De Vries opent Formule E-seizoen met zege in Saoedi-Arabië

heywoodu

In het Saoedische Ad-Diriyah is het nieuwe seizoen in de Formule E van start gegaan. Dat gebeurde met een eerste race van de week, zaterdag staat nog een tweede race op het programma.

Na de kwalificatieduels was de poleposition voor Mercedes-coureur Stoffel Vandoorne, naast Andretti-rijder Jake Dennis. Vandoorne's teamgenoot en titelverdediger Nyck de Vries vertrok vanaf de derde plek, voor André Lotterer en met Robin Frijns op de zevende startpositie.

Vandoorne behield de leiding bij de start, De Vries schoof door naar plek twee, voor Dennis, Lotterer, Sam Bird en Lucas di Grassi, die redelijk snel Bird te grazen nam. Oliver Rowland parkeerde zijn auto na een dikke tien minuten tegen de barrière, waardoor de safety car de baan betrad.

Bij het pakken van de tweede Attack Mode ging De Vries voorbij Vandoorne en daarmee was de strijd om de overwinning gestreden. De Mercedes-coureurs domineerden de wedstrijd, kampioen De Vries begon het nieuwe seizoen met een overwinning, voor Vandoorne en Dennis, die de opstomende Bird achter zich hield. Frijns kwam er niet aan te pas en finishte slechts als zestiende.