Vos verovert achtste wereldtitel veldrijden

H.Vviv

Marianne Vos heeft voor de achtste keer de wereldtitel in het veldrijden veroverd. De 34-jarige Nederlandse won de sprint voor haar landgenote Lucinda Brand. De Italiaanse Silvia Persico maakte het podium compleet.

Lucinda Brand zorgde vanaf de start voor een hoog tempo. De uittredende wereldkampioen probeerde de rest onder druk te zetten en in eerste instantie konden Ceylin del Carmen Alvarado en Marianne Vos volgen. Na een nieuwe tempoversnelling van Brand moest Alvarado passen bij Brand, waarna het een duel werd tussen Brand en Vos.

Brand probeerde Vos te lossen door een hoog tempo aan te houden, maar Vos kwam niet in de problemen tegen de uittredend wereldkampioene. Brand liet daarna de snelheid zakken, waarna er in de tweede helft van de wedstrijd vooral naar elkaar gekeken. Vos probeerde het in de voorlaatste ronde met een versnelling, maar de twee bleven samen. In de slotronde bleven ze ook samen, waarna de sprint de beslissing moest brengen en daarin was Vos duidelijk sneller dan Brand. In de achtergrond pakte de Italiaanse Persico het brons.