Bekende Twitch-streamer xQc lastiggevallen wegens te veel GTA RP

Als je bekend bent met Twitch en zijn bekendste streamers dan heb je ongetwijfeld van Félix "xQc" Lengyel gehoord. De afgelopen tijd heeft hij zich volledig gestort op GTA RP, een zeer populaire fan-made spin-off van GTA V Multiplayer waarin streamers verwikkeld zijn in een zeer uitgebreid rollenspel. Dit is hem op flink wat kritiek komen te staan van zijn achterban.

Het gaat zover dat xQc's socials de afgelopen maanden non-stop belaagd worden door ontevreden volgers en abonnees. Niet alleen vanwege de overvloed aan GTA RP-content maar ook wegens de vele 'reaction videos'. Je kunt je afvragen wat er leuk is aan het bekijken van reacties van mensen, maar getuige de enorme hoeveelheid kijkers op het kanaal van xQc blijkt er toch markt voor te zijn. Ook het fan-based Twitter-kanaal xQcOWUpdates, dat met grote regelmaat updates plaatst over xQc's activiteit wordt lastiggevallen door ontevreden volgers. "Het is echt belachelijk hoe onaangenaam mensen kunnen worden puur omdat hun favoriete streamer niet de spelletjes speelt die zij graag willen", zegt de accounthouder van xQcOWUpdates.

De beroemde streamer heeft zelf nog niet gereageerd op de recente berichtgeving, maar heeft recent wel aangegeven dat hij vooral GTA RP speelt omdat games vandaag de dag "dogshit" zijn en er niets beters is om te spelen. xQc begon zijn streamercarrière als professioneel Overwatch-speler en heeft sindsdien een fanbase opgebouwd van meer dan 35.000 maandelijkse betalende abonnees met kijkeraantallen die per stream grotendeels de 60.000 overschrijden.