Dit weekeinde drukte op wegen verwacht

Dit weekeinde wordt het waarschijnlijk een stuk drukker op de Nederlandse wegen, meldt de ANWB. Vrijdag is de intocht van de Nijmeegse Vierdaagse. Ook sluiten die dag de basisscholen in het noorden van Nederland de deuren.

Voor ongeveer 1,2 miljoen Nederlanders begint vrijdag de vakantie. De helft daarvan gaat naar het buitenland. Veel Nederlanders hebben al vakantie. Daarom verwacht de ANWB dat de drukte door het vakantieverkeer meevalt. De intocht van de Vierdaagse leidt waarschijnlijk tot meer problemen, vooral in en rond Nijmegen.

Op de A15 vanuit Gorinchem, de A50 vanuit Arnhem, de A73 vanuit Venlo en de A325 vanuit Arnhem kunnen de hele dag files voorkomen. Rond Tilburg kan het ook druk worden, omdat daar vrijdag de Tilburgse Kermis begint.

Eenmaal over de grens is het verre van zeker dat vakantiegangers in een ruk hun bestemming kunnen bereiken. In Frnakrijk wordt zaterdag rond het middaguur ongeveer vierhonderd kilometer file verwacht. Vooral rond Parijs en bij de Spaanse grens wordt het dringen.

In Duitsland begint vrijdag de zomervakantie in Noordrijn-Westfalen. Daarom wordt drukte verwacht rond Hamburg, Salzburg en München. Op de Nürburgring ten noordwesten van Koblenz worden Formule 1 races gehouden. Dat zorgt vooral zondag voor files.


Dit weekeinde drukte op wegen verwacht (Foto: Novum)