Castle Wolfenstein komt naar het witte doek

Het beroemde schietspel uit de jaren 80 Castle Wolfenstein gaat verfilmd worden. Dat zegt mediabedrijf Panorama Media in een persbericht. Volgens het bericht wordt de film geregisseerd door Roger Avary. De regisseur schreef eerder al eens het script voor de film Silent Hill en is dus niet onbekend met gameverfilmingen.

Samuel Hadida zal met zijn productiebedrijf Davis Films de film gaan produceren. Hadida heeft meegewerkt aan meerdere Resident Evil-films en de verfilming van Silent Hill.

Castle Wolfenstein wordt een actie-avontuur die door de makers wordt beschreven als een combinatie van Captain America en Inglorious Bastards. Het verhaal gaat over een Amerikaanse legerkapitein en een Brits geheim agent die op pad gaan naar kasteel Wolfenstein waar Hitler een nieuw wapen gaat onthullen.

"Het is een groot actie-avontuur, maar ook sterk personagegedreven en gebaseerd op een zeer solide verhaal. De film bestaat uit een klassieke aanval op de slechteriken, over het algemeen nazi's, en is meer suggestief zoals Inglorious Basterds dan de werkelijke Tweede Wereldoorlog. Het wordt een futuristische retrowereld die net zo leuk wordt als Captain America", zegt Hadida over het project.

Het is nog niet bekend wanneer Castle Wolfenstein in de bioscopen te zien zal zijn.