Drie aanhoudingen bij herdenking Heerlen

Bij de uit de hand gelopen herdenking van een fatale schietpartij in Heerlen zijn donderdag drie aanhoudingen verricht. Het gaat om twee 17-jarige jongens uit de Limburgse stad en een 20-jarige man uit Haelen. Een van de twee Heerlenaren wordt onder meer verdacht van poging tot doodslag op een agent, meldt een politiewoordvoerder vrijdag.

Ongeveer 150 jongeren hadden zich verzameld voor de herdenking van het schietincident bij een tankstation aan de Schelsberg. Daar werd exact vier jaar geleden een 22-jarige man doodgeschoten. De herdenking liep uit de hand, waarop de politie ingreep.

De twee 17-jarigen reden op een scooter toen een agent hen tot stoppen maande. De bestuurder negeerde het stopteken en reed op de agent in. De politieman moest met lichte verwondingen naar een ziekenhuis. De bestuurder en de andere 17-jarige Heerlenaar worden ook verdacht van belediging, de 20-jarige man daarnaast van opruiing.

Verder werd een bushokje vernield, een scooter in brand gestoken en is over een aantal auto's heengelopen. Tot nog toe is geen aangifte gedaan van vernieling, maar de politie verwacht dat dit de komende dagen nog gebeurt, laat de zegsman weten. Hoe groot de schade is, kan de politie nu nog niet zeggen.

De familie van het slachtoffer van de schietpartij had eerder aan de politie laten weten in kleine kring te willen herdenken, laat de woordvoerder weten.