File naar de Keukenhof op enige mooie paasdag

Op de N207 naar Lisse stond zondagochtend een file van twee kilometer. "De Keukenhof lonkt", zo meldde de ANWB. Het blijft op eerste paasdag bijna overal in het land vrij zonnig. Tweede paasdag wordt daarentegen een 'rotdag', zegt een woordvoerder van weeronline.nl.

In het noorden van het land, vooral in Groningen, was het zondag bij het krieken van de dag even wit. Het had gesneeuwd en de sneeuw bleef liggen op daken en soms ook op straat. De temperatuur zakte in de nacht van zaterdag op zondag op veel plaatsen tot onder het vriespunt. Op de Veluwe was het het koudst. Aan de grond vroor het daar plaatselijk 8 graden.

Slagharen ontving zondag tienduizenden bezoekers. Op het hoogtepunt stond er vijftien kilometer file, meldt het attractiepark, dat vijftigduizend chocolade-eitjes had verstopt. Ook bij Artis in Amsterdam was het druk.

Op tweede paasdag krijgt Nederland bewolking, regen en wind te verduren, aldus weeronline.nl. "Het wordt niet warmer dan een graad of tien. Ideaal weer voor de woonboulevard."


File naar de Keukenhof op enige mooie paasdag (Foto: Novum)