Linda de Mol sneert naar 'roddelaars' en zegt verder te zwijgen over TVOH kwestie

In de aanloop tot en na de uitzending van BOOS over seksueel grensoverschrijdend gedrag door medewerkers aan 'The Voice' is Linda de Mol onderwerp geweest van spot, hoongelach en medelijden. Haar partner Jeroen Rietbergen, bandleider bij 'The Voice' verklaarde al voor de uitzending van BOOS regelmatig seks buiten de deur te zoeken en heeft nu halsoverkop therapie gezocht voor zijn seksverslaving.

In plaats van mededogen te tonen voor de vermeende slachtoffers bij 'The Voice' leek Linda vooral bezig met zichzelf en dat werd haar niet in dank afgenomen. In menig praatprogramma ging ze 'gedetailleerd' over de tong en daar lijkt ze nu genoeg van te hebben, ze gooit haar frustraties eruit en zegt verder te zwijgen.

Vanmiddag plaatste ze de onderstaande verklaring op de website van haar magazine Linda.:
"Eerlijk en open alles vertellen, dat was mijn intentie. Zodra ik weer een klein beetje uit het zwarte gat opgekrabbeld zou zijn, zou ik mijn verhaal doen op mijn eigen platform. Ik heb na gisteren besloten helemaal niets meer te zeggen.

Iets dat zo privé is moeten vertellen en uitleggen omdat je constant onder vuur ligt bij een handjevol sensatiezoekende opiniemakers (o.a. Beau, Rob Goossens, Youp en de grote aanvoerster van deze bizarre hetze, die sneue, intens valse Angela de Jong). Waarom zou ik het in Godsnaam nog doen, zo’n interview?

Als alles wat ik zeg door deze ‘experts’ weggezet wordt als ‘verdraaien, liegen, in de doofpot stoppen, macht uitoefenen, verbloemen’. Als zelfs het feit dat ik de verhalen van twee meisjes die vertrouwelijk bij ons hun trieste relaas deden over Ali B niet aan mijn broer verteld heb, omdat dat de uitdrukkelijke wens was van de slachtoffers, uitgelegd wordt als onverantwoordelijk of niet geloofwaardig.

En niemand zegt: “Als Linda het een goed idee heeft gevonden deze meisjes in contact te brengen met Tim Hofman voor een uitgebreid onderzoek, bewijst dat eens te meer dat ze geen idee had van het wangedrag van haar eigen man bij The Voice.” Natuurlijk wist ik dat niet. En mijn broer sprak de volledige waarheid toen hij zei slechts van één incident op de hoogte te zijn.

De leugen zit bij iemand anders, iemand die een ernstige verslaving blijkt te hebben. Dat is een kenmerk van verslaving namelijk, de waarheid verdraaien, maar die is inmiddels voldoende kapot gemaakt, dus om hem nog meer voor de bus te gooien lijkt me overbodig. En ik gun het bovenstaande types niet om bij bijvoorbeeld Boulevard of in hun roddelkrant smullend en hijgend quotes uit mijn verhaal te verdraaien en wederom uit hun verband te rukken.

Ik zeg helemaal niets meer en trek me voorlopig terug om eindelijk samen met mijn kinderen, die zielsveel van hun bonusvader hebben gehouden, aan het verdriet toe te komen. En me te laten steunen door mijn familie, want ja, we zijn er voor elkaar. Als ik weer ga werken doe ik dat uitsluitend met lieve mensen. En daar zijn er gelukkig heel veel van, getuige de immense bak post die ik dagelijks krijg.

We zijn rijk en machtig, dus dan moet je kapot. Van mijn rijkdom deel ik jaarlijks de helft met mensen die het financieel zwaar hebben. De macht is gratis af te halen.

Aan de slachtoffers wil ik tot slot zeggen: via LINDA. kunnen jullie met mij in contact komen. Ik zou het fijn vinden jullie persoonlijk te kunnen vertellen hoe erg ik het vind en dat ik er iets aan gedaan had als ik het geweten had, maar ik wist het niet.

Linda de Mol"

Zie ook:

 Blad van Linda de Mol was langer van vermeend wangedrag Ali B op de hoogte

Linda de Mol: 'Mijn hart huilt voor alle vrouwen die leed is aangedaan'

Linda de Mol legt werk neer na Voice-schandaal, verbreekt relatie met Rietbergen

Ali B reageert op #BOOS: 'nooit seks gehad of gezocht met een kandidaat TVOH'