'Kleedt u zich maar vast even uit'

Een Congolese arts is veroordeeld tot het betalen van een boete omdat hij een kameraad een patiënte vaginaal heeft laten onderzoeken. Moet kunnen natuurlijk, maar de dame in kwestie heeft toch een naar gevoel overgehouden aan het onderzoek. Ze kwam namelijk bij de huisarts omdat ze last had van keelpijn.

Het slachtoffer wendde zich enige tijd geleden tot de praktijk van dokter Kazombia Manda in Germiston met keelklachten. In plaats van de vrouw met een doosje Strepsils huiswaarts te sturen, vertelde ene Kilundu Makengo dat ze zich moest uitkleden. Vervolgens voerde de beste man, die niet beschikt over de juiste papieren, een zwangerschapstest bij het vrouwtje uit. Die overigens negatief bleek.

Daarna stak Makengo zijn hand in haar schede waarbij hij enkele kutopmerkingen maakte. En dat vond zij uiteraard niet leuk.

Manda, die dinsdag tijdens het proces aangaf slechts een vriend te willen helpen, kreeg een boete opgelegd van een kleine 500 euro. Daarnaast is hij tot een voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld.