"Gears of War 4 als deel 3 goed verkoopt"

Later dit jaar zal Epic met het derde deel in de Gears of War-serie komen. Mocht de game goed gaan verkopen dan zijn ze bereid om ook een vierde deel te gaan maken. Dat heeft Cliff Bleszinski in een interview gezegd tegen Ripten. Volgens hem zijn ze bij Epic zakenmensen en zouden ze dom zijn als ze het niet zouden doen.

De eerste twee delen in de serie hebben enorm goed verkocht. Het eerste deel is al meer dan vijf miljoen keer over de toonbank gegaan. Het tweede deel werd in de eerste twee maanden na release maar liefst vier miljoen keer verkocht. Volgens Bleszinski zouden ze gek zijn als ze geen vierde deel zouden maken als het derde deel net zo'n succes zou worden als de vorige games.

De grote vraag is dan waar het vierde deel over zou moeten gaan en waar het in de wereld van Gears of War past. Bleszinski geeft aan dat ze altijd nog de weg van Peter Jackson kunnen bewandelen die op dit moment bezig is met The Hobbit, wat een prequel is op de Lord of the Rings-trilogie.

“So, I mean, the key is figuring out what’s appropriate. What makes sense for this connected world that we’re moving into? So, that remains to be seen. That’s the million dollar question.”

Gears of War 3 zal in oktober verschijnen voor de Xbox 360.