Sandy schopt plannen Grand Theft Auto 5 over hoop

De superstorm Sandy heeft de plannen van Rockstar Games rond de promotie voor de actiegame Grand Theft Auto 5 flink in de war geschopt. Het bedrijf, gevestigd in New York, zit op dit moment zonder stroom. Daardoor kan de langverwachte tweede trailer niet worden vrijgegeven. Dat heeft Rockstar donderdagnacht laten weten.

Het gamebedrijf vindt zijn trailer echter op dit moment van ondergeschikt belang. "We hopen dat het goed gaat met iedereen in de getroffen gebieden", laat het bedrijf weten. Het is niet de eerste keer dat Rockstar hinder ondervindt van een ramp. In 2001 werd Grand Theft Auto 3 aangepast na de aanslagen op het World Trade Center.

Het moederbedrijf van Rockstar, Take-Two Interactive, heeft donderdagavond benadrukt dat Grand Theft Auto 5 net als zijn voorganger downloadbare extra's zal krijgen. Het gaat hierbij niet alleen om multiplayerfuncties, maar wellicht ook om extra missies. Voor Grand Theft Auto 4 werden twee downloadmissies uitgegeven die nieuwe verhaallijnen aan de game toevoegden.


Sandy schopt plannen Grand Theft Auto 5 over hoop