Blad van Linda de Mol was langer van vermeend wangedrag Ali B op de hoogte

Het blad Linda. ontving in juni 2020 al berichten over seksueel grensoverschrijdend gedrag door rapper Ali B. Dit is inmiddels bevestigd door een woordvoerder van het blad nadat de Volkskrant hierover had bericht. Zo valt bij de Stentor te lezen.

Het blad Linda. sprak in 2020 met twee vrouwen die naar eigen zeggen met seksueel grensoverschrijdend gedrag door Ali B. te maken hebben gehad. Een van hen, een oud-deelnemer van The Voice, zei door Ali B te zijn verkracht. Deze verhalen hebben het blad nooit gehaald omdat de bewijzen 'te mager' waren en er geen aangifte was gedaan..

Op Linda.nl verklaart creatief directeur Jildou van der Bijl:
“Het klopt dat wij bezig zijn geweest met een verhaal over Ali B. Ons is in de zomer van 2020 een verhaal ter ore gekomen van een deelnemer aan The Voice of Holland, waarbij sprake was van ernstig seksueel grensoverschrijdend gedrag door Ali B. Deze jonge vrouw heeft aan ons haar ervaringen verteld en wilde daar graag mee naar buiten treden. Haar motief was eenduidig: ze wilde dat dit zou stoppen en dat andere vrouwen dit niet zou overkomen. Omdat dit zo’n gevoelige kwestie is en zorgvuldig handelen geboden is, hebben we de anonimiteit van de vrouw gegarandeerd en het tempo en de lijn van het vermeende slachtoffer gevolgd. Zij wilde niet dat haar verhaal bekend werd gemaakt binnen de Talpa organisatie. Linda de Mol wist van ons contact met de vrouwen, dat dit anoniem gemeld was en zeer vertrouwelijk was. Ook zij heeft zich gehouden aan deze vertrouwelijkheid.

We hebben -in onze research- nog een jonge vrouw gesproken die ook vertelde over seksueel grensoverschrijdend gedrag door Ali B. Desondanks achtten wij de bewijslast (nog) niet groot genoeg om hierover te publiceren, er was bovendien geen sprake van aangifte. Publicatie op dat moment zou juist schadelijk kunnen zijn geweest voor de slachtoffers. Onze research liep dood, maar de vrouwen wilden graag dat hun verhalen openbaar gemaakt zouden worden, om patronen te doorbreken. Na overleg met de vermeende slachtoffers is door ons contact gezocht met Tim Hofman. In een persoonlijk gesprek samen met de twee jonge vrouwen zijn in maart 2021 de getuigenissen overgedragen aan hem en zijn onderzoeksredactie. We zijn ontzettend blij en trots dat deze twee dappere vrouwen inmiddels aangifte hebben gedaan en dat hun ervaringen een podium hebben gevonden, waardoor deze praktijken gestopt kunnen worden.”

Zie ook: Ali B reageert op #BOOS: 'nooit seks gehad of gezocht met een kandidaat TVOH'