Eto'o: "Ik koos Anzhi voor Afrikaanse jeugd"

donroyco

Samuel Eto'o leek afgelopen zomer puur voor het geld naar Anzhi Makhachkala te vertrekken, maar de spits meent met de transfer een signaal af te willen geven aan Afrikaanse jeugd. De transfer naar Anzhi leverde de Kameroener de nodige kritiek op van buitenaf.

Zo zou de spits, die tijdens zijn periodes bij FC Barcelona en Internazionale zich allang financieel onafhankelijk werkte, gierig zijn en geld verkiezen boven het voetballen op niveau. Eto'o wil de criticasters nu overtuigen dat dit absoluut niet het geval is. 

"Veel mensen denken dat Samuel Eto'o naar Dagastan vertrok omdat hij daar een jaarsalaris van twintig miljoen euro kon verdienen. Nee! Ik koos voor een avontuur in dat deel van de wereld, omdat ik wil laten zien aan de Afrikaanse jeugd dat een Afrikaanse voetballer het voor elkaar kan krijgen om zoveel geld te verdienen", meent de spits tegenover RFI.

"Ik heb gemerkt dat Afrikaanse kinderen nog maar weinig grote dromen hebben", vervolgt Eto'o. "Hun visie is tegenwoordig maar erg beperkt. Ik voel dat het project van Anzhi echter velen zal inspireren." De Kameroener, nu 31, zal zijn loopbaan echter niet afsluiten in de Russische competitie. "Ik zal mijn carrière beëindigen bij Real Mallorca, waar het allemaal begon."


Samuel Eto'o, speler van Anzhi Makhachkala. (Foto: Pro Shots)