. Tevfik Ceyar raakte in de laatste minuut de paal en een seconde na de zoemer viel de bal wél binnen, maar toen was het al te laat.

Oranje was het EK begonnen met een knappe 3-2-overwinning op Oekraïne en verloor zondag het tweede groepsduel met 4-1 van wereldkampioen Portugal. De Portugezen, die vrijdag met 1-0 wonnen van Oekraïne, gaan als groepswinnaar door naar de kwartfinales. Oekraïne eindigt als tweede in groep A. De kwartfinales halen voor Oranje was een grote stunt gewest. Het Nederlands team begon dit EK als laagst geplaatste land op de ranking. Het zat er uiteindelijk niet in. 

FOK! Wat een weer: grijs, wind en zacht

winterbanner

Bonjour!  

Dat was voor veel mensen een verademing gisteren. Er was behoorlijk wat ruimte voor de zon, al werden die afgewisseld met wat vriendelijke stapelwolkjes. Het bleef droog en met maxima tussen de 6 en 8 graden niet eens zo heel onaangenaam. De zuidwestelijke wind hield zich vandaag ook koest, maar morgen zal er even gas gegeven gaan worden.

Waar er wel wat aan de hand is, is in een groot gebied aan de oostkust van de VS. Daar krijgen ze vanavond en morgen te maken met een heuze sneeuwstorm. Een actief lagedrukgebied zorgt voor een zware storm uit het noordoosten. In steden als Boston, New York en Philadelphia worden ook grote hoeveelheden sneeuw verwacht. Tot meer dan 70 cm aan toe, en de windsnelheden kunnen meer dan 100km/u bereiken. De invloed van deze zeer actieve depressie reikt behoorlijk diep landinwaarts. Waarschijnlijks zelfs tot een lijn die loopt van Michigan tot aan Louisiana. Langs de oostkust sneeuwt het inmiddels al. Hier gaan we zeker meer van horen.

In ons land kabbelt de winter maar voort. Van enig spectakel is absoluut geen sprake, laat staan van winterweer. Vandaag komen we in een warme sector terecht van een diepe depressie die ruim ten noorden van ons land ligt. Neerslag van betekenis verwacht ik echter niet, alleen in het zuidoosten zou er een paar mm kunnen vallen. In de rest van het land is het bewolkt, maar droog. Als het even meezit dan kunnen opklaringen die ten noordwesten van ons land liggen ons land nog bereiken. Met name langs de kust is die kans aanwezig. In een groot deel van het land lijkt het echter opnieuw een zonloze dag te worden. 

De wind besluit om te kiezen om via het westen naar het noordwesten te draaien. Zeker in de ochtend en een deel van de middag waait het flink door. Aan zee is windkracht 8 mogelijk, terwijl het in het binnenland met windkracht 5 ook goed aan het waaien is. Door die stevige wind loopt de temperatuur flink op. Over het algemeen komt de temperatuur tussen de 9 en 12 graden te liggen.

Zondag lijkt dan weer rustiger en vriendelijker te verlopen, met dan weer iets lagere temperaturen.

In de Alpen is het morgen nog redelijk weer met zonnige perioden, maar vanaf zondagavond komt er nieuwe sneeuw aan. Opnieuw voor de noordkant van de Alpen. Zowel aan de zuidkant als de westkant van dit bergmassief ligt er niet bijster veel sneeuw. Zolang er zich geen Genua-depressie vormt lijkt de kans op significante sneeuwval daar klein te blijven.

OO1 (Foto: KlapMongeaul)
             Het tweede deel van de vakantie van Klap in Oostenrijk. Hoe mooi wil je het hebben?  (Foto: KlapMongeaul)

OO2 (Foto: KlapMongeaul)
KlapMongeaul zal inmiddels wel weer heimwee hebben, echter de baas is onverbiddelijk in Nederland.   (Foto: KlapMongeaul)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!

De Vries opent Formule E-seizoen met zege in Saoedi-Arabië

In het Saoedische Ad-Diriyah is het nieuwe seizoen in de Formule E van start gegaan. Dat gebeurde met een eerste race van de week, zaterdag staat nog een tweede race op het programma.

Na de kwalificatieduels was de poleposition voor Mercedes-coureur Stoffel Vandoorne, naast Andretti-rijder Jake Dennis. Vandoorne's teamgenoot en titelverdediger Nyck de Vries vertrok vanaf de derde plek, voor André Lotterer en met Robin Frijns op de zevende startpositie.

Vandoorne behield de leiding bij de start, De Vries schoof door naar plek twee, voor Dennis, Lotterer, Sam Bird en Lucas di Grassi, die redelijk snel Bird te grazen nam. Oliver Rowland parkeerde zijn auto na een dikke tien minuten tegen de barrière, waardoor de safety car de baan betrad.

Bij het pakken van de tweede Attack Mode ging De Vries voorbij Vandoorne en daarmee was de strijd om de overwinning gestreden. De Mercedes-coureurs domineerden de wedstrijd, kampioen De Vries begon het nieuwe seizoen met een overwinning, voor Vandoorne en Dennis, die de opstomende Bird achter zich hield. Frijns kwam er niet aan te pas en finishte slechts als zestiende.

Laatste reviews en specials
special
FOK! Toen: Vlucht LY-1862 van EL Al stort neer in de Bijlmer
special
AI Picture Gallery #9
special
Random Pics van de Dag #746
special
Random Pics van de Dag #745
special
AI Picture Gallery #8
special
Random Pics van de Dag #744
©FOK.nl e.a.