Boonen: "Mijn mooiste overwinning ooit"

Frank (franklop)

Tom Boonen boekte vanmiddag een indrukwekkende zege. Hij liet in Parijs – Roubaix zijn ploeggenoot Niki Terpstra op 53 kilometer van de streep achter en soleerde naar zijn vierde zege in de kasseienkoers. De Belg zei tegen Sporza dat de aanval niet was gepland.

"Nee, want het was erg ver", zei Boonen, die vorige week ook al de Ronde van Vlaanderen won. "Het is wel de mooiste manier om Parijs-Roubaix voor de vierde keer te winnen. De koers zat vast. Toen we op een strook zaten die ik goed ken, kwamen we met z'n vijven te zitten. Ik wou rijden, maar de Italianen hadden meteen problemen. Toen ook Terpstra loste, kwam ik alleen te zitten."

"Het was tijd om een nummertje op te voeren. Ik heb alles gegeven, tempo gereden en mijn inspanning goed ingedeeld. Ik heb iets geprobeerd en het is gelukt: mijn mooiste overwinning ooit. Ik heb nog nooit zo lang alleen gereden, Misschien bij de nieuwelingen. Ik hoef zo'n solo ook niet te rijden. Vorige week kreeg ik te horen dat Pozzato de sterkste was in de Ronde, maar ik kan altijd rekenen op mijn sprint: een machtig wapen."

Boonen boekte mooiste zege in Parijs - Roubaix (Foto: Pro Shots)