'Gary Glitter' mocht wel worden geëxecuteerd

Gary Glitter heeft nul op het rekest gekregen van de Britse mediawaakhond Ofcom. De 67-jarige rocker diende een klacht in wegens een tv-parodie, waarin hij wordt geëxecuteerd wegens het verkrachten van een kind.

Glitter, die een celstraf heeft uitgezeten wegens seksueel misbruik van twee meisjes, vindt dat er een verkeerd beeld van hem is geschetst in The Execution of Gary Glitter. De korte film werd in 2009 uitgezonden op de Engelse zender Channel 4 en speelt zich af in een fictief Engeland, waar de doodstraf kan worden opgelegd.

De klacht van de Britse rocker vond geen gehoor bij Ofcom, meldt de Britse omroep BBC, omdat volgens de mediawaakhond duidelijk was dat het om fictie ging. Vanwege Glitters reeds 'algemeen bekende reputatie met betrekking tot kindermisbruik' is geen sprake van verdere imagoschade.

Glitter werd eind 1999 veroordeeld tot vier maanden celstraf in een Britse gevangenis wegens het bezit van kinderporno. In maart 2006 werd hij schuldig bevonden aan seksueel misbruik van twee Vietnamese meisjes, waarna hij drie jaar in een gevangenis in Vietnam doorbracht.