Brinkman richt pijlen weer op Antillen

Hero Brinkman wil zich als onafhankelijk Tweede Kamerlid weer gaan bezighouden met de Caribische delen van het koninkrijk. Dat zei hij zondagochtend in het televisieprogramma Eva Jinek op Zondag. De scherpe toon van het voormalige PVV-lid zette in het verleden de politieke verhouding met de eilanden onder druk.

Brinkman heeft zich aangemeld voor de commissie Koninkrijksrelaties van het parlement. Hij moest de portefeuille na de verkiezingen van 2010 aan een PVV-collega overlaten, maar wil nu 'de corruptie en het nepotisme' op de eilanden weer aan de kaak gaan stellen.

Een aantal jaar geleden richtte Brinkman zijn pijlen veelvuldig op Aruba en de toenmalige Nederlandse Antillen. Zo opperde hij in 2008 de Antillen voor verkoop op marktplaats.nl te zetten. Ook noemde hij de eilanden een 'corrupt boevennest' en maakte hij een Arubaanse minister uit voor 'leugenaar en lafaard'. Zijn uitspraken veroorzaakten veel ophef op de eilanden.

Brinkman wil in de toekomst ook opkomen voor de belangen van ouderen. "Die worden nu in de Tweede Kamer niet specifiek vertegenwoordigd. Ouderen vallen overal buiten de boot." Of hij een ouderenpartij wil oprichten, werd niet duidelijk. Brinkman zei wel in ieder geval geen 'one-issuepartij' te willen.

Brinkman stapte vorige maand uit de PVV. Hij voelde zich gedwarsboomd in zijn pogingen de PVV democratisch te maken en vindt dat de partij groepen mensen wegzet. Onmiddellijke aanleiding voor het opstappen was zijn kritiek op het zogenoemde Polenmeldpunt van de partij.


Brinkman richt pijlen weer op Antillen (Foto: Novum)