Riiber ongenaakbaar op de noordse combinatie bij Seefeld Triple

heywoodu

Een week voor de Olympische Spelen van start gaan werken ook de mannen in de noordse combinatie hun laatste pre-olympische World Cup-wedstrijden af. Dat gebeurt in Seefeld in Oostenrijk, waar de Seefeld Triple afgewerkt wordt: drie wedstrijden in drie dagen, waarbij het langlaufen elke dag wat langer wordt.

Het schansspringen kon op de eerste wedstrijddag vanwege de wind niet plaatsvinden, dus werd de zogenaamde Provisional Competition Round van een dag eerder gebruikt. Daarin was de teruggekeerde Noor Jarl Magnus Riiber weer een klasse apart: hij mocht maar liefst 57 seconden vóór de Duitser Terence Weber en de Est Kristjan Ilves aan het langlaufen beginnen.

De Oostenrijkers Johannes Lamparter en Philipp Orter volgden op 1:16 en 1:17 minuten, voor onder meer de Duitsers Vinzenz Geiger (+1:23) en Eric Frenzel (+1:26) en met ook nog kansen voor de vierde Duitser, Johannes Rydzek (+1:44), en de Fin Ilkka Herola (+1:48).

Tijdens de 7,5 kilometer langlaufen kwam Riiber uiteraard geen moment in de problemen, bijna een minuut voorsprong was ruimschoots voldoende. Achter hem ontstond al vrij snel een groepje met Weber, Lamparter, Geiger en Ilves, die op vijftien seconden gevolgd werden door onder meer Frenzel, Rydzek en Herola.

Riiber pakte zijn zoveelste overwinning, achter hem werd in de slotkilometer gevochten. Geiger bleek daar de sterkste: de Duitser werd tweede, Lamparter finishte als derde en de moegestreden Weber en Ilves completeerden de top-5.