Grote fouten gemaakt in onderzoek Jennefer

In het onderzoek van de vermiste Jennefer zijn grote fouten gemaakt. Zo heeft een onderzoek uitgewezen dat er 'laks, onprofessioneel en onzorgvuldig' is gehandeld.

Het onderzoek is uitgevoerd door professor Henny Sacker, die in opdracht van de moeder van Jennefer, Christina van Oostende, het politieoptreden heeft onderzocht. Zo is gebleken dat Jennefer voor het laatst gezien was in het huis van verdachte Anthony V., waarna de politie het verzuimde daar direct naartoe te gaan.

Naar aanleiding van de verdwijning van Milly Boele uit Dordrecht, was Sackers betrokken bij het opstellen van nieuwe richtlijnen. Die richtlijnen werden niet gevolgd door de Rotterdamse politie. Gezien de politie volgende week een rechtszaak begint, weigert ze te reageren op het onderzoek. Het enige wat men kwijt wil is dat de professor niet over het hele onderzoeksdossier beschikt.

Vorig jaar verdween de 10-jarige Jennefer toen ze om 18.30 uur het huis van haar ouders verliet richting haar vader die ook in Rotterdam woont. 

Twee dagen later werd haar levenloze lichaam in het huis van Anthony V. aangetroffen.