Terpstra: "Ik viel echt even helemaal stil"

Frank (franklop)

Niki Terpstra leverde vandaag knap werk in Parijs – Roubaix in dienst van zijn kopman Tom Boonen. Hij moest zijn Belgische ploeggenoot wel laten gaan toen hij op een kasseistrook een strak tempo onderhield, maar uiteindelijk werd de Nederlander nog knap vijfde.

"Die kasseistrook kwam iets te vroeg, helaas", zo zei de renner van Omega Pharma-Quick Step tegenover de NOS. "Of ik schrok van de ontstaande situatie? Ja, maar het was wel een mooie situatie. Toen voelde ik al dat die eerst volgende strook te vroeg zou komen en dat was helaas ook zo. Boonen reed gewoon harder. Het mooiste had natuurlijk geweest als we met z'n tweeën konden blijven rijden. Maar hij reed gewoon zo hard en ik viel echt even helemaal stil. Hij moest ook niet wachten."

"Toen ik weer ingelopen werd kon ik herstellen in dat groepje, want het was wel een lange inspanning en dat voel ik nu ook wel. Als ploeg rijden we in ieder geval super. We hebben met Tom natuurlijk ook een super kopman. Zonder hem is dat een 'stukkie' minder. Als hij ook begint te rijden, is er weinig tegen te beginnen. Dan rijd ik liever met als tegen hem", aldus een vermoeide Niki Terpstra die op de wielerbaan nog het groepje voor hem wist in te halen en naar de vijfde plaats spurtte.